Taceddin Akbaş

ABD, Ukrayna'ya da F-16 vermiyormuş!

Taceddin Akbaş'ın 'ABD, Ukrayna'ya da F-16 vermiyormuş!' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

At hırsızlarından, kovboylardan, kâhyalardan, seyislerden, teröristlerden, sihâhşörlerden, holiganlardan, moçolardan, conilerden, korsanlardan ve benzer kalıplara uyan ve kendilerinden başkası düşünmeyen kişilerden oluşan ve bir gurup tarafından ve daha ‘dün’ denecek kadar kısa bir süre önce (4 Temmuz 1776 tarihinde) kurulan Amerika Bitişik Devletleri!(ABD); Müslüman Türkiye’den sonra şimdi de Hıristiyan olan ve Varşova Paktından ayrılıp NATO üyesi olmayı amaçlayan, bu amacından dolayı da Rusya tarafından yok edilmek üzere olan Ukrayna’ya da F-16 bombardıman-savaş uçaklarını vermiyormuş… Yani, kaypak ve kalleş Amerikan yönetimi, biz dâhil birçok ülkeye yaptığı kaypak ve kalleşliği Ukrayna’ya da yapıyormuş!
UKRAYNA ‘‘VARŞOVA PAKTIN’DAN” AYRILIP
NATO’YA GİREBİLMENİN BEDELİNİ ÖDÜYOR
Şöyle ki; Amerika Bitişik Devletleri (ABD)’nin alık, bunak ve manyak Başkanı Jeo Biden, yaptığı bir konuşma veya açıklamada, Varşova Paktından ayrılarak NOTO’ya üye olabilmek için aylardır Rusya ile kıran kırana savaşmakta olan Ukrayna’ya da ‘tıpkı bize olduğu ve söz verdiği gibi’ F-16 savaş uçaklarını temin veya teslim etmeyeceklerini söylemiş… Görevine ‘Bay Bay’ etmesine bir yıl gibi kısa bir süre kalan ABD’nin Moruk Başkanı Biden, konu ile alâkalı olarak “ABD, Ukrayna’ya F-16’ları verecek mi?’’ şeklindeki bir soruya “Hayır” derken, Rusya-Ukrayna Savaşının yıl dönümünde Avrupa’ya bir ziyarette bulunup bulunmayacakları’ yolundaki bir soruya “Emin değilim…” demiş! Yani, ABD’nin Başkanı da, Dışişleri Bakanı da ağız birliği yapmış! Dolayısıyla da Ukrayna’yı hayal kırıklığına uğratmış…
Öte yandan Rusya-Ukrayna savaşının yıldönümü olan 24 Şubat tarihinde ABD Başkanı Bay Biden’ın Ukrayna’yı ziyaret edip etmeyeceği şeklindeki bir soruya Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierra ise “Savaşın yıldönümü dolayısıyla Biden’ın herhangi bir seyahat programı veya planı yok…” demiş… Yani Bakan, Başkan Biden’ın Ukrayna’ya gitmeyeceğini ifade etmiş…
ABD GÜNEY KORE LİMANINA DEMİR ATIYOR!
Güney Kore Haber Ajansı Yonpap’ın haberine göre ABD Savunma Bakanı Lioyd Austin, mevkidaşı Leo Jong-sup ile görüşmesinin ardından ortak olarak düzenledikleri basın toplantısında “Güney Kore’nin savunmasında desteğimiz demir gibi sağlamdır… ABD genişletilmiş caydırıcılık taahhüdüne sonuna kadar bağlı kalacaktır…” demiş.
ABD’nin Güney Kore’nin savunmasına katkı için en gelişmiş savaş uçakları ve uçak gemileri gibi stratejik askeri varlıklarını da konuşlandıracağını ifade eden Austin, “Buna ABD’nin tüm konvansiyonel, nükleer ve füze savunma kapasitesi dâhildir. Şu anda Güney Kore de 28 bin 500 ABD askerî personelimiz bulunuyor. Bu sarsılmaz taahhüdümüzün en güçlü kanıtıdır...” demiş. Austin, “Ortak taahhüdümüz yalnızca slogandan ibaret değil ve buna da sonuna kadar bağlı kalacağız. Bunun canlı bir örneği olarak ABD’nin geçen yıl radarlardan kaçabilen beşinci nesli F-22 ve F-35 savaş uçakları ile bir uçak gemisi filosunu Güney Kore yakınına konuşlandırıldı” demiş. Dolayısıyla
