Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, kent için KÖYDES projesi çerçevesinde bugüne kadar 335 milyon lira ödenek tahsis edildiğini belirtti.
Karabük İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantısı İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında yapıldı.
Toplantıda konuşan Sözen, “Cumhuriyet tarihimizin en geniş, köylerimizin alt yapısını geliştirme ve güçlendirme projesi olan köyde kurulduğu günden bugüne kadar ilimize 335 milyon gibi devasa bir ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödeneklerle 800 adet yol 767 adet içme suyu 37 adet kanalizasyon 19 adet de sulama suyu projesi olmak üzere toplamda 1623 adet proje hayata geçirilmiş ve vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur” dedi.
KÖYDES sayesinde köylerin alt yapı problemlerinin çoğunun çözüme ulaştırıldığını ifade eden Sözen, “Bu ay içerisinde de Mayıs ayı olması hasebiyle KÖYDES ödeneklerini artık bekliyoruz. İnşallah bu ay içerisinde de ödeneklerimiz tahsis edilmiş olacak. Önümüzdeki ay başından itibaren inşallah KÖYDES projelerimizi tüm ilçelerimizde uygulamaya başlamış olacağız. Yapmış olduğumuz bu hizmetlerle değerli arkadaşlar gerçekten köylerimiz artık şehir konforunda. Köylerimizin ihtiyaçları ve köyde yaşayan vatandaşlarımızın daha konforlu bir yaşam sürmeleri adına meclisimizin ve meclis üyelerimizin ayrı ayrı yapmış olduğu çalışmalar neticesinde hizmetlerimizi bu sene fazlasıyla sağlamış olacağız. Yine İl Özel İdaremizin 2023 yılında yapmış olduğu çalışmalar 2024 yılında da artarak devam edecek” diye konuştu.
Eğirdir ilçesinin 29 köyüne 2024 yılı içerisinde Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) projesi kapsamında 6 milyon 750 bin TL’lik yatırım gerçekleştirildi.
Bucak Kaymakamı Bayram Gale, KÖYDES programı kapsamında Kızılcaağaç Köyü’ne 500 metre BSK sıcak asfalt yol kazandırıldığını duyurdu. Kızılcaağaçlılara hayırlı olsun!
Bucak İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Üzümlübel ve Kestel köylerinde yürütülen asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. KÖYDES programı kapsamında köy yolları modernize ediliyor, ulaşım kalitesi artıyor.
Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında KÖYDES İl Tahsisat Komisyonu Toplantısı gerçekleşti.
Ak Parti Burdur Milletvekilleri Mustafa Oğuz ve Prof.Dr. Adem Korkmaz, sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak KÖYDES ödeneklerini açıkladılar.
Ağrı’nın Hamur ilçesinde, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, İl Özel İdaresi ve KÖYDES finansmanı ile yürütülen Seyithanbey Köyü Sulama Tesisi Projesi’nin yapım çalışmaları devam ediyor.
Yorumlar (0)