Antalya

Kepez'de ulaşım sorununa çözüm Doğu çevre yolu bağlantısı başladı

Antalya’da Kepez Belediyesi, Varsak bölgesinde 1000 metrelik bölümü 2014’te açılan ve trafiğe kapalı olan Doğu Çevre Yolunu, Fatih Terim Caddesi’ne bağlıyor. Çevre yolunun bağlantı kısmının yapımı başladı.

Kepez'de ulaşım sorununa çözüm Doğu çevre yolu bağlantısı başladı

Antalya’da Kepez Belediyesi, Varsak bölgesinde 1000 metrelik bölümü 2014’te açılan ve trafiğe kapalı olan Doğu Çevre Yolunu, Fatih Terim Caddesi’ne bağlıyor. Çevre yolunun bağlantı kısmının yapımı başladı. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, “Bir daha üzücü kazaların yaşanmaması, milli servetin heba olmaması için çevre bulvarını, şehir içi ulaşım ağına bağlıyoruz. Çalışmayı başlattık. Bu yıl içerisinde yol yapımını tamamlayarak çevre yolunun 1000 metrelik bölümünü, trafiğe açık yol haline getireceğiz” dedi.
İmar planında yer alan ve uzunluğu 15 kilometre olan 60 metrelik Doğu Çevre Yolu, Kepez ile Aksu ilçelerini birbirine bağlıyor. Süleyman Demirel Bulvarı’nın Ayanoğlu Mahallesi bölümünde başlayan Çevre Yolu, Varsak Karşıyaka Mahallesi’nin batısından devam ediyor. Aydoğmuş, Aktoprak, Menderes ve Esentepe mahallelerinin kuzeyinden geçen yol, Varsak Küçük Sanayi Sitesi bölgesinden güneye doğru yöneliyor. Altıayak, Zeytinlik ve Gaziler mahallelerinin güney-batı kısmından devam eden Doğu Çevre Yolu, Aksu ilçesindeki Atatürk Mahallesi’ne ulaşıyor. Çevre yolunun Varsak Karşıyaka Mahallesi bölümü ile Antalya Şehir Hastanesi’nin bulunduğu Masa Dağı bölgesi arasında 35 metrelik imar yolu da açılmayı bekliyor.
Doğu Çevre Yolu’nun 1000 metrelik bölümünün atıl kalması sorunu çözülüyor. Kepez Belediyesi, trafiğe kapalı olan çevre bulvarını, şehir içi ulaşım ağına bağlıyor. Geçtiğimiz günlerde belediyenin bölgedeki çalışmalarını inceleyen Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, çevre bulvarını gezerek, bulvarı Fatih Terim Caddesi’ne bağlayacaklarını açıklamıştı. Bu çalışma kapsamında ilk olarak yol güzergâhlarındaki mülkiyet sorunu giderildi, çevre bulvarının yapımı tamamlanan 1000 metrelik bölümü ile cadde arasında ise 300 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde yol inşa ediliyor.

Bağlantı yollarının yapımı başladı
Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, daha sonra yolların yapımını başlattı. Bölgenin trafik yoğunluğunu azaltacak olan yolun kazı ve doldurma ve menfez işlemleriyle ilgili toprak işleri yapılıyor. Kamyonlarla getirilen hafriyat, buldozer ve greyderle zemine serilerek, yol tabanı oluşturuluyor. Bu çalışmadan sonra enine ve boyuna eğim verilerek yolun ince tesviyesi yapılacak. Tesviye yüzeyinin üzerine kum, çakıl, taş kırığından oluşan malzeme serilerek, yol asfaltlanmaya hazır hale getirilecek.

