Kastamonu

Kastamonu Üniversitesi’nde akademisyenlere bilimsel proje eğitimi

Kastamonu Üniversitesi’nde akademisyenlere yönelik bilimsel proje hazırlama ve TÜBİTAK 2223-B proje yazma eğitimi düzenlendi. Detaylar haberimizde.

Kastamonu Üniversitesi’nde akademisyenlere bilimsel proje eğitimi

Kastamonu Üniversitesi’nde akademisyenlere yönelik bilimsel proje hazırlama eğitimi ile TÜBİTAK 2223-B proje yazma eğitimi gerçekleştirildi.

Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Kastamonu Teknokent ve Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi iş birliğiyle Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi tamamlandı. Eğitim, Yozgat Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Böyükata ve Prof. Dr. Hamdi Temel, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rahmi Ünal ile Kastamonu Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Cengiz Baloğlu ve Prof. Dr. Talip Çeter tarafından verildi.

Programın açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, proje tabanlı çalışmaların önemine dikkat çekerek, farklı üniversitelerde benzer eğitimler gerçekleştiren Prof. Dr. Mustafa Böyükata ve ekibinin deneyimlerinden faydalanmak amacıyla bu eğitimin planlandığını belirtti.

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın dersiyle başlayan eğitimde, proje hazırlama sürecine dair temel kavramlar ele alındı. Katılımcılar, projelerin özgün değer, yöntem, yönetim ve yaygın etki gibi bileşenleri hakkında detaylı bilgi edinirken, Prof. Dr. Mehmet Cengiz Baloğlu tarafından başvuru formları üzerinden örnekler incelendi. Öğleden sonra yapılan atölye çalışmasında ise katılımcılar gruplara ayrılarak proje bileşenleri doğrultusunda başvuru formlarını hazırlamaya başladı.

Eğitimin ikinci gününde Prof. Dr. Talip Çeter tarafından literatürün önemi, COST projeleri ve AB proje deneyimleri paylaşıldı. Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rahmi Ünal ise, projelerde araştırmanın planlanması ve zaman yönetimi konularına değindi. Sonrasında Prof. Dr. Hamdi Temel, proje analizi, yaygınlaştırma süreci ve yayın etiği üzerine bilgi verdi. Eğitimin son oturumunda katılımcılar, oluşturdukları projeleri sunarak değerlendirmeye tabi tuttu ve daha önce başvurusu yapılmış bir proje üzerinden panel raporları incelendi.

İki gün süren eğitim boyunca, katılımcıların nitelikli ve kapsamlı projeler hazırlamalarına yönelik önemli konular ele alınarak uygulamalı çalışmalar gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 2223-B proje yazma eğitimi gerçekleştirildi

Ayrıca, Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi hizmet birimlerinden Proje Destek Ofisi (PRODO) tarafından organize edilen "TÜBİTAK 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği" proje yazma eğitimi, Kastamonu Teknokent’te gerçekleştirildi.

Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun Kanbur tarafından verildi. Eğitimde proje içeriği, başvuru kıstasları, değerlendirme kriterleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar gibi pek çok önemli konu ele alındı. Daha önce bu çağrı kapsamında desteklenmiş bir projesi bulunan Prof. Dr. Kanbur, katılımcılarla kendi deneyimlerini paylaşarak sürecin detaylarına dair bilgiler aktardı.

Eğitim, soru-cevap bölümünün ardından tamamlandı.

Kastamonu Üniversitesi’nde akademisyenlere bilimsel proje eğitimiKastamonu Üniversitesi’nde akademisyenlere bilimsel proje eğitimiKastamonu Üniversitesi’nde akademisyenlere bilimsel proje eğitimiKastamonu Üniversitesi’nde akademisyenlere bilimsel proje eğitimiKastamonu Üniversitesi’nde akademisyenlere bilimsel proje eğitimiKastamonu Üniversitesi’nde akademisyenlere bilimsel proje eğitimiKastamonu Üniversitesi’nde akademisyenlere bilimsel proje eğitimi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Üniversite öğrencileri Kastamonu'nun tarihi mekanlarını gezdi
Yaşam

Üniversite öğrencileri Kastamonu'nun tarihi mekanlarını gezdi

Kastamonu Üniversitesi’ndeki eğitimleri için Kastamonu’ya gelen ve İhlas Vakfı Sıla Öğrenci Yurdu’nda kalan üniversite öğrencileri, düzenlenen programda Kastamonu’nun tarihi mekanlarını gezdi. Detaylar haberimizde..

Kastamonu Üniversitesi ile SGİM arasında imzalar atıldı
Bölgesel

Kastamonu Üniversitesi ile SGİM arasında imzalar atıldı

Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü (SGİM) ile “Emekliler Yılı” kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlere yönelik iş birliği protokolü imzaladı.

Kastamonu Üniversitesi,  98,59 doluluk oranına ulaştı
Bölgesel

Kastamonu Üniversitesi, 98,59 doluluk oranına ulaştı

Kastamonu Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Sınav ardından açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 98,59 doluluk oranına ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.

Kastamonu Üniversitesi,  aday öğrencilerle bir araya geldi
Bölgesel

Kastamonu Üniversitesi, aday öğrencilerle bir araya geldi

Kastamonu Üniversitesi, düzenlediği tanıtım günleri etkinlikleriyle hem fakülteleri tanıttı hem de aday öğrencilerle bir araya geldi.

3 bin 425 rakımda turizm şenliği coşkusu
Yaşam

3 bin 425 rakımda turizm şenliği coşkusu

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin de işbirlikçisi olduğu 10. Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği'ne katılan dağcılar, Kaçkar Dağları'nda kamp yaparak doyasıya eğlendi. Detaylar haberimizde...

Kastamonu Üniversitesi'nde “Darbeler ve Demokrasi” konferansı
Bölgesel

Kastamonu Üniversitesi'nde “Darbeler ve Demokrasi” konferansı

Kastamonu Üniversitesi'nde çevrimiçi olarak düzenlenen “Darbeler ve Demokrasi” konferansında Türkiye ve Osmanlı dönemindeki darbe girişimleri ele alındı.