Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2025 yılı destek programı kapsamında 52 bin KOBİ’ye çeşitli alanlarda finansal ve teknik destek sağlayacağını duyurdu. Özellikle orta-yüksek ve yüksek teknoloji üretimi, yeşil dönüşüm ve dijitalleşme projeleri öncelikli konular arasında yer alıyor.
Sanayi ve ekonomi çarklarının temel taşı olan KOBİ’lerin uluslararası pazarlara açılmasını ve ihracat kapasitelerini artırmasını desteklemeyi amaçlayan KOSGEB, destek limitlerini güncelleyerek, işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik daha etkin çözümler sunmayı hedefliyor.
KOSGEB, KOBİ’lerin orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanında üretimini artırması için 2 bin 200 işletmeye destek vereceğini açıkladı. Ayrıca, bu desteklerin tüm KOSGEB destekleri içindeki payının yüzde 26’ya ulaşması hedefleniyor.
Başkanlık, dijital dönüşüm alanında da yatırımlara hız kazandırıyor. 120 işletmeye, dijitalleşme süreçlerini geliştirmeleri için yatırım giderleri desteği sağlanacak.
Çevresel sürdürülebilirliği artırmaya yönelik projelere büyük önem veren KOSGEB, 1100 işletmeye yeşil dönüşüm kapsamında destek verecek.
Bu çerçevede, çevre dostu üretim yöntemleri, enerji verimliliği ve karbon ayak izini azaltmaya yönelik projeler teşvik edilecek.
2024 yılında 7 bin 41 kadın girişimciye destek sağlayan KOSGEB, bu yıl sayıyı 8 bin 500’e çıkarmayı planlıyor. Bu kapsamda, kadın girişimcilere yönelik desteklerin toplam girişimcilik destekleri içindeki payının yüzde 27’ye ulaşması bekleniyor.
KOSGEB, 2025 yılında işletmelerin kapasitelerini artırmalarına destek olmak amacıyla 2 bin 200 işletmeye kapasite geliştirme desteği sunmayı hedefliyor.
Buna ek olarak, teknolojik ürün yatırımları için destekler de genişletilecek. 2025 yılında, KOSGEB desteğiyle üretilen teknolojik ürün sayısının 50’ye, yerli üretim destekli ürün sayısının ise 15’e ulaşması planlanıyor.
Finansman desteği konusunda da aktif çalışmalar sürdüren KOSGEB, 2025 yılı boyunca 1250 işletmeye finansal destek sağlamayı hedefliyor.
KOBİ’lerin ihracattaki payını artırmak isteyen KOSGEB, bu yıl ihracat desteklerini genişletiyor. 2024 yılında yüzde 34 olan KOBİ’lerin ihracat içindeki payının, 2025’te daha da yükseltilmesi planlanıyor.
Özellikle imalat sanayisine yönelik desteklerde de artış bekleniyor. 2024 yılında yüzde 72,6 olan imalat sanayisinin KOSGEB desteklerindeki payının, 2025’te yüzde 74’e ulaşması amaçlanıyor.
MATSO ile KOSGEB iş birliği ile düzenlenen toplantıda KOSGEB’in yeni yürürlüğe giren Kapasite Geliştirme ve Küresel Rekabetçilik Destek Programları Hakkında Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.
KOSGEB, Burdur Bucak'taki KOBİ'lere 20 milyon TL'ye kadar destek sağlıyor. İmalat, telekomünikasyon gibi sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'ler bu fırsatı kaçırmamalı. Detaylar ve başvuru için tıklayın.
KOSGEB Haberleri... KOSGEB faizsiz kredi fırsatını kaçırmayın! KOSGEB faizsiz kredi başvurusu ne zaman son, başvuru şartları nedir? KOSGEB faiz kredi ne kadar, nasıl alınır? Girişimcilere 1,5 milyon TL’ye kadar destek. Başvuru şartları ve detaylar için hemen göz atın. İşte son tarih...
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik'i makamında ziyaret etti.
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB), Çorum’da arıcılık malzemeleri imalatı yapan işletmeye sağladığı finansman desteği ile kurulan Güneş Enerjisi Santrali (GES) sayesinde işletmenin enerji ihtiyacı karşılanıyor.
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, düzenledikleri eğitimlerin ihracatın artmasına katkı sağlayacağını belirterek, "İhracatçılarımızın olumlu sonuçlar alabilmeleri için elimizden gelen her türlü çalışmayı var gücümüzle yapıyoruz. Manavgat’ın ihracat bakımından potansiyeli yüksek ama ihracat yapan firma sayısı az" dedi.
Yorumlar (0)