Afyonkarahisar / Sultandağı

Kirazın üretim merkezinde ihracatı iki katına çıkaracak hamle

Türkiye’de kiraz piyasasında önemli bir yere sahip olan Afyon'un Sultandağı ilçesinde 12 farklı dükkanın yer alacağı Kırca Köyü Kiraz Alım Merkezi yapım çalışmaları başladı.

Kirazın üretim merkezinde ihracatı iki katına çıkaracak hamle

Türkiye’de kiraz piyasasında önemli bir yere sahip olan Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde her biri 85 metrekare büyüklüğünde 12 farklı dükkanın yer alacağı Kırca Köyü Kiraz Alım Merkezi yapım çalışmaları başladı. Merkezle birlikte Türkiye’de kiraz üretiminde önemli bir yere sahip olan Sultandağı’nda kiraz ihracatının iki katına çıkarılması hedefleniyor.
Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın Sultandağı ziyaretinde inşası için talimat verdiği, Sultandağı kiraz ve vişne üreticilerinin ulusal ve uluslararası piyasalarla daha hızlı ve etkin bir şekilde buluşturulması amacıyla planlanan Kırca Köyü Kiraz Alım Merkezi için gerekli işlemler başlatıldı. Proje detaylarını inceleyen Vali Yiğitbaşı, hazırlanan plan ve projeleri onaylayarak merkezin inşa sürecini başlattı. Afyonkarahisar’ın en büyük kiraz ve vişne üreticisi ve ihracatçısı Sultandağı ilçesinde üreticilerin yetiştirdiği kiraz ve vişnelerin piyasa taleplerini hızlı bir şekilde karşılaması için üreticilerin hizmetine sunulması planlanan alım merkezi, Kırca Köyü’nde faaliyet gösterecek. Sultandağı bölgesinden yapılan toplam kiraz ve vişne ihracatının yüzde 40’ından fazlasını tek başına karşılayan Kırca Köyü, bu sektörde uluslararası firmaların faaliyet gösterdiği merkezi bir alan olarak öne çıkıyor.

“Üreticilerimiz için son derece önemli”

Yeni alım merkezi için hazırlanan projede, her biri 85 m2 büyüklüğünde 12 farklı dükkanın yer alacağı ve üreticilerin yetiştirdikleri ürünleri hızlı ve kolay bir şekilde piyasaya ulaştıracak mimariye sahip olacağı Kırca Köyü Kiraz Alım Merkezi, özellikle bölgede yetiştirilen ve büyük oranda ihraç edilen Napoleon türü kirazın uluslararası piyasaya entegrasyonunu hızlandıracak. Sultandağı’da yıllık toplam 17 bin ton kiraz ihracatının 2500 tonu, yıllık toplam 15 bin ton vişne ihracatının ise 3 bin tonu Kırca köyünde gerçekleşiyor.
Projenin onaylayarak inşa sürecini başlatan Vali Yiğitbaşı, “Afyonkarahisar kiraz ve vişne üretiminde ülkemizde ilk sıralarda yer alıyor. Sultandağı ilçemiz ise bu üretimin en büyük kısmını üstleniyor. Bölgede kiraz ve vişnenin yetiştirilmesinden toplanmasına yurt içi ve yurt dışı piyasalara ihraç edilmesine kadar tüm süreçlerin iyileştirilmesi üreticilerimiz için son derece önemli. Kırca köyünde inşa edeceğimiz merkez sayesinde tüm bu süreçleri daha iyi koordine etmeyi planlıyoruz. Yıllık üretim kapasitesini artırarak ihracatı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    BEĞENDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 İzmir Valisi Süleyman Elban, "Valiliğimize bildirilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır"
Bölgesel

İzmir Valisi Süleyman Elban, "Valiliğimize bildirilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır"

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan İzmir Valisi Süleyman Elban, "Valiliğimize bildirilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" dedi.

Tarım ilaçları balıkları öldürdü
3. Sayfa

Tarım ilaçları balıkları öldürdü

Tarım sezonunun açılması ile yapılan bilinçsiz ilaçlamalar, çevreye rastgele atılan tarım ilaçlarının ambalajları Düzce'de derelerdeki balıkların ölümüne sebep oldu.

Down sendromlu genç kız kağıt yırtarak stres atıyor
Yaşam

Down sendromlu genç kız kağıt yırtarak stres atıyor

Maltepe’de yaşayan down sendromlu genç kızın terapisi kağıt yırtmak oldu. Kağıt yırtarak stresini atan Zeynep’in el becerileri de bu sayede gelişiyor.

Hesap kavgasında silahlar çekildi
3. Sayfa

Hesap kavgasında silahlar çekildi

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bir eğlence mekanında iddiaya göre hesap yüzünden çıkan kavga sonrası olay yerine gelen şahıslar uzun namlulu silahlarla mekanı bastı, ortalık savaş alanına döndü. Olay yerindeki müşteriler ve çalışanlar canını zor kurtardı.

Başkan Tetik'ten Müjde!
Yaşam

Başkan Tetik'ten Müjde!

Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Türk Sanat Müziği Korosu’nun Bahar Konseri’nde kente bin kişilik konferans ve tiyatro salonu kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Kaçmak için duvar deldi yine de yakalandı
3. Sayfa

Kaçmak için duvar deldi yine de yakalandı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği koordinesinde şafak vakti 130 ayrı adrese Özel Harekat polislerinin de destek verdiği operasyon düzenlendi.