Taceddin Akbaş

7 HIRİSTİYAN 1 DANAYA GİRMEDİKÇE BEN ÇAM AĞACI SÜSLEMEYECEĞİM!!

Taceddin Akbaş'ın '7 HIRİSTİYAN 1 DANAYA GİRMEDİKÇE BEN ÇAM AĞACI SÜSLEMEYECEĞİM!!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

Bugünkü yazımın başlığı bana değil, Müslüman Türk düşüncesinin taşıyıcılarından biri ve Büyük Doğu Hareketinin mîmarı olan ve döneminde Müslüman Türk gençlerine iyi-güzel bir yol armağan eden dava Adamı, Yazar, Şairü’ş-Şuara (Şairler Sultanı) merhum Necip Fazıl Kısakürek’e ait.
Üstad bu sözüyle, mealen ‘Hıristiyanlar Müslüman olmadıkça, dolayısıyla da Kurban Bayramında 7 eski Hıristiyan, yeni Müslüman birleşip Allah (c.c) adına bir kurban kesmedikçe ben de bir Hıristiyan inancı, âdeti ya da geleneği olan çam ağacını süslemeyeceğim!’ demiş-demek istemiş herhalde…
BEN DE ‘BU YAŞIMA KADAR’ HİÇBİR YILBAŞINI
BİR ‘HIRİSTİYAN GİBİ’ KUTLAMADIM BU YILDA
BU GECE DE KUTLAMAYACAĞIM İNŞAALLAH!!
Milâdî bile olsa yeni bir yılı kutlamanın veya karşılamanın hiçbir mahzuru ya da sakıncası olmasa gerek… Ancak bunu bir Hıristiyan veya herhangi bir gayrimüslim gibi değil de, Müslüman gibi kutlamak gerek!
Meselâ bu gece geçmiş yılın murakabesini, gelmişin veya gelecek, ya da gelmesi muhtemel olan yılın muhasebesini yaparak, hattâ yeni yılı tövbeli-istiğfarlı, oruçlu, namazlı, niyazlı, en azından dualar yaparak karşılamak gerek! Çünkü geçtiğimiz veya önceki yıllarda bizimle olan ve sağ salim aramızda (tıpkı bizler gibi) gezip dolaşan, gerektiğinde de gülüp eğlenen birçok yakınımız, akrabamız, eşimiz dostumuz, konu komşumuz, arkadaşımız veya sevip saydığımız insan bugün aramızda yok! Aramızda olanlardan bazılarının da sağlığı sıhhati ve sairesi yerinde değil! Ki, önceki yılın son günlerinde biz, diğer kaybettiklerimiz hariç biri ablamız, (baldızım) Azime Erbil, diğeri de büyük dünürümüz Süleyman Demirkaya (ağabeyimiz) olmak üzere 2 yakınımızı rahmeti Rahman’a uğurladık!
HIRİSTİYANLAR BİZİM… KURBAN BAYRAMIZDA
BİR KURBAN KESMEDİKÇE, BEN DE YILBAŞINDA
HİNDİ VEYA HERHANGİ BİRŞEY KESMEYECEĞİM
Hiçbir Hıristiyan veya gayrimüslim bizim Kurban Bayramımız da kurban kesmediği gibi, bizim inancımıza uygun herhangi bir eylem yapmaz-yapamaz veya davranışta bulunmaz-bulunamaz! Çünkü buna onun bâtıl inancı, gayrimüslim ahlâkı veya gâvur vicdanı müsaade etmez! Ancak ‘ben Müslüman’ım’ diyen ya da ehli dünya olan birçok kişi bugün Kurban Bayramı’nda kurban kesmiyor, kesiyorsa bile bunu Allah (c.c) için değil, ayıp olmasın, çoluk çocuk kokulu günde kokusuz kalmasın, falan olmasın, filân olmasın..!’ diye kesiyor! (Allah’u âlem). Ama bir Hıristiyan âdeti-geleneği olan yılbaşında ya hindi, ya da benzer bir şey kesiyor! Bunların yanında kumar oynuyor, kumar oynamasa/oynayamasa bile kumarın değişik bir versiyonu olan sportoto-futbol toto gibi oyunlar oynuyor! Hiçbir şey yapamazsa bile piyango bileti alıyor (içki içiyor) ve diğer günâhları işliyor maalesef!
Bendeniz de, tıpkı merhum Necip Fazıl Kısakürek’in “7 Hıristiyan bir danaya girmedikçe ben çam ağacı süslemeyeceğim” dediği gibi; ‘Hıristiyanlar bizim Kurban Bayramımızda inanarak bir kurban kesmedikçe ben de yılbaşında hindi kesmeyeceğim’ diyorum!
Ve sözüm geçen okurlarıma Cenab-ı Hakk’ın, Mâide Sûresi’nde ve 51. Âyeti kerîmesinde (mealen) “Ey iman edenler! Yahudi ve Hıristiyanları dost veya velî edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdır-velîleridir. Sizden kim onları dost veya velî edinir ve onlara benzemeye çalışırsa, o da onlardandır-onlardan sayılır. Şüphesiz Allah (c.c), zalimler topluluğunu hidayete erdirmez…” şeklindeki emrini hatırlatıyorum. Ve ‘hatırlatması ben mücrimden, uyup uymamak ise sevgili okurlarımdan’ diyorum!
