Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi bünyesinde kurulan Nasreddin Hoca Tiyatro Kulübü için oyuncu seçmeleri yapıldı.
Akşehir Belediyesi Nasreddin Hoca Tiyatro Kulübü oyuncu seçmeleri, başvuran 49 katılımcı arasından 20 oyuncu adayının seçilmesiyle tamamlandı. Kulüp seçmelerinde jüri görevini Konya Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Çağatay Çiftçi başkanlığındaki şehir tiyatrosu oyuncularından oluşan 3 kişilik ekip üstlendi.
Tiyatro kulübünün faaliyetlerine başlaması ve gerçekleştirilen seçmeler ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yapılan seçmelerin genç yetenekler için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, tiyatro kulübünün ilçeye büyük bir değer katacağına inandığını ifade etti. Başkan Akkaya, özellikle gençlere yönelik bu tür kültürel etkinliklerin, şehrin sanat ve kültür hayatına önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Bu yıl yedincisini düzenledikleri Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması’na ülkenin önde gelen isimlerini davet ettiklerini dile getiren Başkan Akkaya, bundan sonrasında ise hedeflerinin Akşehir’den çıkacak yeteneklerle Nasreddin Hoca’yı canlandırmak olduğunu dile getirdi. Başkan Akkaya, asıl amaçlarının tiyatro duayenlerine verilen kavuğu taşıyacak sanatçıları Akşehir’de yetiştirmek olduğunu vurguladı.
Nasreddin Hoca Tiyatro Kulübü, hızlı bir başlangıç yaparak ilk oyun için hazırlıklara şimdiden başladı. Üyelerin belirlenmesiyle birlikte oyun seçimi, müzik, dekor ve kostüm çalışmalarına hemen başlandı. İlk aşamada bir yetişkin tiyatro oyunu, ardından da bir çocuk oyunu için planlamalar yapılıyor. Bu çalışmaların Akşehir seyircisiyle buluşması için hazırlıklar heyecanla sürüyor.
İHA
Kepez Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun (KKT) Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde sahnelediği kara komedi oyunu "Medyum", Antalyalı tiyatro severlerden büyük ilgi görüyor.
Keçiören Belediyesi, birbirinden keyifli 3 farklı tiyatro oyununu hafta sonunda Keçiörenlilerle buluşturdu. Detaylar haberimizde..
Beyağaç Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte "Arkadaşım Ben Geldim" adlı tiyatro oyunu, Beyağaçlı çocuklarla buluştu. Detaylar haberimizde..
Tiyatro ve televizyon dünyasının sevilen ismi Sezai Altekin, 79 yaşında vefat etti. Tiyatro Ustası Sezai Altekin kimdir? İşte sanatçının hayatı ve son yolculuğuna dair detaylar.
Keçiören Belediyesi, eğlenceli ve öğretici 4 farklı tiyatro oyununu 12 gösterim ile minik seyircilerle buluşturacak. Detaylar haberimizde..
Tiyatro ve sinema oyuncusu Süheyl Uygur, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci'yi ziyaret ederek belediye tiyatro salonunu inceledi.
Yorumlar (0)