Antalya'da "Konyaaltı Sahili Değerlendirme Toplantısı", Vali Hulusi Şahin'in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, sahildeki büfe ruhsatlı işletmelerin imar mevzuatına aykırı yapılaşmaları, çevre düzenlemeleri ve işletmelere yönelik denetim süreçleri ele alındı.
Antalya Valiliği'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Hulusi Şahin, Konyaaltı Sahili'nin yalnızca Antalya için değil, Türkiye ve dünya turizmi için de büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Vali Şahin, “Dünyaca ünlü Konyaaltı sahilimiz, sahip olduğumuz en kıymetli doğal ve turistik değerlerden biridir. Bu eşsiz güzelliği sürdürülebilir hale getirmek için gereken adımları kararlılıkla atacağız. Konyaaltı Sahili'nde kötü görüntülere ve mevzuata aykırı faaliyetlere izin vermeyeceğiz” dedi. Sahilin düzenlenmesiyle ilgili çalışmaları hızlandıracaklarını ifade eden Şahin, bölgenin hem Antalyalılar hem de yerli ve yabancı ziyaretçiler için en iyi şekilde hizmete sunulacağını vurguladı.
İmar ve çevre düzenlemeleri
Toplantıda, Konyaaltı Sahili'nde faaliyet gösteren işletmelerin imar düzenlemeleri, çevreye olumsuz etkileri ve mevzuata aykırı yapılaşmalar masaya yatırıldı. İlgili kurum temsilcileri tarafından sunumlar yapılarak sahilin mevcut durumu değerlendirildi ve sahildeki sorunlara yönelik çözüm önerileri ele alındı.
Valilikteki toplantıya; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Kaymakamı Rahmi Köse, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür V. Ceyhan Öğren Eciş ile ilgili kurum müdürleri katıldı.
Antalya'da uyuşturucu ile mücadele kapsamında son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 210 şüpheli yakalandı, 36 kişi tutuklandı
Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Antalya'nın Kepez ilçesinde bir işletmeye yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırının 3 şüphelisi, emniyet güçleri tarafından yakalandı
Antalya Defterdarı İlhan Karayılan, Antalya'nın, vergisini ödeyen, vergiye uyumlu bir kent olduğunu ifade ederek, "Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar kesintisiz üretim yapan bir il. Kazandıkça vergisini ödeyen, vergi bilinci seviyesi yüksek bir ilimiz. Antalya'da tarım lokomotif bir sektör, tarımın vergiye katkısı da önemli boyutta" dedi.
AEDAŞ, 2024’te hayata geçirdiği yatırımlarla Antalya’nın ilçeleri Alanya ve Gazipaşa’nın enerji altyapısını daha da güçlendiren iki ilçe için 1 milyar 90 milyon TL’lik yatırım yaptı
MÜSİAD Antalya’nın düzenlediği "2025 Yılı Ekonomisi ve İş Dünyasında Dönüşüm" konulu etkinlikte, dijitalleşme, yapay zeka ve insan kaynakları yönetimi gibi iş dünyasını dönüştüren konuları masaya yatırdı.
Yorumlar (0)