Isparta Keçiborlu Kuyucak Köyü’nde 14-18 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Lavanta Festivali’nin etkinlik programı belli oldu. Festival süresince lavanta atölyeleri ziyareti, müzik dinletileri, bisiklet turu düzenlenecek.
Kuyucak lavanta bahçesinde saat 17.00’de festivalin açılışı gerçekleşecek. Açılışın ardından lavanta bahçesinde balonlar uçurulacak ve en iyi lavanta tarlası ödülü verilecek. Sonrasında lavanta koşusu, bisiklet turu, resim gösterisi ve müzik dinletisinin ardından festival korteji düzenlenecek.
Kuyucak festival alanında saat 10.00’da lavanta yağı çıkartma atölyesi ve lavanta sabunu yapım atölyesi ziyareti gerçekleşecek. Ardından lavanta tacı yapım atölyesi, lavanta yelpazesi atölyesi, lavanta bombası atölyesi, lavanta sepeti atölyesi ve lavanta kesesi atölyesi ziyaret edilecek. Saat 17.00 da müzik dinletileri ve yüz boyama ve animasyon gösterileri düzenlenecek.
Kuyucak festival alanı saat 10.30’da ISUBU Rektörlüğü Ziraat Fakültesi Dekanlığınca geçmişten günümüze lavanta yetiştiriciliğinden bahsedilecek.
Kuyucak festival alanı saat 10.30’da Türkiye Arı Yetiştiricileri Federasyonu ve Isparta Arı Yetiştiricileri Birliğince Kuyucak lavanta balı tescili ve seminerler düzenlenecek. Ardından saat 13.30’da tarla uygulamaları gerçekleşecek.
3. kez düzenlenen 'Didim Lavanta Festivali'nde Samida grubu'da sahne aldı. Devamı haberimizde..
Burdur'un Bucak ilçesinde hizmet vermekte olan Stil Home Premium ofis mobilyası arayanlara geniş ürün yelpazesiyle seçenekler sunuyor.
Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, Kanal 15'e konuk olarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Burdur'un gelişimi için attığı adımlardan bahseden Bilgihan, şehirle ilgili hedeflerini paylaştı. Detaylar için tıklayın!
Isparta’nın Yalvaç ilçesinde 2 katlı müstakil evde yangın çıktı. Yangında evin bir bölümü tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
Tefenni Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Serttaş’ın eşi Ayşe Serttaş hayatını kaybetti. Belediye Başkanı Ümit Alagöz başsağlığı mesajı yayımladı. Detaylar haberimizde.
CHP Kocaaliler Gençlik Kolları, Ramazan ayında vatandaşlarla buluşarak teravih namazı çıkışında ikramlarda bulundu. Etkinlik detayları haberimizde.
Yorumlar (0)