Taceddin Akbaş

Altı yaşındaki çocuğu evlendiren Mel'un! Onun üzerinden İslam'a vuran şeytandır

Taceddin Akbaş'ın 'Altı yaşındaki çocuğu evlendiren Mel'un! Onun üzerinden İslam'a vuran şeytandır' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

 

Hemen herkesin bildiği ve bilhassa kalbinde hardal tanesi kadar imânı olan her Müslüman’ın kahrolarak..; insanlıktan zerre kadar nasip almış olan herkesin hiddetlenerek, öfkelenerek-kızarak.. öğrendiği gibi; Türkiye birkaç gündür (doğru ise tabii) Hiranur Vakfı’nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel adlı bir sapığın, öz bez öz kızını daha 6 yaşında iken (câhillerin ya da imam düşmanlarının tâbirleriyle) imam nikâhıyla evlendirdiği ve o yavrunun da cinsel saldırıya maruz kaldığı şeklindeki bir sapkınlığı, sapıklığı ve çirkinliği konuşuyor… O nedenle ben de ‘bu çirkin mi çirkin olayın içinde, sağında solunda, kıyısında köşesinde ‘ve tabii ki bilerek isteyerek’ yer alan, artı bu çirkininde çirkini olayın İslâmî ve dînî yanı, yönü olmadığı gibi, insânî de olmayan, olsa olsa hayvânî olan olayın müsebbiplerini bâriz ve en sert bir şekilde tel’in etmeyen, kınamayan, eleştirmeyen kişi veya kurum, ‘herkim ve ne olursa olsun’ MEL’UN’dur nokta! Bu çirkin, aşağılık, kansız, dinsiz îmansız olayı bahane ederek İslâmiyet’e, Hak mezheplere, tarîkatlara, masum cemaatlere ve sırf Allah (c.c) rızası için kurulan, dolayısıyla da din, diyanet ve devlet millet yararına işler yapan vakıf ve derneklere vuran kişiler ise ya ŞEYTAN’dır, ya da ŞEYTAN’ın ASKERİDİR, buna da nokta!

Kısacası ve açıkçası; bu çirkin olayı amasız, mamasız, ancaksız, fakatsız ve lâkinsiz, kısaca kayıtsız şartsız tel’in etmeyen, kınamayan, hattâ lânetlemeyen bir tane bile ‘gerçek’ Müslüman yoktur! Tek tük varsa bile o kişi de ‘en az’ o kızcağızın babası ve güyâ veya olmayan, hiçbir şekilde olmaması gereken kocası kadar hastadır, sapıktır-sapkındır! Dolayısıyla da yasal ve hak ettiği maddî mânevî cezaya çarptırılmalıdır..!

BENZER OLAYLAR KİLİSELER DE VEYA HIRİSTİYAN

VAKIFLARINDA DA’ YAŞANIYOR; ANCAK MÂLÛM

ÇEVRELER, ORALARIN ÜSTÜNÜ KAPATIYORLAR!!

ÇÜNKÜ MAKSAT ÜZÜM YEMEK DEĞİL, HİRANUR

VAKFI BAHANE EDİLEREK İSLÂMİYETİ.. DÖVMEK!

Değil gelmiş geçmiş hiçbir semâvî din de, ateist toplumlarda, putperest insan veya toplumlarda, balta girmemiş ormanlarda yaşayan ve ilkel kavimlerde bile benzer olay yaşanmamıştır herhalde! O nedenle bu çirkin olaya hiçbir mâzeret bulunamaz veya uydurulamaz… Hattâ minâre hırsızları bile çaldıkları minâreye belki kılıf uydurabilir veya bulabilirler! Ancak, bu çirkin olayın içinde, sağında solunda, kıyısında köşesinde yer alan kişiler hiçbir mâzeretin arkasına sığınamazlar… Sığınmaya çalışsalar bile bunu kimseye inandıramazlar! Çünkü bu mızrak çuvala sığmaz!

