Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti.
Açılışta camiyi yaptıran Hayırsever İş Adamı Abdurrahman Şener, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Burdur Milletvekilleri Sayın Mehmet Göker, Sayın Bayram Özçelik ve Vali Arslantaş konuşma yaptılar.
Program konuşmalar sonrası Hayırsever İş İnsanı Abdurrahman Şener ve yer tahsisi yapan Karamanlı Belediyesi adına Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu'na plaket takdim edilmesiyle devam etti.
İl Müftüsü Enver Türkmen tarafından yapılan dua sonrası Vali Arslantaş beraberinde hayırsever aile ve protokol üyeleri ile birlikte kurdele kesimiyle caminin açılışını gerçekleştirdi.
Vali Arslantaş programda yaptığı konuşmada; "Kuran-ı Kerim’de Allah Celle Celelühü “Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur." buyurmuştur. Bu ayete muvazi olarak peygamber efendimizden “İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat." hadisi nakledilmiştir.
Adı zikredilen üç amelden ilki olan sadaka-i câriye herkesin faydalanması için yapılan ve varlığını sürdürdüğü müddetçe yapımına vesile olanının sevap almaya devam ettiği hayırlar manasına gelmektedir. Başta Allah’ın adının anıldığı cami ve mescitler olmak üzere, okullar, yollar, köprüler, çeşme ve sebiller, hanlar, hamamlar ve kamunun istifadesine sunulmuş sair hayrat bu nevi hayırlardandır. Bu hayırları tek başına yaptıranların da yapımına bir tuğla olsun katkı sağlayanların da amel defterinin kapanmayacağı bildirilmiştir.
Osmanlı devrinde İstanbul’da yaşayan Keçecizade Hayreddin’in, nefsi için harcayacağı her akçeyi “Sanki yedim” diyerek yirmi yıl boyunca biriktirmesinin ve biriktirdiği bu parayla halk arasında “Sanki Yedim” adı verilen mescidi yaptırmasının kalbinde de zannederim bu motivasyon yer almaktadır.
Medeniyetimizde yerleşim alanlarının orijini cami kabul edilmiş, iskân hâleleri camilerin merkeze alındığı, içten dışa doğru açılan bir formda gerçekleştirilmiştir. Camiler salt ibadet mekanları olmanın ötesinde sosyalleşme alanı ve ilim membalarıdır. Cami denilince zihnimizde beliren imgelem, kültürün mühim bir parçası olan değerler eğitiminin verildiği, hak kelamı Kuran’ın tedris edildiği, nebevi terbiyenin öğretildiği, edebin, adabın, vefanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin ruhlara nakşedildiği mukaddes alanlardır.
Bugün açılışını yaptığımız Harbi İbrahim Şener Camimiz de inşallah varlığıyla camimizi imar edecek mümin kardeşlerimizin şenlendireceği bir ibadet mekânı, gencecik çocuklarımızın mukaddesata dair ilk öğretilerini işitecekleri bir mektep, hülasa biz gibi yaşamamız için gerekli zemini sağlayacak bir merkez olacaktır.
Hayırsever iş adamı Abdurrahman ŞENER’in merhum oğlu İbrahim Şener adına yaptırdığı camimizin yeri Karamanlı Belediyemizce tahsis edilmiş, inşasına 2020 yılı ocak ayında başlanan camimizin yapımı için 1.5 milyon TL harcanmıştır. İbadet alanı 314 m2 arsa üzerine inşa edilen camimizde kapalı alanda aynı anda 200 kişi namaz kılabilecektir. Toplam alanı 1166 metre kare olan camimizin müştemilatında tuvalet ve abdest alma yerleri mevcuttur.
İnşallah açılışını yaptığımız camimiz, geçici masiva aleminde huzur ikliminden soluklanmamıza vesile olur. İnşallah camimiz genci yaşlısı, kadını erkeğiyle günde beş vakit hak anılan, yaşanılan her andan ise keyif alınan gülistanlara tebdil olunur. Bu güzel eseri amme hizmetine tahsis etmek için malıyla, emeğiyle, niyetiyle gayret gösteren herkese gönülden teşekkür ediyor, bu vesileyle merhum İbrahim Şener’e Cenab-ı Haktan rahmet diliyor, hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum." dedi.
Yorumlar (0)