Antalya / Korkuteli

Korkuteli’de Hafızlar geçidi! İcazet merasimi gerçekleşti

Korkuteli İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 51 öğrenci için hafızlık icazet merasimi gerçekleştirildi.

Korkuteli’de Hafızlar geçidi! İcazet merasimi gerçekleşti

Korkuteli İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 51 öğrenci için hafızlık icazet merasimi gerçekleştirildi.
Korkuteli Seyirpark Amfi Tiyatro alanında gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Dünya 1.'si Alpcan Çelik'in Kur’an tilaveti ile başladı.
Hafızların sahneye gelişleri alanı dolduran yüzlerce vatandaş tarafından ilgiyle izlendi. Ardından programın açış konuşmasını İlçe Müftüsü Mustafa Kızmaz, yaptı. Kızmaz, konuşmasında Korkuteli için gurur günü olduğunu vurgulayarak ilçede bunca hafızın yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Törene katılan Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, “Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi, lütfu, ihsanı, esenliği siz değerli Kur'an sevdalısı kardeşlerimin üzerine olsun. Merkez Yatılı Erkek Kur'an Kursu ve Dürdane Önal Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu'ndan mezun olan hafızlık diplomalarını alan Hafızlarımızın hafızlık icazet merasimi programına hoş geldiniz. Sefa getirdiniz." dedi. İl Müftüsü Yalçınkaya, Kur’an-ı Kerim’in insanlık için eşsiz bir hayat rehberi olduğunu belirterek, “İnsanlığa varoluş gayesini öğreten, onu en doğru yola ileten bir hidayet kılavuzudur. Kur’an’ın çağları aşan mesajları, bütün insanlık için umut ışığı ve kurtuluş muştusudur.” şeklinde konuştu. Yalçınkaya, tarihte Kur’an’ın kadrini, kıymetini bilen toplumların daima yüceldiğini ve nice güzelliklere mazhar olduğunu belirterek, “Tarih boyunca Kur’an-ı Kerim’in hayat ve huzur veren ilkelerine karşı tavır alan, onu yok sayan topluluklar da Kur’an’ın rahmet ilkelerinden uzak kalmanın nasipsizliğini yaşamışlardır. Hamdolsun, bizler, Kur’an ile yükselen ve ondan aldığı ihamla tarihe yön veren bir milletin ve medeniyetin mensuplarıyız.” dedi.
Kur'an-ı Kerim'in insanlığa bir öğüt, kalplerdeki manevi hastalıklara bir şifa, inananlara bir hidayet yol gösterici kılavuz ve bir rahmet olduğu hatırlatan Yalçınkaya, "Biz müminler için bir hayat kitabı olan fıtratımıza uygun bir şekilde yaşamımızı öğreten Kur'an-ı Kerim'i harf-harf, kelime-kelime, ayet-ayet zihinlerine ve gönüllerine ilmek ilmek gergef gibi işleyerek hıfzedip ezberleyen Yusuf yüzü Meryem yüzlü hafızalarımıza yüz bin kere maşallah olsun. Hafızlarımız çok zorlandı. Yazın sıcağında kışın soğuğunda gecenin en koyu karanlığında seher'in aydınlığında oturdukları yerden salına salına çok emek verdiler. Emeklerinin karşılığını gördüler. Bu günkü tabloya imrenenler var. Rabbim imrenen anne babalarımıza da yavrularının hafızlığı görebilmeyi nasip eylesin inşallah.” ifadelerini kullandı. Yalçınkaya, konuşmasının devamında “Hafız, yürüyen ve konuşan Kur’an’dır. Hafız mukaddes vahiy yükünü taşıyandır. Kur’an hafızalı başka gölge bulunmayan günde Allah’ın gölgelendireceği kişilerdir. Rabbimizin kitabına dört elle sarılan, sıcak, soğuk, gece gündüz demeden rahlenin başında sabır ve sebatla ilahi vahyi ezberleyen hafızlarımızı tebrik ediyorum. Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde ezberlemeleri ve bununla birlikte ahlaklı irfanlı vatanı ve milletini seven, gelecekte bu millete hizmet edecek, isimleri anılacak güzel hizmetlere imza atacak hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yavrularımıza eğitim veren hocalarına, Kur’an Kursu’na gönderen anne babalarına teşekkür ediyorum.” dedi. İlçe Kaymakamı Sezgin Üçüncü ise ilçeki hafızlık faaliyetlerine dikkat çekti. Programda, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Türkiye 1.si-Dünya 3.sü, Hafız Ahmet Yüksel, Kur'an'ı Kerim'i Güzel Okuma Dünya 1.si Hafız Alpcan Çelik ve Muratpaşa Camii Uzman İmam Hatibi Mesut Çetmi, Kur'an-ı Kerim ziyafeti sundu, salavatlar getirdi, kasideler okudu. Gecede ayrıca TDV Antalya Şubesine ait gezici ikram aracından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Program hediye takdimlerinin ardından Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman’ın yaptığı duanın ardından sona erdi.

Kaynak: Ali Karataç

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Muğla'da haber alınmayan şahıstan üzen haber ölü bulundu
3. Sayfa

Muğla'da haber alınmayan şahıstan üzen haber ölü bulundu

Muğla'nın Datça ilçesinde bir şahıs kaldığı apart dairesinde ölü olarak bulundu.

Fındık fiyatı gerileme yaşandı
Yaşam

Fındık fiyatı gerileme yaşandı

Giresun'da serbest piyasada fındık fiyatı 7 lira düşüşle 123 liraya geriledi.

 Trabzonspor eski başkanından üzen haber hayatını kaybetti
Bölgesel

Trabzonspor eski başkanından üzen haber hayatını kaybetti

Trabzonspor eski başkanı Mustafa Şamil Ekinci, 83 yaşında hayatını kaybetti.

Milli İstihbarat Akademisi eğitim hayatına İbrahim Kalın’ın İlk ders ile başladı
Yaşam

Milli İstihbarat Akademisi eğitim hayatına İbrahim Kalın’ın İlk ders ile başladı

Milli İstihbarat Akademisi, eğitim hayatına Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın’ın verdiği ilk ders ile başladı. Detaylar haberimizde..

Gölbaşı Belediyesinden öğrencilere çay ve atıştırmalık ikramı
Yaşam

Gölbaşı Belediyesinden öğrencilere çay ve atıştırmalık ikramı

Gölbaşı Belediyesi, ilçedeki üniversite kampüslerine Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenci ve velilere, çay ve atıştırmalık ikramında bulundu. Detaylar haberimizde..

Ankara'da kenevir operasyonu
3. Sayfa

Ankara'da kenevir operasyonu

Ankara'nın Polatlı ilçesindeki bir tarlada, yasa dışı yöntemlerle ekilmiş 240 kök kenevir ele geçirildi. Detaylar haberimizde..