Havraları çok bilmiyorum ama Dünya genelinde bulunan kiliselerde de benzer, hattâ bazen daha da beter olaylar yaşanıyor! Ama bu çirkinlikler yüzünden ne kiliseler, ne kilise papazları, ne kilise liderleri veya görevlileri, ne râhipler veya râhibeler ne de benzer Hıristiyan din insanları üzerinden ne Hıristiyanlık dinine saldırılıyorlar, ne de Hıristiyanlara yükleniliyor! Ancak İslâm Dîninden göründükleri halde İslâm’ın ‘İ’si ile alâkası olmayan ve İslâm’ın, bırakın cevaz veya ruhsat vermeyi, külliyen yasakladığı ve tüm müsebbiplerini lânetlediği bir fiilin faillerini kınamak veya eleştirmek yerine, koca bir vakfın, cemaatin veya câmianın tamamını yerin dibine geçirmek ne Müslümanlığa sığar, ne de Hıristiyanlığa veya herhangi bir mantığa uyar! Amma velâkin, asıl maksatları üzüm yemek değil bahçivan dövmek olan, yani 6 yaşında evlendirilen bir kız çocuğunu savunuyormuş gibi görünerek İslâm Dînini ve dindarların küllerini göğe savuruyorlar veya savurmak istiyorlar maalesef! Ancak, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in de, ikmal eddin olan İslâm Dîni’nin ve Hatem’ûl Enbiya olan Peygamberinin de ‘Cenab-ı Allah tarafından’ korunduğunu ve mahşer gününe kadar da korunacağını ya akledemiyorlar ya da unutuyorlar!

6 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUĞUN EVLENDİRİLMESİ

BAHÂNE; DİNE-DİYÂNETE VURMAK ŞAHÂNE!

Kısacası ve açıkçası; bırakın koca bir ülkeyi, küçük bir köyde, hattâ mahallede, hâttâ hâttâ bir sokakta bile yanlış yapan kişiler çıkabilir, çıkıyor ve çıkacaktır da! Ve herhangi bir vakfın, derneğin, kısaca bir sivil toplum kuruluşunun (STK) içinde yanlış yapan kişiler çıkabileceği ve çıktığı da gibi, Hiranur Vafkı’nın kurucularından biri de (doğru ise tabii, çünkü biz ülkemizde buna benzer yalan yanlış ve kasıtlı haberlere, hattâ maksatlı kurgulara veya oyunlara şahit olduk…) gayri İslâmî, hattâ gayri insânî, hattâ hattâ hayvânî bir iş yapmış! Ancak her kim ve ne olursa olsun hiçbir yanlışlığın, hele

hele böyle bir insafsızlığın, îzansılzlığın, mantıksızlığın, kansızlığın, bir kesimin tamamına şâmil edilemeyeceği, yaftalanamayacağı veya mâledilemeyeceği gibi, genelde İslâm Dînine, özelde de hiçbir Hakk dîne ve din ehline ‘yanlış yapan kişiler üzerinden’ saldırılmaz-saldırılmamalı… Dolayısıyla da hiçbir din, din diyânet ve İslâmiyet mensubu töhmet altında bırakılmamalı!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

ÇABUCAK KOCA BİR ATEŞ YAKMAK İSTEYEN KİŞİLER

CILIZ SAMANLARI TUTUŞTURMAKLA İŞE BAŞLARLAR

William Shakespeare

BÜTÜN TOPTANCI HÜKÜMLER ÇÜRÜK ve TEHLİKELİDİR

Michel de Montaigne

BÜTÜN GENELLEMELER TEHLİKELİDİR. BU DA ÖYLE..!

Alexsandre Dumaz

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

22
ŞUBAT

2025

BUTSO ile MAKÜ 'Örnek bir' kararın altına imza atmış

Taceddin Akbaş'ın 'BUTSO ile MAKÜ 'Örnek bir' kararın altına imza atmış' adlı köşe yazısı... Devamı

21
ŞUBAT

2025

Burdur Aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü, adıyla mütenasip hizmetler vermeye devam ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Burdur Aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü, adıyla mütenasip hizmetler vermeye devam ediyor' adlı köşe yazısı... Devamı

20
ŞUBAT

2025

Hayvanlarımıza 'İyi bakalım ki' onlar da bize hizmet etsinler

Taceddin Akbaş'ın 'Hayvanlarımıza 'İyi bakalım ki' onlar da bize hizmet etsinler' adlı köşe yazısı... Devamı