Velhâsıl-ı kelâm; Milâdî bir yılın daha sonuna geldik. Yani Allah (c.c) nasip kısmet ederse ki, inşaAllah hepimize sağlık sıhhat içinde daha nine nice yıllar nasip eder… 31 Aralık gece yarısından sonra yaşayan herkes bir yıl daha yaşlanacak. Dolayısıyla da mezarına yaklaşacak! Bazıları bu yıl için ‘bir yıl daha kaybettik’ derlerken, ben ‘bir yıl daha kazandık! Çünkü bu yılda ölmedik…’ diye düşünüyorum. Bu vesîleyle de Yaratan’a şükrediyor, önce kendime ve aile efradıma, sonra da bütün mûminlere hayırlı uğurlu günler, iyi güzel ameller ve ‘sağlıklı sıhhatli’ uzun ömürler diliyorum…
Ve nâçizane bir hatırlatmada bulunmak istiyorum:
Bilindiği gibi Batılılar Hıristiyanlığa geçince eski putperest inanç ve kültürlerini terk etmediler ve bazılarını Hıristiyanlığa karıştırdılar. Ki, 25 Aralık ta kutlanan ve yılbaşıyla karıştırılan Noel Bayramı eski Roma Tanrısının doğum günüdür! Noel Baba ise Antalya/Demre’de yaşamış Santa (Aziz) Nikolas isimli bir Hıristiyan râhibidir. Ve bu ‘Noel Baba’ isimli şahıs Noel akşamları evlerin bacalarından girerek çocuklara hediye dağıtan bir hayâlete dönüştürülmüş! Peki, bizim çocuklarımıza Müslüman âlimler, sevgi saygıdeğer ve gerçek Müslüman din adamlarımı sevdirilip saydırılmalı, yoksa ne idiğü belirsiz Noel Babalar mı? Ve Mîlâdî yılbaşı kutlamalarının sembollerinden biri de çam ağacı kesmek ve bu ağacı süslemek maksadıyla tepesinde mum yakmak gibi eylemler ve diğer yılbaşı eğlenceleri ise bir başka garabettir! O nedenle ‘aman dikkât, aman dikkât!’
Kısacası ve açıkçası; Noel Baba’ya inanmak ve Kendisinden bir şey beklemek ne kadar ‘manevi’ risk taşıyorsa, piyango biletlerinden veya sportoto gibi şans oyunlarından medet beklemek de o kadar riskli olmalı… O nedenle ben ‘hiçbir Müslüman piyango bileti almamalı, toto veya kumar oynamamalı! Alkol kullanmamalı, hele hele bu mel’anetlerin.. hiç birini helal saymamalı..!’ diyorum.
Hülâsâ-i netice; istisnâları hariç bugünün Müslüman’ı Hicri Yılbaşını bırakın kutlamayı, tarihini bile bilmezken, Mîlâdî yılbaşını bir Hıristiyan gibi kutlarsa veya kutluyorsa eğer, orada durup biraz düşünmek gerekir’ diyor, şimdi bir başka konuya geçmek istiyorum:
EYT DÜZENLEMESİ HAK EDENLERE HAYIRLI OLSUN
Direkt olarak 2 milyon 250 bin, dolaylı yollardan da 9-10 küsur milyon kişiyi ilgilendiren EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesi emekli olacakların yararına olacak şekilde yapıldı. O nedenle ben 3 oğlumuz dâhil (şu veya bu şekilde) milyonlarca kişinin yararlanacağı bu düzenlemenin tüm emekli adaylarımıza ve ailelerine.. hayırlı uğurlu olmasını dilediğim kadar, kararın devleti de zora sokmayacak veya dara düşürmeyecek bir karar olmasını da diliyorum.
Ve bu konuda son olarak, önümüzdeki Pazar günü gece yarısından sonra başlayacak olan Mîlâdi (2023) yeni yılımızın geçtiğimiz yıllardan daha hayırlı ve uğurlu olmasını, daha iyi-güzel geçmesini ve Cenab-ı Hakk’tan hepimizi sağlıklı sıhhatli, imanlı ve itikatlı bir ömür sürdürmesini, 2024 yılına da aynı şekilde ulaştırmasını diliyor, herkese saygılar sunuyorum.
İNANDIĞINIZ GİBİ YAŞAMAZSANIZ
YAŞADIĞINIZ GİBİ İNANMAYA BAŞLARSINIZ!
Hz. Ömer (r.a)

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

16
NİSAN

2024

Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!