“Bölge sakinlerimiz talep etti”
Başkanı Mesut Kocagöz, yaptığı açıklamada Doğu Çevre Yolu’nun yapılması halinde kent içi trafiğinin rahatlamasına ciddi bir katkı sağlayacağını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Çevre yolunun 1000 metrelik bölümünü 2014’te açtığını hatırlatan Başkan Kocagöz, “Devamı ve bağlantı yolları açılmadığından çevre yolu uzun yıllar atıl halde kalmıştı. Trafiğe kapalı olan bu yolda üzücü kazalar da yaşanmıştı. Maalesef, iki gencimiz baharında yaşamlarını yitirmişti. Yolu yapma sorumluluğu Karayolları Genel Müdürlüğü’nde ama yolun derdi bizde. Bölge sakinlerimiz yolun trafiğe açılmasını talep etmişti. Bir daha üzücü kazaların yaşanmaması, milli servetin heba olmaması için çevre bulvarını, şehir içi ulaşım ağına bağlıyoruz. Çalışmayı başlattık. Bu yıl içerisinde yol yapımını tamamlayarak çevre yolunun 1000 metrelik bölümünü, trafiğe açık yol haline getireceğiz. Umarım, Kepez ile Aksu ilçelerimiz arasında yer alan 15 km uzunluğundaki Doğu Çevre Yolu ile bu yolun Masa Dağı bağlantısı en kısa süre yapılır” dedi.

Kepez'de ulaşım sorununa çözüm Doğu çevre yolu bağlantısı başladıKepez'de ulaşım sorununa çözüm Doğu çevre yolu bağlantısı başladıKepez'de ulaşım sorununa çözüm Doğu çevre yolu bağlantısı başladı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da aranan 279 kişi yakalandı
3. Sayfa

Antalya'da aranan 279 kişi yakalandı

Antalya'da son 72 saatte gerçekleştirilen operasyonlarda 279 aranan şahıs yakalayarak adli makamlara teslim edildi.

Görevi sırasında sakatlanan Milli Parklar görevlisini JAK ekipleri kurtardı
Bölgesel

Görevi sırasında sakatlanan Milli Parklar görevlisini JAK ekipleri kurtardı

Antalya’da dizinden sakatlanan ve dağlık arazide mahsur kalan Milli Parklar görevlisi, JAK ekipleri tarafından kurtarıldı.

Gazze için Antalya'da tarihi buluşma: "İki devletli çözüm" vurgusu uluslararası çağrıya dönüştü
Dünya

Gazze için Antalya'da tarihi buluşma: "İki devletli çözüm" vurgusu uluslararası çağrıya dönüştü

Antalya Diplomasi Forumu öncesinde düzenlenen "İki Devletli Çözüm ve Orta Doğu'da Kalıcı Barış" temalı Antalya Bakanlar Toplantısı'nda, Filistin için kalıcı ateşkes, insani yardım erişimi ve bağımsız devlet vurgusu öne çıktı.

Parkinson hastaları sporla hayata bağlanıyor
Bölgesel

Parkinson hastaları sporla hayata bağlanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Parkinson hastalarına yönelik Antalya Spor ve Fitness Merkezleri (ASFİM) bünyesinde verdiği ücretsiz egzersiz programı hem moral hem de umut oluyor.

Akdeniz Üniversitesi'nden bilimsel araştırmalara güçlü destek
Bölgesel

Akdeniz Üniversitesi'nden bilimsel araştırmalara güçlü destek

Son yıllarda bilimsel araştırmalara tarihinin en yüksek bütçesini ayıran Akdeniz Üniversitesi, 2025 yılında bilimsel araştırma projelerine sağladığı desteği yüzde 100 oranında artırarak araştırma ve inovasyon alanındaki desteğini en üst düzeye çıkardı.

Gırtlak kanseri sürücü 3,35 promil alkolle kamyonet kullanırken kaza yaptı
3. Sayfa

Gırtlak kanseri sürücü 3,35 promil alkolle kamyonet kullanırken kaza yaptı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde park halindeki otomobile çarptıktan sonra uzaklaşmak isteyen kamyonet, demir korkuluklar sayesinde sulama kanalına düşmekten kurtuldu.