ANTALYA (İHA) - Kepez Belediyesi, Kanal Mahallesi’nde, tekerlekli sandalye kullanan bireylerin parka girmesine engel olan yükseklik farkı sorununu rampa hizmetiyle ortadan kaldırdı.
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeşil alanlarda tadilat ve peyzaj çalışması başlattı.Tadilat çalışmaları sırasında vatandaşların talepleri de karşılanıyor. Kanal Mahallesi’nde 4743 ile 4745 sokakları arasında kalan parka giriş rampası yapılması isteği de yerine getirildi. Tekerlekli sandalye kullanan bireyler ile bebek arabası olan vatandaşlar, yükseklik farkından dolayı söz konusu yeşil alana ulaşmada zorluk yaşıyordu.
Mahalle sakinleri de, Kepez Belediyesine yazdıkları bir dilekçeyle parka ulaşım sorununun çözülmesini talep etti.
Vatandaşın isteğine hızlı çözüm
Kepez Belediyesi de, vatandaşların talebini dikkate alarak, parka girişi sağlayan merdiveni kaldırdı ve yerine kilit taşından rampa yaptı. Park ve Bahçe Müdürlüğü ekiplerince yapımı tamamlanan rampa ile tekerlekli sandalye kullanan bireyler, bebek arabası olan vatandaşlar ve yaşlılar kolay bir şekilde parka girebilecekler.
Müdürlük çalışanları, parkın eskiyen kent mobilyalarını da yeniledi. Kanal Mahallesi sakinleri de, taleplerinin hızlı bir şekilde karşılanmasından ve rampa hizmetiyle parka ulaşımı kolaylaştırmasından dolayı Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e teşekkür ettiler.
Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi final etabı üçüncü maçında konuk ettiği Beşiktaş’ı 82-71 yenen Fenerbahçe, bu sonuçla seride 2-1 öne geçti ve 2023-24 sezonunu şampiyonlukla tamamladı.
SAADET Partisi Burdur Belediye Başkan Adayı Adnan Ersan Tekerlekli sandalye ile seçim saha çalışmasına tekrar geri başladı. Detaylar haberimizde...
Fadıloğlu, Pervin teyzenin ihtiyaçlarını gidermek için anında harekete geçti. Tekerlekli sandalye ve soba ihtiyacını karşılayan Fadıloğlu, "Pervin teyzemizin sıkıntısı bizim sıkıntımız, onun mutluluğu bizim mutluluğumuz." dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, yerel seçimler öncesinde belediye başkan aday adaylarından tekerlekli sandalye konusunda destek istedi.
Havza Karşıyaka Şehit Yüzbaşı Mahmut Top İlkokulu Özel Eğitim Sınıfında okuyan Emre ve Eren Güneş kardeşlere Samsun 19 Mayıs Golf Kulübü tarafından alınan tekerlekli sandalyeler, Havza Milli Eğitim Müdürü ve kulüp üyesi Mehmet Oğuz Ertuğ ve Şube Müdürü Hakan Erhan tarafından teslim edildi.
İsviçre’de yaşayan 25 yaşındaki kadın, Friedreich ataksisi hastalığına Pamukkale’nin dünyaca ünlü termal sularında şifa arıyor. Tedavisi için Pamukkale Üniversitesi Karahayıt Termal Rehabilitasyon Merkezini (PAÜTERM) tercih eden kadın, ülkesine tekerlekli saldayesiz dönmeyi hedefliyor.
Yorumlar (0)