Taceddin Akbaş'ın 'Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!' adlı köşe yazısı Devamı

15
NİSAN

2024

Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!

Taceddin Akbaş'ın 'Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!' adlı köşe yazısı Devamı

15
NİSAN

2024

Akşener 'Genel Başkanlığı' bırakmayacak ve İran Balonu İsrail semalarında söndü

Taceddin Akbaş'ın 'Akşener 'Genel Başkanlığı' bırakmayacak ve İran Balonu İsrail semalarında söndü' adlı köşe yazısı Devamı

13
NİSAN

2024

'Un bitti-din bitti...' olmasın!

Taceddin Akbaş'ın ''Un bitti-din bitti...' olmasın!' adlı köşe yazısı Devamı

08
NİSAN

2024

Her şeye rağmen bayram(n)ımız kutlu, insanımız mutlu olsun!!

Taceddin Akbaş'ın 'Her şeye rağmen bayram(n)ımız kutlu, insanımız mutlu olsun!!' adlı köşe yazısı Devamı

08
NİSAN

2024

Siz Çok Yaşayın ‘Yaşatmak İçin Yaşayan’ Ve ‘Öldürmemek İçin Çabalayan’ Polisler!

Taceddin Akbaş'ın 'Siz Çok Yaşayın ‘Yaşatmak İçin Yaşayan’ Ve ‘Öldürmemek İçin Çabalayan’ Polisler!' adlı köşe yazısı Devamı

05
NİSAN

2024

Kadir Gece(m)niz Mübarek her gece(m)niz Kadir olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Kadir Gece(m)niz Mübarek her gece(m)niz Kadir olsun' adlı köşe yazısı Devamı

05
NİSAN

2024

Genelde her zaman, özellikle de Ramazan ve Arife Günlerinde fahiş fiyatlara dikkat edelim!

Taceddin Akbaş'ın 'Genelde her zaman, özellikle de Ramazan ve Arife Günlerinde fahiş fiyatlara dikkat edelim!' adlı köşe yazısı Devamı

03
NİSAN

2024

Dünya bugün 'iki lüzumsuz' ve bir 'olmayan' günü kutlayacak

Taceddin Akbaş'ın 'Dünya bugün 'iki lüzumsuz' ve bir 'olmayan' günü kutlayacak' adlı köşe yazısı Devamı

03
NİSAN

2024

Bir tarafta kanserle savaşıyoruz Bir tarafta da kanser üretiyoruz

Taceddin Akbaş'ın 'Bir tarafta kanserle savaşıyoruz Bir tarafta da kanser üretiyoruz' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Burdur'da 2023 coşkusu erik ile yeni yıl kutlaması
Etkinlik

Burdur'da 2023 coşkusu erik ile yeni yıl kutlaması

Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar 2023’e erik dalı oynayarak girdi.

Bucak'ta havai fişekli yılbaşı kutlaması
Etkinlik

Bucak'ta havai fişekli yılbaşı kutlaması

Burdur'un Bucak ilçesinde de Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi yılbaşı büyük coşkuyla kutlandı.

Bahçeşehir Koleji'nde 2022 heyecanı!
Etkinlik

Bahçeşehir Koleji'nde 2022 heyecanı!

2022 yılını sağlık, mutluluk ve huzur dilekleriyle karşılayan ortaokul öğrencileri, düzenlenen yeni yıl kostüm ve şarkı yarışması ile öğretmenleriyle birlikte şarkılar söyleyerek dans ederek doyasıya eğlenceli dakikalar yaşadılar.

Mustafa Çakır, Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü oldu! Mustafa Çakır kimdir?
Bölgesel

Mustafa Çakır, Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü oldu! Mustafa Çakır kimdir?

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, yaptığı açıklamada Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Çakır'ın Burdur'a atandığını duyurdu.

Çiğ süt fiyatlarında artış yetersiz! Ne üretici ne tüketici memnun
Bölgesel

Çiğ süt fiyatlarında artış yetersiz! Ne üretici ne tüketici memnun

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, süt fiyatlarına yapılan yüzde 8,5 oranındaki zammın yeterli olmadığını belirterek çiftçilerin ve süt üreticilerinin mali durumuna dikkat çekti.

Antalya'da 15 plakalı araca arkadan çarptı
Bölgesel

Antalya'da 15 plakalı araca arkadan çarptı

Antalya'nın Aksu ilçesinde otomobil ile motosikletin karıştığı trafik kazasında motosiklet sürücüsü yaralandı. Detaylar haberimizde...