Burdur’un Kızılkaya beldesinde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle, yaz aylarında artan nüfus yoğunluğu da dikkate alınarak bahçe ekimi geçici süreyle yasaklandı. Başkan İlkay Güngör, kararın amacının, vatandaşların temel su ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör, yaşanan yanlış anlaşılmalar sonrasında yazılı açıklamayla kamuoyunu bilgilendirdi. Açıklamada, beldede yaşanan ciddi su kıtlığı nedeniyle belediye meclisinin oy birliğiyle aldığı kararla, sebze ve meyve ekimi geçici olarak durduruldu.
Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Beldemiz Kızılkaya’da yaşanan ciddi su kıtlığı sebebiyle, yaz aylarında artan nüfus yoğunluğunu da göz önünde bulundurarak belediye meclisimizin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda bahçelere sebze ve meyve dikimi geçici olarak yasaklanmıştır.
Bu karar, vatandaşlarımızın özellikle evlerinde yüksek katlara su çıkmaması gibi yaşadığı sorunları azaltmak ve temel ihtiyaçlar için gerekli suyun korunması amacıyla alınmıştır.
Belediyeciliğe başladığımız 2019 yılından bu yana, “üretken belediyecilik” anlayışıyla birçok proje geliştirdik, bu projelerle ödüller kazandık ve halkımızın üretime katılması adına her zaman teşvik edici olduk. Bu konuya olan hassasiyetimiz ve emeğimiz ortadayken, böyle bir kararın kötü niyetli şekilde yorumlanması bizleri derinden üzmektedir.
Alınan bu karar, sadece mevcut su sıkıntısına karşı geçici bir önlemdir. Su kaynaklarımız normale döndüğünde yasak kaldırılacaktır.
Maalesef bu uygulama, bazı sosyal medya platformlarında yanlış anlaşılmış ve bağlamından koparılarak paylaşılmış; beldemizde yaşanan gerçek su sıkıntısı göz ardı edilerek Kızılkaya Belediyesi ve benim hakkında haksız yorumlara sebep olmuştur.
Halkımızı mağdur edecek hiçbir uygulamanın altında imzamız olmaz. Kararlarımız her zaman ortak akıl ve kamu yararı gözetilerek alınmaktadır.
Kamuoyunun anlayışına sunar, duyarlılık gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz."
Burdur Bahçeşehir Koleji, 23 Nisan etkinliklerini Atatürk Mahallesi'nde bando takımı eşliğinde coşkuyla başlattı.
Antalya’da düzenlenen uluslararası yarışmada, Burdur Bahçeşehir Koleji öğrencileri 'En İyi Robot' ödülüyle Türkiye birincisi oldu.
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında sahasında Kayserispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Detaylar haberimizde
Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Milan Skriniar, zamanı geldiğinde kulüpteki geleceği hakkında konuşacağını vurgulayarak, "Sezon sonuna kadar elimden gelenin en iyisini yapacağım" dedi. Detaylar haberimizde..
Burdur Bahçeşehir Koleji, 2025-2026 yılı 1. sınıf öğretmen kadrosunu duyurdu. Yeni eğitim dönemi deneyimli kadrosuyla başlıyor.
Elazığ’da yaşayan 67 yaşındaki Mehmet Gülçek, Fenerbahçe sevgisini evinin dış cephesine taşıyarak, iki katlı evini sarı-lacivert renklere boyayıp, takım armasıyla süsledi.
Yorumlar (5)
Neşe pir
17 gün önce / 09.04.2025Biz yanlış anlıyoruz .belediyecilik su sorunlarını kanalizasyon sorunlarını çözmek değil mi neden çözemediğim 2019 dan beri .
Beğendim 0 | Beğenmedim 0 | Cevapla
Mustafa Balcı
18 gün önce / 08.04.2025İklim kanunun insanlara dayatilmasi için bahaneler uretilmeye başlandı verdiginiz yetkiler sonrasi gidaya ulasamayacaksiniz aç kalacaksiniz e ama hakettiniz aglamayin
Beğendim 1 | Beğenmedim 0 | Cevapla
NALAN YİTMEN
18 gün önce / 08.04.2025Hep biz yanlış anlıyoruz zaten...
Beğendim 0 | Beğenmedim 1 | Cevapla
sERVET MÜEZZİNOĞLU
18 gün önce / 08.04.2025Behey belediyeci yetkili, senin işin ne aç kuyuyu bul suyu. Yasaklayarak beldeye su mu getireceksin.
Beğendim 2 | Beğenmedim 1 | Cevapla
Okur
19 gün önce / 07.04.2025Kızılkaya 'nın suyu madem azdı sırf rant uğruna neden verimli tarım alanları imara açıldı. Yazın yazlıkçılarla beraber 10 bin olan nüfusa su nasıl yetecek.
Beğendim 2 | Beğenmedim 1 | Cevapla