Kayseri

Kocasinan Belediyesi'nin başarılı tasarruf tedbirleri model oluşturuyor

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Tasarruf Tedbirleri konulu 2024/7 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle istişare toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Çolakbayrakdar, 'Kendi Kendine Yetebilen Bir Belediye' olma tasarrufuyla Türkiye’de sayılı olan agrega üretim tesisi, asfalt plenti, geri dönüşüm tesisi, Türkiye’ de ilk olan araçlar, atölyeler ve disiplinli çalışmalarla tarihi bir döneme tanıklık ettiklerini ve bundan sonrada tasarrufa uymaya, kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanmaya devam edeceklerini söyledi.

Kocasinan Belediyesi'nin başarılı tasarruf tedbirleri model oluşturuyor

KAYSERİ (İHA) - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Tasarruf Tedbirleri konulu 2024/7 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle istişare toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Çolakbayrakdar, 'Kendi Kendine Yetebilen Bir Belediye' olma tasarrufuyla Türkiye’de sayılı olan agrega üretim tesisi, asfalt plenti, geri dönüşüm tesisi, Türkiye’ de ilk olan araçlar, atölyeler ve disiplinli çalışmalarla tarihi bir döneme tanıklık ettiklerini ve bundan sonrada tasarrufa uymaya, kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanmaya devam edeceklerini söyledi.
Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümden asfalt plentine, ata tohumları üretiminden fidanlığa, atölyeden Kocasinan Akademi’ye kadar bütün alanlarda gerçekleştirilen hizmetlerle ‘Kendi kendine yeten bir şehre’ büyük katkı sağladıklarını ifade etti. ‘Kendi kendine yetebilen bir belediye’ olabilmenin standartlarını her geçen gün artırdıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Şehirler, gelecekte kendi kaderlerini yönetecek. Bu anlamda ülkemizi ve şehrimizi korumamız için yaptığımız projeler çok önemli ve değerlidir” dedi.
Tasarruf ve disiplinli yönetim gibi her alanda Türkiye’de sayılı belediye olduklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Kocasinan Belediyesi olarak, genelge kapsamında elimizden geldiğince neler yapabiliriz doğrultusunda istişareler ediyoruz. Genelgede 11 farklı başlık bulunmaktadır: taşınmaz edinmesi, haberleşme, personel görevlendirilmesi, basın-yayın, kırtasiye, temsil, tören ağırlama, personel giderleri, personel servisi gibi ve bunların dışında yer alan diğer hususlar. Belediyemizi ilgilendiren ve vatandaşa hizmet sunulan bu alanlarda alınması gereken tasarruf tedbirlerini değerlendiriyoruz. Özellikle disiplinli bir şekilde uyguladığımız tasarruf tedbirleri sayesinde belediyemizin 'Kendi Kendine Yetebilen Bir Belediye' olma gayretinde önemli bir noktaya geldiğimizi görüyoruz. Bu, bizim ve kurumumuz adına gerçekten büyük bir değerdir. İnşallah bundan sonra da bu şekilde devam etmek ana hedefimizdir. Ancak, kendi içimizde düzenleme yapmamız gereken konular da bulunmaktadır. Genelge çerçevesinde gerekli tedbirleri alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Diğer taraftan, vatandaşa sunulan kamu hizmetleri aksamadan, hatta daha kaliteli hizmet verebilme gayreti içerisinde çalışmalarımız devam edecektir. Vatandaşın belediyecilik hizmetleri noktasında bizden beklediği ne varsa, optimum düzeyde kaynakları kullanarak yerine getireceğiz. Gerek kurduğumuz tesisler, gerekse edinmiş olduğumuz alet, ekipman ve iş makineleri, gerekse personel yönetimindeki disiplinli çalışmalarımız ile her zaman en uygun şekilde vatandaşa hizmet götürme noktasında bugüne kadar başarılı olduk. 'Kendi Kendine Yetebilen Bir Belediye' olma tasarrufumuz, taş ocağı, asfalt plenti, geri dönüşüm tesisi, atölyeler ve diğer alanlardaki çalışmalarımız ve belediye içerisinde disiplinli çalışmalarımızın getirdiği noktada önemli bir değere sahiptir. Bundan sonra da genelge kapsamında çalışmalarımızı önceleyerek, kamu kaynaklarını en efektif kullanmanın yöntemlerini değerlendireceğiz. Hayırlı olsun. Bundan sonra da en güzel şekilde hizmeti vatandaşa ulaştırma gayreti içerisinde çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz.”
Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini “Bütün gayretimiz, vatandaşlarımıza daha huzurlu ve daha mutlu olabilecekleri fiziki ortamları oluşturabilmektir. Yapacağımız çalışmalarımızla hemşehrilerimiz için daha yaşanabilir bir Kocasinan sunmuş olacağız” diyerek noktaladı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak’ta su tasarrufu için yeni karar! Bahçe sulamaya yasak
Bölgesel

Bucak’ta su tasarrufu için yeni karar! Bahçe sulamaya yasak

Bucak Belediyesi, su sıkıntısı nedeniyle bahçe dikimi ve içme suyuyla sulamayı yasakladı. Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacak!

Korkuteli Belediyesi atık asfaltları geri dönüştürerek tasarruf sağlıyor
Bölgesel

Korkuteli Belediyesi atık asfaltları geri dönüştürerek tasarruf sağlıyor

Korkuteli Belediyesi, çevre dostu bir projeyle atık asfaltları geri dönüştürüyor. Konkasör makinesiyle işlenen malzemeler kırsal yollarda ve altyapı çalışmalarında kullanılarak bütçe dostu çözümler üretiliyor.

TİGAD Başkanı Geçgel’den sert tepki 'Tasarruf tedbirleri yerel medyanın sonu'
Bölgesel

TİGAD Başkanı Geçgel’den sert tepki 'Tasarruf tedbirleri yerel medyanın sonu'

TİGAD Başkanı Geçgel, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ni eleştirerek, yerel medyanın gelir kaynaklarının kesilmesinin halkın haber alma özgürlüğünü tehlikeye attığını söyledi.

Alanya Belediyesi’nden akaryakıt tasarrufu 8 Ayda 682 bin litre azaltıldı
Bölgesel

Alanya Belediyesi’nden akaryakıt tasarrufu 8 Ayda 682 bin litre azaltıldı

Alanya Belediyesi, mali düzende sürdürülebilir bir finansal yapı kurmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Denizli'de ücretsiz su tasarruf aparatı dağıtımı başladı
Bölgesel

Denizli'de ücretsiz su tasarruf aparatı dağıtımı başladı

Su kaynaklarının daha verimli kullanılarak geleceğe daha yaşanabilir bir Denizli bırakmak için çalışan Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Bayramyeri Meydanı’nın ardından Gazi Bulvarı’nda da ücretsiz su tasarruf aparatı dağıtmaya başladı.

Para Biriktirmek Zor Değil, Küçük Miktarlarla Başlayın! İşte Pratik Yöntemler!
Yaşam

Para Biriktirmek Zor Değil, Küçük Miktarlarla Başlayın! İşte Pratik Yöntemler!

Para biriktirmenin kolay yollarını keşfedin ve geleceğinizi güvence altına almak için birikim yapma stratejilerini öğrenin.