Balıkesir’de jandarma ekipleri tütün mamulleri kaçakçılığına engellenmesi amacıyla il genelinde 309 personelin katılımı ile ’Duman’ operasyonu gerçekleştirdi. Duman operasyonunda çok miktarda kaçak tütün ve dolu makaron ele geçirilirken, 12 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri il genelinde tütün mamulleri kaçakçılığına engellenmesi, genel sağlığın korunması, suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması maksadı ile 93 Ekip ve 309 personel ve 2 Çay ve Tütün Tespit Köpeğinin katılımı ile ’Duman’ Uygulaması icra edildi. Jandarma ekipleri uygulama esnasında 2 bin 932 şahsa kimlik kontrolü yaparken, çeşitli suçlardan aranan ve kaçak tütün satan 12 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
Jandarma ekipleri Yasadışı sigara imalathaneleri başta olmak üzere makaron ve tütün mamullerinin depolandığı ve satışa sunulduğu 132 işyeri kontrol edilmiş olup, 3 işletme ve 2 araçta yapılan arama faaliyeti sonucu; 13 kg açık kıyılmış kaçak tütün, 24 bin 250 adet içi kaçak tütün dolu makaron, 1 adet otomatik sigara dolum makinesi, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 19 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.
Olaylara karışan şüpheli şahıslar hakkında adli ve idari işlemlere başlanıldığı öğrenildi.
İHA
Burdur İl Jandarma Komutanlığı, Çavdır Kozağaç İlk ve Ortaokulu’nda tanıtım etkinliği düzenledi. 120 öğrenci ve 17 veli jandarma araçlarını ve ekipmanlarını yakından tanıdı!
Aydın'da jandarma ekipleri tarafından Bafa Gölü'nde yılan balığı ve diğer balık türlerine yönelik balık avcılığı yapılan kişilere yönelik kontrol gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..
Burdur’da jandarma ekipleri bir eve düzenlediği operasyonda çok sayıda tarihi eser ve silah ele geçirdi. Ev sahibi hakkında adli işlem başlatıldı. İşte detaylar!
Burdur’un Bucak ilçesinde Taşyayla Köyü İlkokulu öğrencilerinin, Jandarma ekiplerine bıraktığı sevgi dolu notlar herkesi duygulandırdı. İşte detaylar...
Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yılbaşı öncesi ve sonrası trafik denetimlerinde kontrol edilen 3 bin 946 araçtan 175’ine ceza işlem uyguladı.
Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Yalvaç ilçesinde bir markete düzenlediği operasyonda, 14 bin 80 adet kaçak makaron ele geçirildi.
Yorumlar (0)