Taceddin Akbaş

Diyanet ile birlikte İHL'leri kapatıp nereleri açacaksınız Sera Kadıgil?

Taceddin Akbaş'ın "Diyanet ile birlikte İHL'leri kapatıp nereleri açacaksınız Sera Kadıgil?" adlı köşe yazısı.

Taceddin Akbaş

İlgili hemen herkesin bildiği veya duyduğu gibi, CHP listesinden ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak Parlamento’ya giren, daha sonra partisinden istifa edip T. İşçi Partisi (TİP)’e katılan Sera Kadığil adlı bayan; yine izleyen veya dinleyenlerin bilecekleri gibi, TELE 1 adlı bir TV’de ve Serdar Aysever’in yaptığı bir programda bazı hezeyanlarda bulundu! Yani şu anda TİP milletvekili ve TBMM ‘Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi’ de olan Sera Kadıgil, arada bir yaptığı gibi önceki gün akşam katıldığı bir tv. programın da, insanının yüzde 98-99’u Müslüman olan ve T. C Devletine bağlı olarak hizmet veren Diyanet İşleri Başkanlığının da, T.C Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak öğretim eğitim vermekte olan İmam Hatip Liselerinin de kapatılmasını istedi…

İzlemeyen veya duymayan sevgili okurlarıma şu kadarını hatırlatayım:

Eski Cumhuriyet Halk Parti’li (CHP), yeni İşçi Partili (TİP) Milletvekili Sera Kadıgil, yine CHP tarafından fonlanan Tele1 adlı ve Serdar Aysever’in yaptı bir programda ve canlı yayın da, “Diyanet diye bir şey olabilir mi? İnançlısı var, inançsızı var… Hıristiyan’ı var, Mûsevî’si var… Biz devlet olarak bunların tamamından vergi topluyoruz... Orada Diyanet diye bir kurum var; yalnızca bir mezhebin propagandasını yapmak için kullanılan bir kuruma biz milyarlar ödüyoruz ya. Eğitimden kesiyoruz, sağlıktan kesiyoruz, götürüyoruz İmam Hatip’e veriyoruz. Niye? Onun başındaki dayılar milyarlık mercedeslere binebilsinler diye… Diyanet bu haliyle bir dînî kurum falan değil, bir Siyasal îslâmcı gereçtir! O nedenle kapatılmadır. Yani İmam Hatipler kesinlikle kapatılsın. İmam ve hatip olmak isteyen arkadaşlar gidip üniversiteler de okuyabilirler. Bu olay sistematik bir laiklik meselesidir…” dedi.

Bu Bayan Diyanet ve İHL’ler hakkında daha önce de benzeri ifadeler de, hattâ hezeyanlarda bulunmuş ve bu kurumlara sözlü sataşmalar yapmıştı! O hezeyanları, kendisini ve yakın çevresini tatmin etmemiş, Diyanet İşleri Başkanlığı ile İmam Hatip Liseliler tarafından fazla kâle alınmamış olacak ki; aynı bayan geçtiğimiz akşam katıldığı bir tv yayınında da benzer şeyler söyledi… Ancak ben bu bayanın malum programda sarf ettiği sözlerin sadece bu kadarını not tutabildim. O nedenle bu sözlerinden yola çıkarak kendisine bazı sorular soracak ve hak ettiği cevapları vermeye çalışacağım:

DİYÂNET ve İHL’LER ‘SADECE’ BİR MEZHEBİN DEĞİL

BÜTÜN ‘’HAKK’’ MEZHEPLERİN YETKİLİSİ, EKTKİLİSİ

VE T. C DEVLETİ’NİN KURUMUDUR-KURULUŞUDUR

SİZ BURALARI KAPATIPDA YERİNE NE AÇACAKSINIZ?

Mezhep oranlarını bilmiyorum ama insanının kahır ekseriyeti ‘1444 yıldır’ sünnî Müslüman olan bir ülke de bir (güyâ) Milletvekili, (sözde) milletin temsilcisi bir bayan, bir televizyon kanalında çıkıyor ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da, İmam Hatip Liselerinin veya okullarının da kapatılmasını istiyor! İstemekle de kalmayıp basbas bağırıyor, hattâ katılması için yırtınıyor!

YOK ÖYLE YAĞMA BAYAN! SİZ AVCUNUZU YALAYIN!

