Mersin / Tarsus

“Kendimiz üreterek tasarruf sağlıyoruz"

Mersin Tarsus Belediyesi, kent genelinde park, bahçe, mesire alanı ve yeşil alanlarda gerçekleştirilen çevre düzenlemeleri çalışmaları bünyesinde dikilmek üzere fidan ve çiçek üretimi gerçekleştiriyor.

“Kendimiz üreterek tasarruf sağlıyoruz"

MERSİN (İHA) - Mersin Tarsus Belediyesi, kent genelinde park, bahçe, mesire alanı ve yeşil alanlarda gerçekleştirilen çevre düzenlemeleri çalışmaları bünyesinde dikilmek üzere fidan ve çiçek üretimi gerçekleştiriyor. Dikilen fidan ve çiçekler, belediyenin üretim tesislerinde yetiştirilerek yeşil alanlara kazandırılıyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalarda, çeşitli türlerde binlerce çiçek ve bitki düzenli bakımlarla olgunluğa eriştiriliyor. Büyüyen çiçekler, ihtiyaç duyulan yeşil alanlara ve koruluklara dikilerek çevre düzenlemelerine katkıda bulunurken, parklarda mevsim çiçekleri ve kent genelinde gölge oluşturacak ağaçlar ekiliyor. Çiçekler aynı zamanda çeşitli etkinlik ve özel günlerde ise halka ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Farklı türlerde fidan üretimi yapılıyor

Tarsus Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı üretim tesislerinde yılda yaklaşık 100 bin adet mevsimlik çiçek ve 20 bin adet ağaç türü üretiliyor. Üretilen bitkiler bünyesinde uzi, bodrum papatyası, sarı papatya, gül, akşam sefası, çalı mine, gazanya, ligustrum, kufeya gibi çeşitli türde bitkiler yer alırken, ekilen ağaç türleri arasında ise jakaranda, akçaağaç, dişbudak, kauçuk, çınar, fıstık çamı, kavak ve kaliptos ağaç türleri yer alıyor.

“Kendimiz üreterek tasarruf sağlıyoruz"

Tüketen değil, üreten bir belediye anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Üreten bir belediye olarak ihtiyaç duyduğumuz ürünleri kendimiz üreterek bütçe tasarrufu yapıyoruz. Binlerce fidan ve çiçeği kendi tesislerimizde yetiştirerek kaynaklarımızı daha verimli kullanıyoruz, aynı zamanda kenti güzelleştiriyoruz. Ziraat mühendislerimizin kontrolünde sulama ve bakımlar yapılarak yetiştirdiğimiz çiçek ve fidanları park, bahçe ve yeşil alanlarımızda değerlendiriyoruz. Tarsus'u daha yeşil, renkli ve güzel bir görüntüye kavuşturma hedefindeyiz" dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Çermikli kadınlar hem üretiyor, hem kazanıyor
Bölgesel

Çermikli kadınlar hem üretiyor, hem kazanıyor

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde 4 yıl önce kurulan Çermik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinde kaplıca suyundan ürettikleri sabun, turşu ve diğer el emeği göz nuru hediyelik eşya yapan kadınlar aile bütçesine katkı sağlıyor.

Geçen yıla göre arttı! Süt üretiminde artış dikkat çekti
İş Dünyası

Geçen yıla göre arttı! Süt üretiminde artış dikkat çekti

TÜİK'in verilerine göre, Türkiye'de Mart ayında inek sütü üretimi geçen yılın aynı ayına göre %8,5 artarak 982 bin 322 tona ulaştı. Bu sayede yıllık süt üretimi 1 milyon tona yaklaştı.

Akçakoca'da Tarımsal Üretime Mekanik Destek!
Yaşam

Akçakoca'da Tarımsal Üretime Mekanik Destek!

Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü 2024 yılı Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) projelerinde Akçakoca İlçesinde 2 aileye traktör kredisi desteği verdi.

Tescilli Adana karpuzundan 700 bin ton rekolte bekleniyor
Bölgesel

Tescilli Adana karpuzundan 700 bin ton rekolte bekleniyor

Türkiye'nin en önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana’da tescilli turfanda karpuz hasadı başladı. Tarlada kilosu 11-12 liradan satılan karpuzlar, kamyonlara yüklenerek Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor.

Erzincan Belediyesi Kent Mobilyalarını Üretiyor
İş Dünyası

Erzincan Belediyesi Kent Mobilyalarını Üretiyor

Erzincan Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı bulunan, Ahşap İmalat Atölyesinde kent mobilyaları üretimi yapılarak vatandaşların kullanımına sunuluyor.

Doğa Dostu Proje: Gaziantep’te Kadınlar Keçe Üretimiyle Hayat Buluyor
Etkinlik

Doğa Dostu Proje: Gaziantep’te Kadınlar Keçe Üretimiyle Hayat Buluyor

Gaziantep’te kırsal alanda hayvancılıkla geçimini sağlayan ailelere, keçe yapımı öğretilerek hem küçükbaş hayvanlardan elde edilen yüne katma değer kazandırılıyor hem kadın çiftçilerin istihdam oranı artırılıyor hem de koyun ve keçi yünü yakımının önüne geçilerek çevreye verilen zarar engelleniyor.