Antalya / Kepez

Kütükçü'ye dört dörtlük hizmet

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü önderliğinde, Kütükçü Mahallesi'nde 2\B sorunu çözülerek modern konutlara dönüşüm sağlandı.

Kütükçü'ye dört dörtlük hizmet

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde, 2\B (Orman vasfını kaybetmiş hazine arazileri) sorunu çözülen yerleşim yerlerinden biri olan Kütükçü Mahallesi’nde de, gecekonduların modern konutlara dönüşme sürece büyük oranda tamamladı.

Konutlarla birlikte mahallenin sosyal yaşam alanlarının konforu ve kalitesi de dönüşüyor. Dönüşümle birlikte Masa Dağı eteklerinde kurulu olan Kütükçü Mahallesi, yaşamda tercih edilen bir bölge haline geldi.

Kalıcı hizmetlerin yapılmasına engel olan 2\B sorununun ortadan kalkmasından sonra mahalle, geçtiğimiz yıllarda temel şehircilik hizmetleriyle buluşturulmaya başlandı.
Temiz enerji doğal gaz konforunun getirildiği mahallenin yol, yeşil alan ve semt pazarı ihtiyaçları hızla bir şekilde tamamlanıyor.
Açık semt pazarının, çelik yapı sistemi çatı ile kapalı semt pazarına dönüştürülme çalışmasının devam ettiği Kütükçü Mahallesi’nde, yaklaşık 15 bin metre kare yeşil alan üretildi.

Fen İşleri Müdürlüğü de, konut yapılaşmasıyla, doğal gaz, elektrik iletim hatlarının yer altına alınması, kanalizasyon, içme suyu gibi altyapı çalışmalarının bittiği sokakları sıcak asfalt konforuyla buluşturuyor. Mahalledeki sokakların yüzde 60’nında sıcak asfalt ve parke kaldırım çalışması tamamlandı.19 bin 622 metre uzunluğunda yol asfaltlandı. Sokakların dönüşümünde 22 bin 802 ton sıcak asfalt kullanıldı. Sıcak asfalt dökülen sokaklarda, 6 bin metrekare parke kaldırım çalışması gerçekleştirildi.

ALTYAPISI TAMAMLANAN SOKAKLARA ASFALT

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, elektrik ve diğer altyapı çalışmaları tamamlanan 2982,2989, 2984, 2980, 2979, 2977 ve 2864 sokaklarda sıcak asfalt çalışması başlattı. Asfaltlama kapsamında iş makineleriyle sokakların altyapı kazı çalışmaları neticesinde bozulan asfaltı kaldırıldı. Daha sonra zemin tesviyesi yapılan yola, filler malzemesi serilerek, sıkıştırıldı. Bu çalışmayla yol, sıcak asfalt serilmesine hazır hale getirildi. Finişer makinesiyle, sokaklara asfalt serildi. Toplam 6 bin 600 metrekare alan büyüklüğündeki yolda, 1300 ton sıcak asfalt kullanıldı. Asfaltı yapılan sokakların parke kaldırımının da önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi.
Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Kütükçü Mahallesi’nde, altyapı çalışmalarının tamamlanması halinde asfaltı yapılmayan sokakları, yatırım programına alınacağını dile getirdi.

Kütükçü'ye dört dörtlük hizmet Kütükçü'ye dört dörtlük hizmet Kütükçü'ye dört dörtlük hizmet

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Trabzon-Bayburt Araklı yolu çalışmaları hızla devam ediyor Başkan yerinde inceledi
Bölgesel

Trabzon-Bayburt Araklı yolu çalışmaları hızla devam ediyor Başkan yerinde inceledi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon ile Bayburt'u birbirine bağlayan Araklı-Dağbaşı-Uğrak yolunun 10 kilometrelik kısmında devam eden çalışmaları yerinde inceleyip yetkililerden bilgi aldı.

Antalya Korkuteli'de 5 günde 10 km yol çalışması
Yerel Yönetim

Antalya Korkuteli'de 5 günde 10 km yol çalışması

Korkuteli Belediyesi, Uzunoluk Mahallesi’nde 5 günde yaptığı çalışma ile 10 kilometrelik yol düzenleme çalışmasını tamamladı.

Başkan Selimoğlu hız kesmiyor Yol çalışmaları devam ediyor
Bölgesel

Başkan Selimoğlu hız kesmiyor Yol çalışmaları devam ediyor

Burdur ili Karamanlı ilçesi Çamlık Mahallesi’nde doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlatılan kilit parke yol çalışmaları hızla devam ediyor.

Bucak’ta bu yolu kullananlar dikkat! Tadilat çalışması başladı
Bölgesel

Bucak’ta bu yolu kullananlar dikkat! Tadilat çalışması başladı

Burdur’un Bucak ilçesinde Gazi Caddesi’nde yol çökmesi sonrası tadilat çalışmaları başladı. Muhtar Mehmet Ergit, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bucak-Kocaaliler için yol çalışması başlıyor! Başkan Delen yerinde inceledi
Bölgesel

Bucak-Kocaaliler için yol çalışması başlıyor! Başkan Delen yerinde inceledi

Kocaaliler Belediye Başkanı İlyas Delen, beldeyi yakından ilgilendiren yeni bir altyapı ve üstyapı çalışması hakkında kritik detaylar paylaştı. Çalışmaların ne zaman başlayacağı ve nasıl bir değişim olacağı merak konusu!

Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalara hız kesmeden devam ediyor
Bölgesel

Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalara hız kesmeden devam ediyor

Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Dallıca Mezarlığı çevresinde iyileştirme çalışmalarını tamamladı. Söz konusu çalışmalarla mevcut yaya yollarının yenilenerek daha güvenli ve estetik bir hale getirilmesi hedefleniyor.