Dedesi bir Çanakkale şehidi, Babası FAHRİ bir hoca-imam hatip, ağabeylerinden biri İmam Hatip Okulu (İHL) ve Yüksek İslâm Enstitüsü mezunu, kendisi bir İmam Hatip Okulu mensubu, 3 oğlundan 3’ü de İHL mezunu bir vatandaş ve yaratılıştan da sünnî bir Müslüman olan ve Müslümanca da yaşamaya çalışan bir vatandaş olarak, Diyanet İşleri Başkanlığının ve İHL’lerin kapısına değil kilit vurmak, buraların tatil yapmalarına bile razı olmayız-olamayız… Çünkü buralar Devletimizin resmî kurum veya kuruluşları ve Dinimiz İslâm’ın olmazsa olmazlarıdır. Eğer bir asıl veya vekil buraların kapatılması gerektiğini savunuyorsa eğer, onun nesebine, dînine, imanına ve mezhebine bir bakmak gerekir!

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI DEVLETİN, İHL’LER

MİLLETİN “GÖZ BEBEĞİ” KURUMLARINDANDIR!

Yukarıda da hatırlatmaya veya vurgulamaya çalıştığım gibi, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Türkiye Cumhuriyeti Devletinin (T.C)çimentosu, harcı ve yapı taşları durumundaki kurumlardan biridir, hâtta başında gelir... İmam Hatip Okulları da genelde asil, necip ve Müslüman Milletimizin ve bilhassa Anadolu insanının, binalarını ve donanımını veya tefrişatını yaptırıp Devletine hîbe ettiği, artı birçok ihtiyacını karşıladığı okullardandır. Ki, şimdiye kadar bu kurum ve kuruluşlarda çalışan kişilerden de, buralarda okuyan öğrencilerden de, mezunlarından da ne devlete, ne millete zerre kadar zarar

gelmedi, gelmez veya gelemez de! Çünkü, buralarda haramlar ve helaller, daha doğrusu Cenab-ı Hakk’ın emir ve yasakları, yine Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in emir ve yasakları ile birlikte sünnetleri, tavsiye ve telkinleri öğretilir!’ diyor ve bu konu da son olarak ‘eski CHP’li, yeni TİP’li Milletvekili olan Sera Hanım’a ‘Bizim buralarımızı kapatıp ta siz nerelerinizi açacaksınız?’ diye sormak istiyor, herkese saygılar bunuyorum.

BİLGİNLER, NEBÎLERİN VÂRİSLERİDİR…

KÂİNATTA EN YÜKSEK HAKÎKAT İMANDIR,

İNANDAN SONRA NAMAZDIR…

Hz. Muhammed (sav)

GÜNAH İŞLEMEDİĞİMİZ GÜNLER BİZİM BAYRAMIMIZDIR.

KUR’ANDAN AYRILMAYIN, ONU KENDİNİZE İMAN VE REHBER SEÇİN

Hz. Ali (r.a)

SOHBET VARDIR, KESKİN BİR KILACA BENZER; BOSTANI EKİNİ,

KIŞ GİBİ KESİP BİÇER; SOHBET VARDIR İLKBAHAR GİBİDİR.

HER TARAFI YAPAR, SAYISIZ MEYVELER VERİR…

Hz. Mevlânâ Celâledddîn-i Rûmî (r.aleyh)

İMANDIR O CEVHER Kİ, İLÂHÎ NE BÜYÜKTÜR. İMANSIZ OLAN

PASLI YÜREK SÎNE DE YÜKTÜR…

Mehmed Akif Ersoy

NEFSİNİZE MEYLETMEYİN, GERÇEKTEN O ZÂLİMDİR!

Câfer-i Sâdık (r.aleyh)

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

27
MART

2024

Kütüphane Haftasından ve Tiyatro Gününden n'aber?!

Taceddin Akbaş'ın 'Kütüphane Haftasından ve Tiyatro Gününden n'aber?!' adlı köşe yazısı Devamı

26
MART

2024

‘Su Günü’ Geçti, Ancak Susuz Kalma İhtimalimiz Geçmedi!!

Taceddin Akbaş'ın '‘Su Günü’ Geçti, Ancak Susuz Kalma İhtimâlimiz Geçmedi!!' adlı köşe yazısı Devamı

25
MART

2024

Bu Seçimlerin Sonucunu Partiler Veya Adaylar Değil, Cepler Belirleyecek!

Taceddin Akbaş'ın 'Bu Seçimlerin Sonucunu Partiler Veya Adaylar Değil, Cepler Belirleyecek!' adlı köşe yazısı Devamı

22
MART

2024

Ekonomiyi ’Altüst Eden…’ Amillerin Başında Krediler Ve Kartlar Geliyor

Taceddin Akbaş'ın 'Ekonomiyi ’Altüst Eden…’ Âmillerin Başında Krediler Ve Kartlar Geliyor' adlı köşe yazısı Devamı

22
MART

2024

İsrail Filistin topraklarına gece değil, gündüz kondu

Taceddin Akbaş'ın 'İsrail Filistin topraklarına gece değil, gündüz kondu' adlı köşe yazısı Devamı

20
MART

2024

Nevruz Bayramı, şiir ve down sendromu farkındalık günü

Taceddin Akbaş'ın 'Nevruz Bayramı, şiir ve down sendromu farkındalık günü' adlı köşe yazısı Devamı

19
MART

2024

Cumhuriyetçi Özdemir'de 'Diyanetin karşısında, şarabın yanında yer almış!'

