Antalya / Kepez

Kepez Belediyesinden kolon denetimi

Kepez Belediyesi vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla zemin katında geniş hacimli iş yeri bulunan yapıları mercek altına aldı.

Kepez Belediyesinden kolon denetimi

Kepez Belediyesi vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla zemin katında geniş hacimli iş yeri bulunan yapıları mercek altına aldı. Başkan Hakan Tütüncü, bina altındaki kolonların kesilip kesilmediği yönündeki vatandaşlardan gelen her ihbarın değerlendirildiğini ve ekipler tarafından kontrollerin büyük bir titizlikle yürütüldüğünü söyledi.

Kepez Belediyesi ekipleri, ilçede zemin katında geniş hacimli iş yeri bulunan yapılarda kolon kesme işlemi yapılıp yapılmadığına dair kontroller gerçekleştirdi. Kepez Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı ilgili teknik personelin katılımı ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri işbirliğiyle binaların kolonları kontrol edildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, özellikle depremden sonra vatandaşlardan gelen talepler istikametinde binalarda herhangi bir kolon kesikliği olup olmadığı yönündeki denetimlerin hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

1999'DAN SONRA DEPREM MEVZUATI

Özellikle altında geniş iş yerlerinin olduğu binaların başta olmak üzere belediye olarak rutin kontrollerinde hızlı bir biçimde sürdürüldüğünü belirten Başkan Tütüncü, "1999'dan sonra yapılan yapıların deprem yönetmeliklerine, deprem mevzuatına göre inşa edilmiş olmasından dolayı, 1999 öncesi binalara göre mukayese edilemeyecek kadar sağlam olduğu bir gerçek. Ancak binanın taşıyıcı kolonlarını çeşitli sebepler nedeniyle oradaki kullanıcılar tarafından kesilirse o zaman bu binanın statiğini etkiliyor." dedi.

KOLON KESİLMESİ TEHLİKE ARZ EDER

Yapıların kolonlarının kesilmesinin depreme dayanıklılığı etkilediğini bildiren Başkan Tütüncü, "Deprem olsa da olmasa da bir tehlike arz ediyor. Böyle bir problemin olup olmadığına dair belediyemiz ekipleri büyük bir çalışmayla depremden sonra özelikle bina altlarında büyük iş yerlerinin yani geniş hacimli iş yerlerinin olduğu mekanlarda denetlemelerini sürdürüyor. Herhangi bir problemin görülmesi durumunda da yasanın ilgili mevzuatın emrettiği her ne varsa bunların hepsi getirildi, getiriliyor ve getirilecek. Depremden sonra toplum olarak bunlara hassasiyetimiz daha da fazlalaştı. Vatandaşlarımız Oturdukları binada kolon kesiği olup olmadığını merak ediyor. Hem vatandaşlarımızın şikayetlerini değerlendiriyor, hem de reysen yapmış olduğumuz kontroller var. Bu kontrollerin bir toplumsal bilincin oluşması anlamında da çok önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kepez’de 4 mahalleye konforlu yaya yolu
Yerel Yönetim

Kepez’de 4 mahalleye konforlu yaya yolu

Kepez Belediyesi, Düdenbaşı, Habibler, Çankaya ve Erenköy mahallelerinde yaya yollarını, 96 bin metrekare (m2) kilit taşlı kaldırım çalışmasıyla güvenli ve konforlu hale getiriyor.

Kepez’in kızları ilk 16’da
Spor

Kepez’in kızları ilk 16’da

Kepez Belediyesi Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, Anadolu Şampiyonasında 5 maçın 4'ünü kazanarak Türkiye'nin ilk 16 takımı arasına girdi.

Kepezden Vize Döneminde Öğrencilere Sıcak Destek!
Bölgesel

Kepezden Vize Döneminde Öğrencilere Sıcak Destek!

Kepez Belediyesi tarafından Akdeniz Üniversitesi Merkez Kütüphanesi önünde öğrencilere sıcak çorba ikramında bulunuldu.

Kerkük Caddesi’nde peyzaj çalışması
Yaşam

Kerkük Caddesi’nde peyzaj çalışması

Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, Habibler Mahallesi’ndeki Kerkük Caddesi’ne 70 adet zeytin ağacı dikildi.

Büyük annesinin izinden gidiyor
Spor

Büyük annesinin izinden gidiyor

Büyük annesini rol model alarak Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün ilk cimnastik öğrencilerinden olan Sevinç Özdemir, madalyalara doymuyor.

Şampiyon kızlar Anadolu Şampiyonasında
Spor

Şampiyon kızlar Anadolu Şampiyonasında

Antalya Şampiyonu Kepez’in kadın basketbolcuları, katıldıkları Anadolu Şampiyonasında Çaykur Rizespor’a karşı oynadıkları ilk maçını kazandı