da ABD’nin Güney Kore’ye hem her türlü yardımı sağladığını hem de açık çek verdiğini ifade etmiş! Dolayısıyla da Ukrayna’yı hayal kırıklığına uğratmış!
ABD’NİN ve BİDEN’IN İPİYLE KUYUYA İNİLMEZ!
SÖZÜYLE DE HERHANGİ BİR ÜLKEYE GİRİLMEZ
Kaypak, kalleş ve Siyonist destekli Emperyalist ülke Amerika Bitişik Devlerinin ipiyle kuyuya inilmeyeceği gibi, Bay bay Biden’ın sözüyle de herhangi bir ülkeye girilmez…
Amma velâken, 1963-1973 yılları arasında Vietnam’a giren, tam 10 yıl savaşan ve savaş esnasından 60 binden fazla askerini kaybeden, sonunda da pes ederek Vietnam’dan çekilen Emperyalist ABD; daha sonra İran ile Irak’ı yıllarca savaştırdı, yetmedi Saddam’ı kışkırtıp Kuveyt’e soktu… Dolayısıyla da Irak’ı perişan, Kuveyt’i mağdur etti! Son olarak da Ukrayna’yı Varşova Paktından ayırıp 5 daimi, hattâ 1 daimi üyesinden başkasının işine yaramayan NATO’ya üye yapmak için Devlet Başkanı Zelensky’yi de kışkırttı ve Rusya-Putin ile savaşa soktu! Ki, ABD’nin bunak Başkanı Biden, eski komedyen, yeni Ukrayna Devlet Başkanı Zenesnky’ye verdi gazı ve sözü, baktı pabuç pahalı, Zelensky’ye sırtını döndü, dolayısıyla da Ukrayna’yı Rusya karşısında yapayalnız bıraktı..
ABD PARASINI ÖDEDİĞİMİZ UÇAKLARI BİLE
BİZE VERMİYOR..! UKRAYNA’YA VERİR Mİ?
Hemen herkesin bildiği gibi, Amerika Bitişik Devletleri bizim yıllar önce parasını ödeyip sözleşmesini yaptığımız F-16 savaş uçaklarını bile bize vermiyor! Rusya’nın karşında ne yapacağı belli olmayan Jelensky’e güvenir de savaş uçağı mı verir!
DÜNYA 5’TEN BÜYÜK, ANCAK YÖNETİCİLERİNİN
KAFALARI, ÎMAN, İNANÇ ve İDRAKLERİ KÜÇÜK!!
Demem o ki; Emperyalizmden-yayılmacılıktan başka bir dertleri ve hünerleri, kaypaklık-kalleşlik ve aldatmacılıktan başka bir gayeleri olmayan Amerikalıları iyi tanımak ve onlarla alış veriş yaparken kılı kırk değil, kırk bin kere yanmak gerek! Ve Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi ‘Dünya 5’ten büyüktür, ancak yöneticilerinin îman ve inançları ile birlikte idrakleri küçük!’ diyor, herkese ‘hakkaniyetli, yürekli, îman ve inançlı, ferâsetli ve basîretli’ saygılar sunuyorum.
BİR DEVLETİN DEVAMI VE BEKASI ADALETTEN GELİR!
Hz. Ali (r.a)
DEVLET ADÂLET ÜZERİNE İNŞA EDİLİR…
Kânînî Sultan Sülayman (r.aleyh)
BİR DEVLETİN POLİTİKASI COĞRAFYASINDA SAKLIDIR
Napoleon Bonaparte
BÜYÜK GÜCE SAHİP EGEMEN DEVLETLER OLDUĞU
SÜRECE SAVAŞ KAÇINILMAZDIR!
Albert Einstein
BÜYÜK DEVLETLERİN DOSTLARI VE DÜŞMANLARI
OLMAZ. ONLARIN SADECE ÇIKAR İLİŞKİLERİ VARDIR.
Winston Cuhrchill
ADÂLET ÖNCE DEVLETTEN GELİR!
Aristo

