Günlük hayatlarında okuma yazma bilmedikleri için çeşitli zorluklar yaşayan kadınlar, Başiskele Belediyesi tarafından hayata geçirilen kurslarda okuma yazma öğreniyor. Başiskele Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde Vezirçiftliği Semt Konağı’nda verilen eğitimlere, çeşitli nedenlerle okuma yazma öğrenemeyen yetişkin kadınlar katılıyor. Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Aynur Yalnız rehberliğinde başlayan kurs, toplamda 80 saat sürecek ve eğitim sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Kursiyerler temel düzeyde okuma ve yazmayı en kısa zamanda öğrenmesi hedefleniyor. İHA
İzmit Meslek Edindirme Kursları (İZMEK), Zübeyde Hanım Konağı Kadın Yaşam Merkezi’nde okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik okuma yazma kursu başlattı.
Yalova Belediyesi’nin açmış olduğu ve 55 kadının katıldığı okuma yazma kursun katılan 78 yaşındaki İsminaz Yücetaş ve 66 yaşındaki Yeter Akdeniz, öğrenmenin yaşının bir kez daha olmadığını gösterdi. Kursun en yaşlı öğrencilerinden olan Yeter Akdeniz, teknolojiye ayak uydurarak mesajlaşmak için okuma yazmayı öğrendiğini söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze Şeridi’ndeki esirler konusunda İsrail ve Hamas ile görüştüklerini belirterek, "Onları geri getirmeye yakınız" dedi.
Bucak Belediyesi, Ramazan sonrası Perşembe Pazarı’nda vatandaşlara sıcak çorba ikram etti. Pazarcılar uygulamadan memnun kaldı.
Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, TOKİ İlkokulu’nda 3. sınıf öğrencilerinin dersine katıldı. Miniklerin hayallerini dinleyen Gümüş, duygusal anlar yaşattı.
Antalya'nın Alanya ilçesinde beton mikserinin altında kalan bisikletli kadın hayatını kaybetti.
Yorumlar (0)