Tüm yurtta yaklaşan Kurban Bayramı öncesi gerek kurbanlık satış yerleri gerekse kurban kesiminde kullanılan bıçak satan seyyar satıcı ve bıçak bileme işi yapan alanlarda yoğunluk başladı.
Burdur’un Gölhisar ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nın çevresine tezgahlarını açan bıçak bileme ustaları Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara hizmet veriyorlar. Bu satıcılardan Selami Bayraktar (23), “Baba mesleğim olan demircilik ve bıçak bileme işini yaparak geçimimizi kazanmaya çalışıyoruz. Okulda eğitimini aldığımız soğuk ve sıcak demircilik dalları yanında Kurban Bayramı öncesi bıçak bileme işini de yaparak halkımıza hizmet veriyoruz. Babamın mesleğini sürdürdüğüm için gururlu ve mutluyum, herkese şimdiden iyi bayramlar” dedi.
Tezgahlarda büyük bir ustalıkla bilenen bıçaklar, ardından çapak temizliği yapılıp keskinlikleri de kontrol edildikten sonra müşterilere teslim ediliyor.
Kurban Bayramı döneminde 132,3 milyar TL'lik ödeme yapıldığı açıklandı. 2023 yılının Kurban Bayramı dönemine göre kartlı ödemelerin yüzde 93 oranında arttığı bildirildi.
Antalya ili Korkuteli ilçesi Aşağı Pazar mahalle muhtarı Tekin Korucu ve azaları kurban kesemeyen ailelere kurban payı ulaştırmak için hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü oldu
9 Günlük Kurban Bayramı tatilinin sona ermesi ile Antalya sahillerinde yoğunluk azaldı.
9 günlük Kurban Bayramı'nda Ege ve Akdeniz sahillerinin yanı sıra Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü'ne de 70 bin kişi akın etti.
ÜCRETSİZ KESİM MEMNUNİYETİ Konyaaltı Belediyesi Kurban Bayramı’nda Altınkum, Liman ve Siteler mahallelerinde oluşturduğu kurban kesim alanlarında ücretsiz kurban kesimi hizmeti veriyor.
Kurban Bayramı'nın ilk günü bayram namazında camilere akın eden Bucaklı vatandaşlar, birbirleriyle bayramlaştı.
Yorumlar (0)