Kayseri

Kara Ağaç Destanı Oyuncuları, Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti - Haberler

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Selçuklu Uygarlığı Müzesi’ni ziyaret eden, Kara Ağaç Destanı dizi oyuncularından Merih Öztürk ile Eray Ertüren, yapının böyle bir düzenleme ve uygulamayla yeniden hayata kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kara Ağaç Destanı Oyuncuları, Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti - Haberler

KAYSERİ (İHA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Selçuklu Uygarlığı Müzesi’ni ziyaret eden, Kara Ağaç Destanı dizi oyuncularından Merih Öztürk ile Eray Ertüren, yapının böyle bir düzenleme ve uygulamayla yeniden hayata kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Tarih boyunca ev sahipliği yaptığı çeşitli medeniyetlerin zengin mirası ile dünya harikası doğal güzellikleri adeta harmanlayarak ziyaretçilerine sunan kadim kent Kayseri, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğindeki Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile ulusal ve uluslararası çapta tanıtılıyor.
Bu kapsamda yapılan proje ve yatırımlarla ilgi odağı olan Soğanlı Vadisi, son olarak her cuma TRT1’de yayınlanan Kara Ağaç Destanı dizisinin çekim için tercih ettiği bir mekân oldu. Aynı zamanda tarihi Kayseri Mahallesi’nde de çekimleri yapılan dizinin oyuncuları kadim kentin zenginliklerini de yakından tanımaya devam ediyor.
Bu kapsamda, çekimleri, gezginlerin yeni gözdesi Soğanlı Vadisi ve tarihi Kayseri Mahallesi’nde gerçekleştirilen ve her cuma TRT1’de yayınlanan Kara Ağaç Destanı dizisi oyuncularından Merih Öztürk ve Eray Ertüren Selçuklu Uygarlığı Müzesi’ni ziyaret etti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Selçuklu Uygarlığı Müzesi başarılı oyunculardan büyük beğeni topladı. Yapının böyle bir düzenleme ve uygulamayla yeniden hayata kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden oyuncular beğenilerini anı defterine de aktararak müzeden ayrıldı.
Kent için tarihi ve hayal değerinin yanı sıra, yerel ve evrensel kültürel mirasın da önemli bir parçası olan bu anıt eser, Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Selçuklu dünyasını farklı yönleriyle tanıtan bir müzeye dönüştürülerek 21 Şubat 2014 tarihinde hizmete açılmıştı.
Kent tarihinden yola çıkarak Anadolu ortaçağına ve Selçuklu Uygarlığı'na odaklanan müzenin bir kısmında Selçuklu Medeniyeti ile ilgili uygarlığı ön plana çıkartırken diğer kısmında ise şifahiye özelliğini ile dikkat çekiyor. Selçuklu Uygarlığı ile ilgili olan kısımda; 'Selçuklu Kenti', 'mimarisi', 'sanatı', 'bilimi', 'giysisi' gibi unsurlar ile 'Kayseri'de Selçuklular', 'Anadolu'da Selçuklular' gibi kısımlar yer alırken Şifahiye ile ilgili kısımda ise 'hastalıklar', 'tedavi yöntemleri ve aletleri', 'bilginler', 'ecza', 'su ve sağlık', 'müzik ile tedavi', 'renk ile tedavi' gibi kısımlar yer alıyor.
Müze içerisinde sergilenen Selçuklu ve yakın dönemine ait eserlerin yanı sıra, etkileşimli ve teknolojik görsellik içeren alanlar da ziyaretçileri büyülüyor. Müzede ziyaretçiler; dinleyerek, deneyerek, uygulayarak ve teknolojik aletleri kullanarak Selçuklu Medeniyeti hakkında bilgiler alırken ayrıca çocukların müzeyi ve Selçuklu'yu daha iyi tanıyabilmesi amacıyla çocuk odasında çizgi filmler ve çeşitli oyunlarla hizmet sunuluyor. Yine müze içerisinde oluşturulan mekânlarda çeşitli konser ve kültürel faaliyetler de vatandaşlarla buluşuyor.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, 2025 Avrupa yılın müzesi ödülüne aday gösterildi
Bölgesel

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, 2025 Avrupa yılın müzesi ödülüne aday gösterildi

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, 2025 Avrupa Yılın Müzesi Ödülü'ne (EMYA) aday gösterildi. Detaylar haberimizde..

Ankara'da Görülmesi Gereken Müzeler: Başkentin Kültürel Hazineleri
Yaşam

Ankara'da Görülmesi Gereken Müzeler: Başkentin Kültürel Hazineleri

Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nden Rahmi M. Koç Müzesi'ne, Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nden Anıtkabir'e kadar, Ankara'nın her köşesi keşfedilmeyi bekleyen bir kültürel hazinedir. Bu blog yazısında, Ankara'da mutlaka ziyaret edilmesi gereken en önemli müzeleri sizler için derledik.

Çocuklar İçin İstanbul’daki En Eğlenceli 10 Müze
Yaşam

Çocuklar İçin İstanbul’daki En Eğlenceli 10 Müze

İstanbul’daki çocuklar için en eğlenceli 10 müzeyi keşfedin! Bilimden tarihe, sanat ve eğlence dolu bu müzelerde çocuklarınızla keyifli vakit geçirin.

Uluslararası Malakoloji Sempozyumu Bodrum Deniz Müzesi'nde Başlıyor
Bölgesel

Uluslararası Malakoloji Sempozyumu Bodrum Deniz Müzesi'nde Başlıyor

Bodrum Deniz Müzesi, 1-4 Ekim 2024 tarihleri arasında 2. Uluslararası Malakoloji Sempozyumu'na ev sahipliği yapıyor. Deniz ve karasal yumuşakçalar üzerine önemli bilimsel çalışmaların sunulacağı bu etkinliği kaçırmayın.

Afyonkarahisar'da Zafer Müzesi törenle açıldı
Etkinlik

Afyonkarahisar'da Zafer Müzesi törenle açıldı

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Millî Mücadelenin tanığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Batı Cephesi Karargâhı olarak kullandığı ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin planlandığı Zafer Müzesi düzenlenen törenle açıldı. Detaylar haberimizde..

Troya Müzesi ile Troya Ören Yeri'ni 400 bin kişi ziyaret etti
Bölgesel

Troya Müzesi ile Troya Ören Yeri'ni 400 bin kişi ziyaret etti

Çanakkale'de 5 bin 600 yıllık geçmişe sahip Troya Ören Yeri'nden çıkan eserlerin sergilendiği Troya Müzesi ile Troya Savaşları'nın yaşandığı Troya Ören Yeri'ni 8 ayda toplamda 400 bin kişi ziyaret etti.