KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan 102 kilometre uzunluğundaki tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu’nda 4 günlük ilk tanıtım yürüyüşü gerçekleştirildi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin kültürel ve doğal zenginliklerini turizme kazandırmak ve Konya’daki turizm çeşitliliğini artırmak amacıyla önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek bunlardan birinin de tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu’nun turizme kazandırılması olduğunu söyledi. Bozkır’dan başlayıp Hadim ve Taşkent ilçelerinin mahallelerinden geçerek Bolay Yaylası’nda sona eren 102 kilometre uzunluğundaki yürüyüş yolunda geçtiğimiz aylarda doğaseverlerin güvenliği için keşif, rota kaydı ve yön levhası çalışmalarını tamamladıklarını hatırlatan Başkan Altay, “Tarihte de önemli bir yere sahip bu yürüyüş rotasını turizme kazandırarak Konya’mızın saklı doğal güzelliklerini Türkiye’ye hatta dünyaya tanıtmakta kararlıyız. Bu kapsamda çalışmaları tamamlanan yolda ilk tanıtım yürüyüşünü gerçekleştirdik. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 23 kulüp ve yürüyüş grubu ile 300’e yakın dağcı, tarihi Zengibar Yolu'nda 4 gün süren unutulmaz bir yolculuğa çıktı. Bu yolculuk doğa ve tarih tutkunlarının bölgenin zengin doğası ve tarihi mirasıyla buluşmasını sağladı. Ben tüm doğaseverleri bu eşsiz tarihi yolu keşfetmeye ve Konya’nın zenginliklerini yaşamaya davet ediyorum. Konya turizm potansiyelini artırmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Doğaseverler yürüyüş rotasını keşfetmek için bir araya geldi
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin keşif, rota kaydı, yön levhaları ve düzenleme çalışmalarını tamamlamasının ardından yolun 13 kilometrelik bölümünde geçtiğimiz Aralık ayında ilk etap yürüyüşü yapılmıştı. Bu kez de 1-4 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'nin dört bir yanından 23 kulüp ve yürüyüş grubu ile 300’e yakın dağcı, yürüyüş rotasının kalan bölümünü keşfetmek için bir araya geldi. Tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu’nda 4 günlük yürüyüş etkinliğine katılan doğaseverler, doğayla ve tarihle iç içe olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Oluşturulan yürüyüş rotasını çok beğendiklerini kaydeden katılımcılar, organizasyon için Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Antalya’dan katılan Amerikalı doğasever de “Bu coğrafyayı çok beğeniyorum; dağlar, ormanlar. Hadim, Taşkent gerçekten düşündüğümden daha güzel. İki tane antik kentten geçtik. Çok güzel bir rota olmuş. Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel organize etti” dedi.
İskenderun Dağ Sporları Kulüp Başkanı Akay Samanoğlu ise Zengibar Yürüyüş Yolu’nu çok beğendiklerini ifade ederek, “Güzel bir parkur yapılmış. Emeği geçen tüm dostlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Tarihi yolda ilave parkurlar ve yeni rotalar olacak
Konya Büyükşehir Belediyesi daha pek çok yürüyüş rotası bulunan tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu'nda önümüzdeki günlerde de Zengibar Yolu'nun ilave parkurlarıyla ve yeni rotaları doğaseverlerle buluşturacak. Ayrıca, butik yürüyüşler için hazırlanan Zengibar Yolu'nun Bal Rotası da yakında tanıtılacak. Milattan önce (M.Ö.) Roma’nın en büyük şehirlerinden biri kabul edilen İsauria şehrindeki Zengibar Kalesi’nden adını alan yürüyüş yolu Hadim, Taşkent ve Bozkır sınırlarını kapsıyor. Bilimsel raporların ışığında yön verilen Zengibar Yürüyüş Yolu güzergahında; vadiler, kanyonlar, barajlar, antik yollar, yaylalar, geçitler, antik kentler, sarnıçlar, tarihi köprüler, ormanlar, mağaralar, endemik bitkiler ve üzüm bağları yer alıyor.
Yeşilova Belediyesi, Kayadibi Mahallesi ve Yeşilova arasında 100 adet ıhlamur ağacıyla donatılacak yeni yürüyüş yolunu hayata geçiriyor. İşte detaylar...
Burdur Bucak'ta yürüyüş yolunda yapılan çalışma ile yürüyüş yolu modern tasarım ve estetik renkler ile ilçeye yeni bir soluk kazandırdı.
MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, şehir merkezinden Onaç Barajı'na uzanan güvenli ve ışıklandırmalı bir yürüyüş ve bisiklet yolu yapacağını açıkladı.
Antalya'nın Alanya ilçesinde bir yürüyüş yolunda çıkan tartışmada 2 kişi silahla vurularak yaralandı. Ağır yaralanan bir kişi hastaneye kaldırılırken, olay yerinden kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı
Iğdır Belediyesi tarafından şehrin farklı yerlerinde yapılan bisiklet ve yürüyüş yolu projelerinde sona gelindi.
Selçuk ilçesinde, halkın spor ve kültürel aktivitelerle hoş zaman geçirebileceği Pamucak projesindeki çalışmalar yürüyüş yolu yapımı ile devam ediyor.
Yorumlar (0)