Taceddin Akbaş'ın 'Cumhuriyetçi Özdemir'de 'Diyanetin karşısında, şarabın yanında yer almış!'' adlı köşe yazısı. Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Özdemir İnce'den Diyânet'e Tepki! Şarap Fetvası Tartışma Yarattı Devamı

18
MART

2024

Bugün, Çanakkale'nin imankale yapılışının 109. sene-i devriyesi!!

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün, Çanakkale'nin imankale yapılışının 109. sene-i devriyesi!!' adlı köşe yazısı Devamı

15
MART

2024

Bir işin içine üç 'SA’dan biri girerse o işte muhakkak bir bit yeniği olur!

Taceddin Akbaş'ın 'Bir işin içine üç 'SA’dan biri girerse o işte muhakkak bir bit yeniği olur!' adlı köşe yazısı Devamı

15
MART

2024

İstanbul’un ‘’yerel’’ zincir marketleri gıdada indirim yapacaklarmış! Ulusal zincir marketler neden yapmıyorlar?

Taceddin Akbaş'ın 'İstanbul’un ‘’yerel’’ zincir marketleri gıdada indirim yapacaklarmış! Ulusal zincir marketler neden yapmıyorlar?' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Çıldır Müftülüğü’nden ihtiyaç sahiplerine iyilik paketleri
Yaşam

Çıldır Müftülüğü’nden ihtiyaç sahiplerine iyilik paketleri

Çıldır İlçe Müftülüğü koordinesinde Türkiye Diyanet Vakfı Çıldır Şubesince "İyilik Paketleri" Türk Diyanet Vakfı görevli ve gönüllüleri tarafından ailelere ulaştırılıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı İşitme Engellileri Unutmadı!
Bölgesel

Diyanet İşleri Başkanlığı İşitme Engellileri Unutmadı!

Üç gün sürecek olan seminere 34 ilden 56 din görevlisi ve Kur'an kursu öğreticisi katılıyor. Seminerde, işitme engellilere yönelik dini kavramlar, işaret dili, iletişim becerileri, dini eğitim yöntemleri gibi konularda eğitim verilecek.

Yarıyıl Tatilinde Gençler Diyanet Kurslarıyla Buluşuyor
Etkinlik

Yarıyıl Tatilinde Gençler Diyanet Kurslarıyla Buluşuyor

Bucak İlçe Müftüsü İbrahim Keser, yarıyıl tatilinde gençlerin dini ve milli değerlerle buluşmaları için düzenlenen Diyanet İşleri Başkanlığı kamplarına başladıklarını duyurdu. Erkek kuran kursu öğrencileri kampa giriş yaptı, Salı günü ise kız kuran kursu öğrencileri katılacak. Gençlere 3 gün süresince temel dini bilgiler ve milli manevi değerler aktarılacak.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve Vali Aksoy şehidin evini ziyarette bulundu
Yaşam

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve Vali Aksoy şehidin evini ziyarette bulundu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin’in evine taziye ziyaretinde bulundu.

2024 Diyanet Hac fiyatları ne kadar? Hac fiyatları bu sene ne oldu?
Yaşam

2024 Diyanet Hac fiyatları ne kadar? Hac fiyatları bu sene ne oldu?

Hac vazifesini yapmak isteyen milyonlarca Müslüman gün saymaya başladı. Kutsal toprakların manevi atmosferini solumayı bekleyen müslümanlar, 2024 hac fiyatlarını araştırmaya başladılar. Peki 2024 yılı Hac fiyatları ne kadar? Yeni yıla girilmesi ile birlikte Diyanet tarafından aktarılan 2024 Hac ücretlerine ilişkin detaylı bilgiler haberimizde...

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş  Değerler Eğitimi Programı'nda konuştu
Etkinlik

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Değerler Eğitimi Programı'nda konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Dinimizin şefkat ve merhamet iklimiyle, medeniyetimizin ilim ve irfan dünyasıyla, kültürümüzün sanat ve estetik boyutuyla erken yaşta tanışan çocuklarımız, gençlerimiz geleceğe daha güvenle yürüyecektir” dedi.