Burdur / Gölhisar

Kibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın Eğitimi

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin Ticari Diplomasi dersi, Kibrya Antik Kenti’nde DEİK Başkanı Nail Olpak’ın katılımıyla başladı. Öğrenciler, küresel ticaretteki dinamikleri öğrendi.

Kibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın Eğitimi

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) düzenlediği Ticari Diplomasi dersi, Gölhisar Meslek Yüksekokulu, Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Gölhisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerinin katılımı ile Kibrya Antik Kenti’nde gerçekleşen ilk ders ile başladı. Bu anlamlı etkinlik, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak’ın verdiği dersle daha da önem kazandı.

Program, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Dalgar, bu dersin, üniversitenin tarihî mekânlarında yapılmasının özel bir anlam taşıdığını ve öğrencilere derin bir perspektif kazandıracağını belirtti.

Kibrya Antik Kenti Odeion’da gerçekleştirilen Ticari Diplomasi Dersinde Nail Olpak öğrencilere küresel ticaretteki güncel dinamikleri ve ticari diplomasiye dair vizyonunu paylaştı.

Başarıya Giden Yolda Beş Temel Başlık

Hayatından örnekler vererek anlattığı derste önemli başlıklara vurgu yapan DEİK Başkanı Olpak, liderlik ve yönetim, yardımcı olmak, talep ve hayatın anlamı, sivil toplumun önemi, zaman yönetimi, risk, teşekkür, özür ve ödüllendirme, eğitim, başarı ve mutluluk gibi konulara değinerek, hayatta başarılı olmak için gerekli 5 başlığı paylaşarak şunları söyledi; “Onlardan ilk ikisi sizin elinizde değildir, size verilmelidir. Bunlar, zekanız ve o işi başarmanız için yeterli süredir. Sonraki ikisii ise sizin elinizdedir. İyi niyetiniz ve yeterince gayretiniz. Sonuncusu, doğru kişiye doğru işi yaptırmaktır. Çok başarılı bir Ar-Ge müdürünü Genel Müdür yapınca, aynı başarıyı alamayabilirsiniz. Buna da, doğru kariyer planı diyoruz.” Dedi.

Programın sonunda Nail Olpak’a, günün anısına Rektör Dalgar tarafından bir hediye takdim edildi. Etkinlik, Yerel Sanatçı Sümer Ezgü ve Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü öğrencilerinden oluşan Grup MİX’in konseriyle son buldu.

Kibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın EğitimiKibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın EğitimiKibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın EğitimiKibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın EğitimiKibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın EğitimiKibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın EğitimiKibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın EğitimiKibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın EğitimiKibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın EğitimiKibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın EğitimiKibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın EğitimiKibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın EğitimiKibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın EğitimiKibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın EğitimiKibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın EğitimiKibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın EğitimiKibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın EğitimiKibrya Antik Kenti’nde Ticari Diplomasi Dersi! DEİK Başkanı Nail Olpak’ın Eğitimi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur MAKÜ'de 'Hareket Et, Mutlu Ol' Yürüyüşü Büyük İlgi Gördü
Etkinlik

Burdur MAKÜ'de 'Hareket Et, Mutlu Ol' Yürüyüşü Büyük İlgi Gördü

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde "Hareket Et, Mutlu Ol" temalı yürüyüş etkinliği düzenlendi. Öğrenciler ve personel katılım gösterdi, fiziksel aktiviteye vurgu yapıldı.

MAKÜ'de Mutluluk Atölyesi: Öğrenciler İçin Pozitif Yaşam Rehberi
Bölgesel

MAKÜ'de Mutluluk Atölyesi: Öğrenciler İçin Pozitif Yaşam Rehberi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından başlatılan Mutluluk Atölyesi, öğrencilerin hayatına pozitif dokunuş yaparak, mutluluğu öğrenilebilir kılmayı hedefliyor. Üniversite öğrencilerine yönelik bu programla stresi azaltmanın ve dengeli bir yaşam sürmenin yolları keşfediliyor.

MAKÜ Burdur'daki yaşlı vatandaşları unutmadı
Bölgesel

MAKÜ Burdur'daki yaşlı vatandaşları unutmadı

MAKÜ Yaşlılık Araştırmaları Merkezi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde Burdur'daki yalnız yaşayan yaşlıları ziyaret etti. "Yaşlanan Dünya, Yalnız Yaşlanan Burdur" projesi kapsamında toplumsal katkı sağlanıyor.

MAKÜ Gölhisar Meslek Yüksekokulu 2024 YKS Ek Kayıt Duyurusu
Bölgesel

MAKÜ Gölhisar Meslek Yüksekokulu 2024 YKS Ek Kayıt Duyurusu

Gölhisar Meslek Yüksekokulu, 2024 YKS ek yerleştirme kayıt işlemlerini açıkladı. e-Devlet üzerinden kayıt ve şahsen kayıt tarihleri, gerekli belgeler ve tüm detaylar burada.

MAKÜ, Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu'na Katıldı! Akademik İş Birliği Güçleniyor
Bölgesel

MAKÜ, Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu'na Katıldı! Akademik İş Birliği Güçleniyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu'nda hayvancılık ve diğer disiplinlerde ortak diploma programları ve akademik iş birliği anlaşmaları imzaladı.

Rektör Dalgar Akademik Kurul Toplantısına Katıldı
Bölgesel

Rektör Dalgar Akademik Kurul Toplantısına Katıldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının başlamasıyla birlikte Akademik Kurul Toplantıları da düzenlenmeye başladı.