19
ŞUBAT

2025

Bu gidişle ya Trump ABD'yi yer ya da ABD Trump'ı

Taceddin Akbaş'ın 'Bu gidişle ya Trump ABD'yi yer ya da ABD Trump'ı' adlı köşe yazısı... Devamı

19
ŞUBAT

2025

Uyuşturucu bataklığı kurutulmalı ki gençler bu bataklıktan kurtulsunlar

Taceddin Akbaş'ın 'Uyuşturucu bataklığı kurutulmalı ki gençler bu bataklıktan kurtulsunlar' adlı köşe yazısı... Devamı

17
ŞUBAT

2025

Mesai saatleri yazın ayrı kışın ayrı düzenlenmeli!

Taceddin Akbaş'ın 'Mesai saatleri yazın ayrı kışın ayrı düzenlenmeli!' adlı köşe yazısı... Devamı

15
ŞUBAT

2025

Düğün değil, bayram değil TÜSİAD birilerini niye öptü?

Taceddin Akbaş'ın 'Düğün değil, bayram değil TÜSİAD birilerini niye öptü?' adlı köşe yazısı... Devamı

15
ŞUBAT

2025

Ailemizi ve kadınlarımızı 6284 sayılı yasayla değil; 1424 ya da 1446 yıllık yasalarla çok daha iyi koruruz!

Taceddin Akbaş'ın 'Ailemizi ve kadınlarımızı 6284 sayılı yasayla değil; 1424 ya da 1446 yıllık yasalarla çok daha iyi koruruz!' adlı köşe yazısı... Devamı

14
ŞUBAT

2025

Bir zamanlar biz de millet hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz

Taceddin Akbaş'ın 'Bir zamanlar biz de millet hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz' adlı köşe yazısı... Devamı

12
ŞUBAT

2025

Sevgililer Günü kutlu Berat Gecemiz mübarek olsun

Taceddin Akbaş'ın 'Sevgililer Günü kutlu Berat Gecemiz mübarek olsun' adlı köşe yazısı... Devamı

İlgili Haberler

Alanya Müftülüğünde Ukrayna'lı kadın müslüman oldu
Bölgesel

Alanya Müftülüğünde Ukrayna'lı kadın müslüman oldu

Antalya'nın Alanya ilçesinde ikamet eden Ukrayna vatandaşı Anhelina Nesterenko isimli kadın, Alanya Müftülüğünde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Kutsal topraklarda umre coşkusu Yüzbinlerce Müslüman Kabe'yi tavaf ediyor
Yaşam

Kutsal topraklarda umre coşkusu Yüzbinlerce Müslüman Kabe'yi tavaf ediyor

Yüzbinlerce Müslüman, Umre için Mekke'ye geldi. Kabe'yi tavaf ederken dua eden ziyaretçiler, manevi bir yolculukta gözyaşlarıyla buluşuyor.

Ukrayna vatandaşı müslüman oldu
Bölgesel

Ukrayna vatandaşı müslüman oldu

Burdur’un Ağlasun ilçesinde yaşayan Ukrayna vatandaşı IRNYA OLIINYK, Müslüman olma kararıyla İlçe Müftülüğü'ne başvurdu. İhtida belgesini İlçe Müftüsü İbrahim KULP’ten alan OLIINYK’in İslam'a geçiş töreni, maneviyat dolu bir atmosferde gerçekleşti.

İngiltere vatandaşı Kütahya İl Müftülüğünde Müslüman oldu
Bölgesel

İngiltere vatandaşı Kütahya İl Müftülüğünde Müslüman oldu

İngiltere vatandaşı Darren John Hobson, Kütahya İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

Alanya'ya tatile gelmişti, Müslüman oldu
Yaşam

Alanya'ya tatile gelmişti, Müslüman oldu

Antalya’nın Alanya ilçesine tatil için gelen Alman vatandaşı Marc Jürgen Ullrich, Müslüman oldu. Detaylar haberimizde..

EURO 2024'e damga vuran Müslüman futbolcular! Hangilerinin yıldızı parladı
Spor

EURO 2024'e damga vuran Müslüman futbolcular! Hangilerinin yıldızı parladı

Müslüman futbolcular, EURO 2024'te gösterdikleri performansla turnuvaya damga vurdular. İşte öne çıkan isimler ve performansları...