Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Kemer ilçesinde alt yapı çalışmasını tamamladığı caddelerde sıcak asfalt çalışması gerçekleştiriyor.
Antalya’nın en önemli turizm bölgelerinden biri olan Kemer’de Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Kuzdere, Çamyuva ve Kiriş mahallelerini kapsayan “Kemer İlçesi Muhtelif Mahalleleri İçme Suyu ve Kanalizasyon Yapım İşi” tamamlandı. 50 milyon liralık proje çerçevesinde ilçede 65
kilometre içme suyu, 20 kilometre kanalizasyon alt yapısı yapıldı. ASAT tarafından alt yapısı biten caddelerde asfalt çalışmasına başlandı.
SANAYİ CADDESİ’NE SICAK ASFALT
Çalışma hakkında bilgi veren ASAT Kemer Şube Müdürü Nuri Kocadağ, Kuzdere’nin büyük bölümünün imara yeni açılan bir bölge olduğunu belirterek, “Burada artan ihtiyaca cevap verecek şekilde içme suyu ve kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirdik. Ana imalatlarımız şu an tamamlanmış durumda. Şu anda Kuzdere-
Çamyuva arasında ana cadde görevi gören Sanayi Caddesi olarak bilinen caddenin asfalt yapım işini gerçekleştiriyoruz. Kuzdere’nin ana hattı bu cadde üzerinden geçiyor” dedi.
MUHTAR GÜNAY’DAN TEŞEKKÜR
Kuzdere Mahalle Muhtarı Serkan Günay da Kuzdere’nin imara açılmasından sonra en büyük eksiğin alt yapı olduğuna değindi. Muhtar Günay, “Alt yapı talebimizi Muhittin Başkanımızla paylaştık hemen talimatlarını verdi. Yaklaşık bir yıl önce Kuzdere’nin ihtiyacı olan içme suyu kanalizasyon alt yapılarının çalışmalarına
başlandı. Bugün itibariyle büyük oranda tamamlandı. Sanayi Caddesi’nde alt yapının biter bitmez asfalt çalışması başladı. Muhittin Başkanıma mahallem adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
YOL KONFORLU HALE GELDİ
Çalışmalardan büyük memnuniyet duyan mahalle halkı Kuzdere’yi Çamyuva’ya bağlayan ve sanayi sitesinin ulaşımını sağlayan yolda gerçekleştirilen asfalt çalışmasının önemli bir eksiği gidereceğini söyledi. Kemer Yeni Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Seçkin Durusoy da alt yapı nedeniyle bozulan yolun asfaltlanarak
eskisinden çok daha güzel ve konforlu hale geldiğini belirtti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kemer Belediye Başkan Vekili Mustafa Bilici, başkanlık koltuğunu bir günlüğüne dördüncü sınıf öğrencisi Ege Eymen Ünal’a bıraktı.
Kemer’de yaşayan yabancı uyruklu kadınlar, Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri ile Çalış Tepesi ile Ayışığı Parkı arasında bulunan koy ve ormanlık alanda temizlik yaptı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi, Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor Kemer İlçe Müdürlüğü iş birliğince düzenlenen "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İlkokullar Arası Futbol Turnuvası" başladı.
Kemer Belediyesi Ülker-Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören minik öğrencilere denizlerin önemi anlatıldı.
Kemer Belediyesi Hayvan Barındırma Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, mama üretim tesisi sayesinde artık kendi mamasını üreterek sokak hayvanlarına daha kapsamlı destek sağlıyor.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun “Eğitim varsa Gelecek var” projesi ile Kemer Belediyesi Ahmet Erkal Destek Eğitim Kurs Merkezi’nde üniversite sınavına ücretsiz olarak hazırlanan öğrenciler, 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın zirvesinde bulunan Olympos Teleferik tesisinde kar topu oynayıp eğlendi.
Yorumlar (0)