Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından Karamanlı’da “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans verildi.
Nimet Güvener Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Kaymakam vekili Abdulselam Bıçak, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, daire müdürleri, ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan program Fatih Camii İmam-Hatibi Murat Kahraman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz’ün açılış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mevlid-i Nebi Haftasına özel hazırlanan sinevizyon katılımcılara izletildi.
İl Müftüsü Hıdır Bayrak “Peygamberimiz ve Gençlik” konferansında Hz. Peygamber Efendimize kutlu davasında en büyük desteği gençlerin verdiğini belirterek İslam toplumunun inşa edilmesinde en büyük payın gençlere ait olduğunu, ilgimizi, alakamızı gençlere yönlendirmemiz konusunda Peygamber Efendimiz’in de bizlere işarette bulunduklarını söyledi. Hıdır Bayrak konuşmasının devamında özetle şunları söyledi. “Peygamberimiz, gençlere özel zaman ayırmış, mekânlar tahsis etmiştir. Peygamberimiz (s.a.s.), gençlerle güven, sevgi, saygı ve samimiyete dayalı bir iletişimi esas almış ve bu yöntemle, onların kendilerini gerçekleştirmelerine vesile olmuştur.
Peygamberimiz sadece ilahi mesajları getirip aktaran değildir. O aynı zamanda getirmiş olduğu ilahi mesajları bizzat hayatında tatbik ederek, bizi biz yapan değerlerin toplumda yerleşmesinde örnek olmuştur. Medeniyetimizin temelinde ne kadar kavram varsa O’nunla içleri doldu.
Gençler, toplumun geleceğidir. Şu an sahip olunan maddi ve manevi kazançların tamamı gelecekte gençlerimize emanet edilecektir. Bu yüzden ruh ve beden yönünden sağlıklı, inanç ve sorumluluk duygusuna sahip gençlerin yetiştirilmesi en önemli görevlerimizden olmalıdır.”
İl Müftüsü Hıdır Bayrak konferansında ayrıca Kur’an-ı Kerimde isimleri ve kıssaları geçen gençlere ve Hz. Peygamberin kutlu davasına omuz veren genç sahabelere yer verdi.
Bucak İlçe Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlediği kahvaltı programında birlik ve kardeşlik mesajları verdi. Etkinliğe emekli din görevlileri de katıldı.
Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ziyarette bulunan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik ve beraberinde yer alan din görevlilerini kabul etti.
Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, 2024 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ile Din Görevlileri Haftası'nın ana temasının "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" olarak belirlendiğini açıkladı. Detaylar haberimizde..
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Tanıtım Programı'nda yaptığı konuşmada, "Tıpkı bugünkü gibi Narinler onun insanlığa getirdiği merhameti, şefkati bekliyor. Detaylar haberimizde..
Eskişehir İnönü İlçesinde Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla program düzenlendi.
Aslanapa İlçe Müftülüğünce Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler haftası münasebetiyle düzenlenen ortaokullar arası 40 Hadis Ezberleme Yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Yorumlar (0)