Kayseri

Kayseri'de Müzeler 18 Mayıs'ta Ücretsiz!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı müzelerin 18 Mayıs günü ücretsiz gezilebileceğini açıkladı.

Kayseri'de Müzeler 18 Mayıs'ta Ücretsiz!

KAYSERİ (İHA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı müzelerin 18 Mayıs günü ücretsiz gezilebileceğini açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Dr. Memduh Büyükkılıç yönetiminde 6 bin yılı aşkın tarihiyle çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim kent Kayseri’nin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkarak, kenti müzeler şehri yapma yönünde gayretlerini sürdürüyor. Bu çerçevede, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Müzeler ve Tarihi Yapılar Yönetim Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren müzelerde 18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısıyla 18 Mayıs’ta ücretsiz gezilebilecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Selçuklu Uygarlığı Müzesi’nden Milli Mücadele Müzesi’ne, Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi’nden Basın Müzesi’ne kadar kazandırdığımız yeni müzelerle birlikte kadim kent Kayseri’mizi müzeler şehri yapmak için gayretlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.
Barındırdığı tarihi ve doğal zenginleri ile açık hava müzesi olan kenti müzeleriyle de anılır hale getirmek için büyük bir çaba sarf ettiklerinin altını çizen Başkan Büyükkılıç, “Müzelerimiz, ilk, orta ve lise düzeyinde okullar, üniversite öğrencileri, yerli ve yabancı turistler ve turist kafileleri, kamu kurum ve kuruluşlarının proje gezileri gibi etkinliklerle dolup taşıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Müzeler ve Tarihi Yapılar Yönetim Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren müzelerimiz, 18 Mayıs’ta ücretsiz gezilebilecek” ifadelerini kullandı.
Ücretsiz ziyaretlerle, müzelere ilgiyi artırmak ve açık hava müzesi konumundaki Kayseri’nin tarihi değerlerine sahip çıkmak amaçlanıyor.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

ATABEM ücretsiz kış dönemi kurs kayıtları başladı
Bölgesel

ATABEM ücretsiz kış dönemi kurs kayıtları başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Bilgi Eğitim Merkezi (ATABEM) ücretsiz kış dönemi kurs kayıtları 16 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Online başvurular ‘atabem.antalya.bel.tr’ adresinde bulunan online kayıt bölümünden yapılacak. Detaylar haberimizde..

Öğrencilere verilmek üzere hazırlanmıştı! 81 ilde dağıtıldı
Bölgesel

Öğrencilere verilmek üzere hazırlanmıştı! 81 ilde dağıtıldı

Yeni müfredata uygun ücretsiz ders kitapları 81 ilde öğrencilere dağıtıldı. Ankara İl Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, kitapları sınıflara kendi elleriyle dağıttı. Öğrenciler pazartesi günü kitaplarına kavuşacak.

ASFİM'de yeni sezon kayıtları başladı
Spor

ASFİM'de yeni sezon kayıtları başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, ücretsiz spor imkanı sunduğu Antalya Spor ve Fitness Merkezleri (ASFİM), Antalyalıları sporla buluşturmaya devam ediyor. Detaylar haberimizde..

TESK Başkanı Palandöken: “Esnafa ücretsiz barkod ve pos cihazı verilecek”
Yaşam

TESK Başkanı Palandöken: “Esnafa ücretsiz barkod ve pos cihazı verilecek”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), NarPOS ve PaybyMe iş birliğiyle esnafa yönelik ücretsiz barkod sistemi ve yazılım desteği sunan ‘hepsi bir arada’ yeni nesil bir çözüm hayata geçiriliyor. Detaylar haberimizde..

Afyonkarahisar'da KYK yurtlarında emeklilere konaklama imkanı
Bölgesel

Afyonkarahisar'da KYK yurtlarında emeklilere konaklama imkanı

Afyonkarahisar Sultan Divani Yurt Müdürlüğü, kapılarını emeklilere açarak onlara ücretsiz konaklama imkanı sunmaya başladı.

Emeklilere ücretsiz tatil: Antalya'da binlerce emekli tatil keyfi yaşıyor!
Bölgesel

Emeklilere ücretsiz tatil: Antalya'da binlerce emekli tatil keyfi yaşıyor!

2024 yılının “Emekliler Yılı” ilan edilmesinin ardından, emeklilere özel tanınan Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında yaz aylarında ücretsiz kalma uygulamasından faydalanan emekliler, Antalya'da tatile başladı.