Burdur / Karamanlı

Karamanlı’da Atatürk’ü Anma Programı Düzenlendi

Karamanlı’da, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 80’inci yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Program, Atatürk anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. Törene, Karamanlı Kaymakamı Abdulselam Bıçak, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, …

Karamanlı’da Atatürk’ü Anma Programı Düzenlendi

Karamanlı’da, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 80’inci yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Program, Atatürk anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. Törene, Karamanlı Kaymakamı Abdulselam Bıçak, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından, saat 09.05’te sirenlerin eşliğinde, 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Buradaki tören, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

Nimet Güvener İlkokulu Konferans salonunda devam eden programda konuşan, Karamanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Fatma Merve Aktürk, Atatürk’ün reformcu ve ileri görebilen niteliklerinin yanında, büyük bir komutan olduğunu söyledi.

Atatürk’ün milli mücadele sonrası sağlanan başarının asla yeterli görmediğine değinen Aktürk, “Atatürk benzersiz ve imkansız olan bir çok devrim gerçekleştirmiştir. O’nun Türk Milleti’ne en büyük hediyesi ise Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur. Tanzime ederek hayata geçirdiği devrimler ile Türk ulusuna çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti’ni dünya devletleri arasında saygın konuma yükselmesine vesile olmuştur.” dedi.

Aktürk, 10 Kasımların milletçe içinde bulunulan mateme rağmen Atatürk’ün fikirlerinin en iyi şekilde anlaşılarak tatbik edileceği günler olarak kalması gerektiğini ifade ederek, O’nun daha iyi anlaşılması ve düşüncelerinden en üst düzeyde istifade edilmesi gerektiğini belirtti.

Törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu, çeşitli gösteriler sergilendi. Öğretmen ve öğrenciler Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirdi. Atatürk konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, protokol mensupları tarafından ödüller verildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ata'nın portresi Ülker Stadı’nda resmedildi
Bölgesel

Ata'nın portresi Ülker Stadı’nda resmedildi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü sebebiyle Atatürk’ün portresi Ülker Stadı’nda resmedildi.

Bucak'ta Atatürk'ü anma töreni
Bölgesel

Bucak'ta Atatürk'ü anma töreni

Burdur'un Bucak ilçesinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85. yıl dönümü münasebetiyle Atatürk Anıtına Çelenk sunma töreni düzenlendi.

Burdur’da Atatürk Unutulmadı: Törenlerle Anıldı
Bölgesel

Burdur’da Atatürk Unutulmadı: Törenlerle Anıldı

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yıl dönümünde düzenlenen törenlerle anıldı. Çelenk Sunma Töreni ile başlayan 10 Kasım Atatürk’ü anma programları, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan …

Başkan İlkay Güngör göreve başladı! Mecliste su kararı alındı
Bölgesel

Başkan İlkay Güngör göreve başladı! Mecliste su kararı alındı

Geçirdiği rahatsızlık sonrasında hastanede tedavi gören Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör göreve başladı. Başkan İlkay Güngör, Kızılkaya Belediye Meclisi Mayıs Olağan Toplantısına başkanlık etti.

Çok acil trombosit ihtiyacı vardır! İşte detaylar...
Bölgesel

Çok acil trombosit ihtiyacı vardır! İşte detaylar...

Antalya Medstar Hastanesinde tedavi görmekte olan bir hasta için acil trombosit ihtiyacı vardır. Detaylar haberimizde...

Bucak'ta EUROMER personel alımı yapıyor! İşte detaylar...
Eleman İlanı

Bucak'ta EUROMER personel alımı yapıyor! İşte detaylar...

Burdur Bucak Organize sanayi Bölgesinde faaliyet göstermekte olan EUROMER, birçok alan için personel alımı yapıyor. İşte personel ilanı detayları...