Kayseri

Kocasinan'da minik satranççılar ödülleriyle buluştu!

Kocasinan Belediyesi, Kocasinan Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Kayseri İl Temsilciği işbirliğiyle düzenlediği ‘İlkokullar Arası Satranç Takım Turnuvası’nın ödül töreni gerçekleştirildi

Kocasinan'da minik satranççılar ödülleriyle buluştu!

KAYSERİ (İHA) - Kocasinan Belediyesi, Kocasinan Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Kayseri İl Temsilciği işbirliğiyle düzenlediği ‘İlkokullar Arası Satranç Takım Turnuvası’nın ödül töreni gerçekleştirildi. Turnuvada dereceye giren minik sporculara ödüllerini veren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; "Geleceğimizin teminatı yavrularımıza yönelik yaptığımız çalışmalar ile onların sosyalleşmesine, fiziksel ve zihinsel yönden gelişmelerine büyük katkı sağlıyoruz” dedi.
Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine; Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Türkiye Satranç Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Veysi Arslan, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Çocuklarla sohbet eden Başkan Çolakbayrakdar; "Satrançta kazanan Türkiye’nin geleceği çocuklardır. Rabbim, başarılarını daim etsin. Geleceğimizin teminatı yavrularımıza yönelik sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle ilgili her alanda eğitim vererek, onların sosyalleşmesine, fiziksel ve zihinsel yönden gelişmelerine katkı sağlıyoruz. Bu noktada çocukları ve gençleri satranç ile buluşturmak ve satranca olan ilgilerini artırmak amacıyla bir tesisimizi satranca ayırdık. Diğer yandan da zeka oyunlarının eğitim açısından çok önemli olduğunu bildiğimiz için geçen yılın başında hayata geçirdiğimiz ‘Kocasinan IQ’ merkeziyle ise evlatlarımızın daha iyi bir şekilde problem çözebilme, düşünme aktivelerinin geliştirilmesi, hayatta karşılaşacakları zorluklara karşı mücadele edebilme, yeteneklerinin artırılması gibi zihinsel gelişimlerine büyük katkı sağlıyoruz. Bütün gayretimiz; Büyük ve Güçlü Türkiye’nin yarınları olan evlatlarımızın daha iyi bir şekilde yetişebilmesi içindir. Biz onların geleceği adına yarınlarda huzurlu ve mutlu olmaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle hepinizi göstermiş olduğunuz üstün başarılardan ötürü tebrik ediyor, sizleri yetiştiren öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Satranç oynayan çocukların aileleri ise Kocasinan Belediyesi’nin çocukların yeteneğini geliştirmesi konusunda verdiği hizmetlerden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından İlkokullar Arası Satranç Takım Turnuvası, ödül töreniyle son buldu. İlkokul öğrencilerinin katıldığı turnuva, B kategori 6-7 yaş, A Kategori 8-9 yaş olmak üzere 2 kategori yer aldı.
Turnuva, dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin dağıtılması ile program sona erdi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Denizli'de ELO Satranç Turnuvası tamamlandı
Yaşam

Denizli'de ELO Satranç Turnuvası tamamlandı

Denizli’de Çameli Belediyesi tarafından düzenlenen ELO Satranç Turnuvasında dereceye giren sporculara ödül ve kupaları takdim edildi.

Denizli'de ELO Satranç Turnuvası başladı
Yaşam

Denizli'de ELO Satranç Turnuvası başladı

Çameli Belediyesi, Çameli Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu ile iş birliğinde düzenlenen Çameli Belediyesi ELO Satranç Turnuvası bugün başladı.

İlkokullar Satranç Turnuvası'nda başarılı olan okullar ödüllendirildi
Etkinlik

İlkokullar Satranç Turnuvası'nda başarılı olan okullar ödüllendirildi

Osmangazi Belediyesi’nin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği İlkokullar Satranç Turnuvası’nda dereceye giren okullar belli oldu.

19 Mayıs Etkinlikleri Başladı
Spor

19 Mayıs Etkinlikleri Başladı

Mersin’in Bozyazı ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında satranç turnuvası düzenlendi.

Sincik'te Heyecan Dolu Satranç Turnuvası Düzenlendi!
Etkinlik

Sincik'te Heyecan Dolu Satranç Turnuvası Düzenlendi!

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde geleneksel Satranç Turnuvası düzenlendi.

Ertuğrul Gazi Ortaokulu Türkiye finallerinde !
Bölgesel

Ertuğrul Gazi Ortaokulu Türkiye finallerinde !

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Satranç Federasyonu ve Ana Sponsor Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla düzenlenen 2024 Türkiye Okul Sporları Satranç Grup Bölge Yarışmaları tamamlandı.