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

29
MART

2024

Özgür Özel ‘Dem Bu Demdir’ Diyor Dem’Liler İse Bildiklerini Okuyor!!

Taceddin Akbaş'ın 'Özgür Özel ‘Dem Bu Demdir’ Diyor Dem’Liler İse Bildiklerini Okuyor!!' adlı köşe yazısı Devamı

28
MART

2024

Promosyon Ödemelerine Standart Getirilmeli Ve Emekli Aylıklarına Seyyanen Zam Yapılmalı!

Taceddin Akbaş'ın 'Promosyon Ödemelerine Standart Getirilmeli Ve Emekli Aylıklarına Seyyanen Zam Yapılmalı!' adlı köşe yazısı Devamı

27
MART

2024

Kütüphane Haftasından ve Tiyatro Gününden n'aber?!

Taceddin Akbaş'ın 'Kütüphane Haftasından ve Tiyatro Gününden n'aber?!' adlı köşe yazısı Devamı

26
MART

2024

‘Su Günü’ Geçti, Ancak Susuz Kalma İhtimalimiz Geçmedi!!

Taceddin Akbaş'ın '‘Su Günü’ Geçti, Ancak Susuz Kalma İhtimâlimiz Geçmedi!!' adlı köşe yazısı Devamı

25
MART

2024

Bu Seçimlerin Sonucunu Partiler Veya Adaylar Değil, Cepler Belirleyecek!

Taceddin Akbaş'ın 'Bu Seçimlerin Sonucunu Partiler Veya Adaylar Değil, Cepler Belirleyecek!' adlı köşe yazısı Devamı

22
MART

2024

Ekonomiyi ’Altüst Eden…’ Amillerin Başında Krediler Ve Kartlar Geliyor

Taceddin Akbaş'ın 'Ekonomiyi ’Altüst Eden…’ Âmillerin Başında Krediler Ve Kartlar Geliyor' adlı köşe yazısı Devamı

22
MART

2024

İsrail Filistin topraklarına gece değil, gündüz kondu

Taceddin Akbaş'ın 'İsrail Filistin topraklarına gece değil, gündüz kondu' adlı köşe yazısı Devamı

20
MART

2024

Nevruz Bayramı, şiir ve down sendromu farkındalık günü

Taceddin Akbaş'ın 'Nevruz Bayramı, şiir ve down sendromu farkındalık günü' adlı köşe yazısı Devamı

19
MART

2024

Cumhuriyetçi Özdemir'de 'Diyanetin karşısında, şarabın yanında yer almış!'

Taceddin Akbaş'ın 'Cumhuriyetçi Özdemir'de 'Diyanetin karşısında, şarabın yanında yer almış!'' adlı köşe yazısı. Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Özdemir İnce'den Diyânet'e Tepki! Şarap Fetvası Tartışma Yarattı Devamı

18
MART

2024

Bugün, Çanakkale'nin imankale yapılışının 109. sene-i devriyesi!!

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün, Çanakkale'nin imankale yapılışının 109. sene-i devriyesi!!' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Başkan Bucak'ı salladı! Erdoğdu'nun arkasında Devlet var
Bölgesel

Başkan Bucak'ı salladı! Erdoğdu'nun arkasında Devlet var

Bucak MHP, 31 Mart'ta seçimlerde zafere ulaşacağına dair iddialı. MHP Bucak İlçe Başkanı Avukat İsmail Mutlucan, MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu ve Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan'ın katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında, MHP'nin Bucak'ta güçlü bir adaya sahip olduğu ve seçimlerde zafer kazanacağına dair mesajlar verildi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Mısır’da bir araya geldi
Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Mısır’da bir araya geldi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 6. Orta Doğu turu kapsamında geldiği Mısır’da Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu sözümüzü tutacağız dedi
Yaşam

Bakan Abdulkadir Uraloğlu sözümüzü tutacağız dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, seçim sürecinde ne söz verdilerle yapacaklarını belirterek “Genel seçime kadar 4 yıl, mahalli seçime kadar 5 yıllık bir süre var.

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal 'dan muhteşem Proje tanıtımı
Yerel Yönetim

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal 'dan muhteşem Proje tanıtımı

Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı proje tanıtımında Korkuteli Cumhur İttifakı gövde gösterisi yaptı ,tanıtıma Daha önceki Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya milletvekili Abdurrahman Başkan, Hilmi Durgun, il ve ilçe belediye başkan adayları, Cumhur İttifakı’na mensup partilerin il ve ilçe yönetimleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle partililer katıldı.

Bucak, Ağlasun ve Çeltikçi'ye hitap edecek! Merkezin adı 'Abdurrahman Taş' olacak
Bölgesel

Bucak, Ağlasun ve Çeltikçi'ye hitap edecek! Merkezin adı 'Abdurrahman Taş' olacak

Burdur'un Bucak ilçesinde Abdurrahman Taş Rehberlik ve Araştırma Merkezi kuruluyor. Merkez, Ağlasun, Çeltikçi ve Bucak ilçelerine hizmet verecek. Eğitime önemli katkı sağlayacak merkez, bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak.

Eskişehir'de Mestlere Talep Arttı! Soğuktan Korunmak ve Abdesti Kolaylaştırmak için Mest Tercih Ediliyor
Yaşam

Eskişehir'de Mestlere Talep Arttı! Soğuktan Korunmak ve Abdesti Kolaylaştırmak için Mest Tercih Ediliyor

Eskişehir'de havaların soğuması ile birlikte mestlere talep arttı. Abdest alırken ayakların yıkanmayarak sadece bu ayakkabının ıslak elle sıvazlanmasının yeterli sayıldığı mest, hem ayakları soğuktan koruyor hem de abdesti kolaylaştırıyor.