Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Furkan Reis Güler, yavru leyleği elleriyle besliyor.
Çemişgezek ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Furkan Reis Güler, Sakyol köyündeki evlerinin yakınında bisikletle gezinirken yolda uçamayan leylek yavrusu gördü. Güler, yavru leyleği yoldan geçen araçlardan korumak için evinin bahçesine getirdi. Uçamayan yavru leyleğin uçma ihtimali ve annesinin görebilme ihtimalinden dolayı evinin bahçesinde güvenli bir yere yuva yapan Güler, yavru leyleği en iyi nasıl besleneceğini öğrenmek için internette araştırma yaptı. Babası balıkçı olan Güler, yavru leyleği babasının getirdiği balık ve topladığı solucanlarla besliyor.
Yavru leyleği korumak için evinin bahçesine getirdiğini dile getiren Furkan Reis Güler, "Sakyol köyünde yaşıyorum. Hayvanları çok seviyorum. Bisikletle yolda giderken yavru bir leylek gördüm. Onu kucağıma alıp eve getirdim. Ona samandan bir yuva yaptım. İnternetten Leyleğin ne yiyebileceğini araştırdım. Babam balıkçı. Babam ona her gün balık getiriyor. Ben de balıkları parçalayıp leyleğe yediriyorum. Leylek gün geçtikçe büyüyor. Leylek büyüyüp uçmayı başardığında doğaya salacağım" dedi.İHA
Osmaniye'de kışla içerisinde bulunan camii minaresinde mahsur kalan yaralı leylek, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
İstanbul'da baharın gelmesiyle leylekler göç etmeye başladı, sıcak bölgelere göç eden leylek sürüleri İstanbul semalarında görüldü.
Leyleklerin göç mevsiminin gelmesiyle İstanbul'daki havalimanından kalkacak olan uçaklara dikkatli olmaları yönünde uyarılar yapıldı.
Kayseri'de doğada yaralı halde bulunan kerkenez ve leylek, gerekli bakım ve tedavilerinin yapılması için Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Kastamonu’da jandarma ekiplerince yaralı halde bulunan leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kastamonu İl Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Bolu’da binanın havalandırma boşluğuna düşerek yaralanan leylek itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Yorumlar (0)