Kütahya

Kütahya Çinili Camii’nin çinileri sökülüyor

Kütahya’nın simge yapılarından ve 2016 yılında vefat eden merhum Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun eseri olan Çinili Camii, Çinileri Kaç paraya kaç günde sökülecek

Kütahya Çinili Camii’nin çinileri sökülüyor

Kütahya’da, zemin kayması sebebiyle 6 yıldır ibadete kapalı olan kentin simgelerinden Çinili Camii’nin ’tarihi eser’ niteliğindeki çinileri sökülmeye başlandı.
Caminin iç ve dış çinileri, DPÜ Yapı İşleri Teknik Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından yapılan ihaleyi kazanan Abat Merkez İnşaat Mimarlık firması tarafından 210 günde 13 milyon 479 bin 359 TL’ye sökülecek. Sökülen çinilerin Ahmet Yakupoğlu Müzesi’nde sergilenmesi planlanıyor. Çalışma nedeniyle caminin etrafı dev çelik panolarla kapatılırken, firma çalışanları da bölgede adeta kuş uçurtmuyor.
Çinilerin söküm işlemlerinin ardandan aynı bölgeye orineline uygun şekilde yeni bir cami yapılacak. Caminin akıbetiyle ilgili, bürokratik sebepler nedeniyle 6 yıldır herhangi bir karar alınamamıştı.
Kütahya’nın simge yapılarından ve 2016 yılında vefat eden merhum Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun eseri olan Çinili Camii, Yakupoğlu vefat etmeden önce Dumlupınar Üniversitesi’ne (DPÜ) bağışlamıştı.
Kütahyalı ressam, neyzen ve minyatür sanatçısı merhum Ahmet Yakupoğlu’nun 1972 yılında yaptırdığı şehrin simgelerinden Çinili Camii, adeta şehrin göz bebeği durumundaydı. Sekizgen şeklindeki caminin, minarenin ise Orta Asya üslubunda yapıldığı kaydedildi.

Kütahya Çinili Camii’nin çinileri sökülüyor Kütahya Çinili Camii’nin çinileri sökülüyor Kütahya Çinili Camii’nin çinileri sökülüyor Kütahya Çinili Camii’nin çinileri sökülüyor

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sadaka kutularına göz dikmişti! O anlar kameralara yansıdı
3. Sayfa

Sadaka kutularına göz dikmişti! O anlar kameralara yansıdı

Burdur’da iki farklı camide sadaka kutularındaki paraları çalan zanlı F.A., polis ekiplerince yakalanıp tutuklandı. Hırsızlık anları güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

Camideki sadaka paralarına göz dikti! Adalet yerini buldu
3. Sayfa

Camideki sadaka paralarına göz dikti! Adalet yerini buldu

Burdur’da iki camide sadaka kutusundan para çalan F.A., polis tarafından yakalanıp tutuklandı. 27 ve 29 Eylül’deki hırsızlık olaylarına hızlı müdahale sağlandı.

Cami imamı 6 dilde İslamiyet’i tanıtıyor
Yaşam

Cami imamı 6 dilde İslamiyet’i tanıtıyor

Antalya’nın Kaleiçi semtinde bulunan tarihi Şehzade Korkut Camii’nde imamlık yapan Muhammet Deniz Tanrıverdi, 6 dil ile yerli ve

Ankara’da Mevlit Kandili Huşu ile idrak edildi
Bölgesel

Ankara’da Mevlit Kandili Huşu ile idrak edildi

Ankara’da Mevlit Kandili dolayısıyla Ulus’taki Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde program düzenlendi.

Antalya'yaya bir şeyler oluyor mu ne  Bu sefer isim tartışması
Bölgesel

Antalya'yaya bir şeyler oluyor mu ne Bu sefer isim tartışması

Akdeniz'in incisi Antalya'da neler yapabiliriz'in yerini İsim değiştir aldı. Hedef Muratpaşa işte yankıları .. Antalya'da Son Günlerde Antalyaspor ve Hafriyat gündemde yerini almıştı

Alanya'da tarihi camiye yoğun ilgi
Yaşam

Alanya'da tarihi camiye yoğun ilgi

Antalya'nın gözde tatil ilçesi Alanya'da yer alan 793 yıllık tarihi Süleymaniye Camii, mimarisiyle turistlerin ilgisini çekiyor. Detaylar haberimizde...