Trabzon

Karadeniz'de balıkçılar gün sayıyor

1 Eylül'de başlayacak olan balık avı sezonu için balıkçı teknelerinin bakımları yapılıyor. Detaylar haberimizde...

Karadeniz'de balıkçılar gün sayıyor

Karadeniz’de 1 Eylül’de başlayacak yeni balık avı sezonu öncesi teknelerin bakımları sürerken, palamudun görüntü vermemesi hamsinin ise yaz mevsimi olmasına rağmen görünmesi balıkçıları şaşırttı.

Yeni av sezonuna 1 ay kala balıkçı teknelerinin bakımları sürdürüyor. Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesine bağlı Yoroz Balıkçı Barınağı’nda tekneler yeni sezon için son rötuşlarını yapıyor.

Karadeniz’de şu sıralar hamsinin çok görüldüğünü palamudun ise henüz görüntü vermediğini belirten Bozoklar Balıkçılık tekne sahiplerinden Halil İbrahim Bozoklu, sezona 1 ay kala eksiklerini tamamlamaya çalıştıklarını kaydetti. Ağların bakımını tamamladıklarını, teknenin bakım ve onarımını yapmaya çalıştıklarını kaydeden Bozoklu, “Ağlarımızın bakımını Mayıs-Haziran aylarında yaptık. Sezona artık 1 ay kaldı, hazırlıklarımız boya ve raspa işleri, makine bakım onarım işleriyle sürüyor. Palamut henüz görünmedi ancak şu an çok yaz mevsimi olmasına rağmen çok hamsi görünüyor. Geçen yılın hamsisi Karadeniz’de kaldı gibi görünüyor. Eylül 1’de sezon açılır, muhtemel istavrit ve hamsi avcılığı ile başlarız gibi bir umudumuz var” dedi.

Hamsinin geçen yıl Karadeniz’e geç geldiğini ifade eden Bozoklu, “Geçen yıl hamsi Karadeniz’e geç geldi. Göçünü geç yapmasıyla birlikte özellikle Trabzon bölgesi olarak konuşuyorum Mart-Nisan ayı sonu itibariyle hamsi kaldı, o hamsi de gitmedi buralarda kaldı. Şu an denizde hamsi görünüyor ilerleyen zamanlarda ne olur bilemeyiz Eylül 1’de göreceğiz. Her yaz mevsiminde hamsi, genelde dağınık olur. Hamsi sıcaklıktan dolayı kalır buralarda üreme yapar. Deniz suyu soğudukça açıkta toplanır. Kasım aylarında kıyıya doğru gelme durumu olabilir. İklimlerin değişikliğinden dolayı hamsinin, palamudun ne zaman olacağı belli olmuyor. 1 Eylül itibariyle avcılığa istavritle başlayacağız. Şu an palamut hiç görünmüyor, bizim beklentimiz hamsi erken çıkmasın. Kasım aylarında geç çıksın ki uzun süreli avcılık olsun. Maliyetler ağır olduğundan Eylül ayında hamsiye başlanabilir” diye konuştu.

Balıkçı tayfalarından Özkan Yılmaz da hazırlıkların 20 gün daha süreceğini belirterek “Şu an teknenin bakımını yapıyoruz işimiz 20 gün kadar sürer. Sezona hazırlanıyoruz. Temennimiz sezon bereketli geçsin” şeklinde konuştu.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta pişmiş pişmemiş tüm balıklar Sandal Balıkçılıkta Lezzet ve kalite bir arada
Tanıtım

Bucak'ta pişmiş pişmemiş tüm balıklar Sandal Balıkçılıkta Lezzet ve kalite bir arada

Sandal Balıkçılık, Bucak Kapalı Pazar’da çupra, levrek, hamsi gibi taze balık çeşitlerini çiğ veya özel soslarla pişmiş şekilde sunuyor. Taze deniz ürünleri için doğru adres!

Antalya Balıkçı Barınağı'na kayyım atandı, incelemeler başladı
Bölgesel

Antalya Balıkçı Barınağı'na kayyım atandı, incelemeler başladı

Antalya’da Balıkçı Barınağı’na yönelik Sahil Güvenlik tarafından düzenlenen rüşvet operasyonunun ardından Tarım ve Orman Bakanlığı bugün sabah saatlerinde barınağa kayyım atadı.

Çavdır’da Yeni Avcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği kuruldu! Başkan Serthan Şahin oldu
Bölgesel

Çavdır’da Yeni Avcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği kuruldu! Başkan Serthan Şahin oldu

Çavdır Avcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği resmi olarak kuruldu. Bölgesel iş birliği ve doğa koruma projelerine odaklanıyor.

“Hayatımın en güzel, en büyük avlarından biri oldu”
Yaşam

“Hayatımın en güzel, en büyük avlarından biri oldu”

Antalya'da balıkçılık yapan Savaş Dursun, dev orkinos göçünün izini sürerek İzmir açıklarında boyları 2 metrenin üzerinde 120, 150 ve 160 kiloluk üç orkinosu oltayla tuttu.

 Sarıkamış'ın alabalıkçısı  Medeni Erol
Bölgesel

Sarıkamış'ın alabalıkçısı Medeni Erol

Kars’ın Sarıkamış ilçesi Kelik Deresi’nde Medeni Erol, kurduğu tesiste alabalık yetiştiriyor. Erol, yetiştirdiği alabalıklarla geçimini de sağlıyor.

Balıkçılar Teknelerini Bakıma Soktu
Bölgesel

Balıkçılar Teknelerini Bakıma Soktu

Akdeniz'de av sezonunun kapanmasıyla Mersinli balıkçılar, ekmek teknelerini bakıma aldı. Karaya çekilen teknelerde önce kalafat, tamir, macun ve boya işlemleri yapılıyor, ardından tekrar deniz indirilen teknelerin makine ile ağ bakımlarına geçiliyor.