Kocaeli'de sahne özel öğrencilerin

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim gören özel gereksinimli öğrencilere yönelik tiyatro eğitimi başlattı.

Kocaeli'de sahne özel öğrencilerin

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim gören özel gereksinimli öğrencilere yönelik tiyatro eğitimi başlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi özel gereksinimli çocukların iletişim ve etkileşim becerilerinde anlamlı gelişmelere destek olduğu bilenen tiyatro eğitimi başlattı. Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi'nde verilen eğitimlerde bireylerin kendilerini ifade etmelerine, iletişim becerilerini geliştirmelerine ve genel olarak kapsamlı gelişim süreci yaşamalarına olanak sağlıyor. Mayıs ayında seyirci ile buluşması planlanan 'Uzat Elini' isimli tiyatro çalışması çeşitli film ve dizilerde rol alan emekli Devlet Tiyatro Sanatçısı İbrahim Şahin tarafından haftanın iki günü, yaklaşık 4 saat olarak veriliyor. Merkezde yaklaşık 1,5 yıldır eğitim gören özel gereksinimli öğrenci Berat Atasoy, "Bu merkeze gelmeden önce tiyatro ile ilgili hiçbir bilgim yoktu. Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi sayesinde tiyatro nasıl bir şeydir öğrendim. Elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz, hem eğleniyoruz hem zaman geçiriyoruz, hayallerimizin peşinden koşuyoruz. Hayalim tiyatro sayesinde sahneye çıkmak" dedi.

"Birkaç kelimeyle de olsa insan kendilerini izah edebilme yetisi kazansın diye uğraşıyorum"

Tiyatro, eğlenceli etkinlik olmanın yanında, dil becerilerini geliştirme, duygusal zeka ve empati yeteneklerini güçlendirme, işbirliği ve takım ruhu kazanma gibi birçok önemli fayda sunuyor. Özel öğrencilere tiyatro eğitimini gönüllü olarak veren emekli Devlet Tiyatro Sanatçısı İbrahim Şahin, yola çıkış hikayesini şöyle anlattı: "Temel olarak yapmak istediğim en önemli şey, çocuklarımızın sosyal yaşamda aileleri, birbirleri ve sokakta tanıdıklarıyla iletişim kurabilmelerinin üzerine. Birkaç kelimeyle de olsa insan kendilerini izah edebilme yetisi kazansın diye uğraşıyorum. Ben amacımı onlara anlatıyorum, onlar o amaca gidecek yolda nasıl yürüyebiliriz diye dikkatle dinliyor. Adım atışlarından bir kelimeyi söyleyişlerine kadar da bu yolculukta biçimlendirmeye çalışıyorum" diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Edirne'de özel öğrenciler bir günlük polis oldu
Etkinlik

Edirne'de özel öğrenciler bir günlük polis oldu

Edirne'de Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde 1 günlük polis olan özel çocuklar, emniyet müdürlüğünü ziyaret ederek araçlara ve motosiklete bindi.

Samsun'da özel öğrencilere anlamlı etkinlik
Etkinlik

Samsun'da özel öğrencilere anlamlı etkinlik

Samsun Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin hayatına dokunma çalışmaları kapsamında öğrencilere yönelik atölye ve sinema etkinliği düzenledi.

Özel öğrenciler, tarım lisesi öğrencilerinin ürünlerini hep birlikte topladı
Bölgesel

Özel öğrenciler, tarım lisesi öğrencilerinin ürünlerini hep birlikte topladı

Antalya’nın Aksu ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Aksu’da öğrenim gören özel öğrenciler, tarım lisesi öğrencilerinin ürettikleri mantarları ve sebzeleri birlikte topladı.

Burdur Valisi Öksüz, özel öğrencileri makamında ağırladı
Bölgesel

Burdur Valisi Öksüz, özel öğrencileri makamında ağırladı

Burdur Valisi Türker Öksüz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel öğrencileri makamında kabul etti. Vali Öksüz, öğrencilerle yakından ilgilenerek çeşitli hediyelerle onları sevindirdi.

Eyüpsultan Belediyesi Engelsiz Yaşam Fuarı’na katıldı
Bölgesel

Eyüpsultan Belediyesi Engelsiz Yaşam Fuarı’na katıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi" kapılarını ziyaretçilere açtı. Bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen fuara Eyüpsultan Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi de katıldı.

Marmaris Belediyesi tarafından ‘Gençlik Bayramı’nda sahne gençlerin’ etkinliği
Etkinlik

Marmaris Belediyesi tarafından ‘Gençlik Bayramı’nda sahne gençlerin’ etkinliği

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Marmaris Belediyesi tarafından ‘Gençlik Bayramı’nda sahne gençlerin’ sloganıyla düzenlenen iki günlük programda Marmaris’in genç müzik grupları sahne alacak.