Lezzetli Köftenin Sırrı Dinlenmeden Olmaz

Karakuş, vatandaşların köfte yaparken dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirdi. Devamı Haberimizde...

Lezzetli Köftenin Sırrı Dinlenmeden Olmaz

Emirgan Köftecisi Şefi Gökhan Karakuş, vatandaşların köfte yaparken dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirerek, “Köfte harcı yoğurulduktan sonra bir gün dinlendirilirse çok lezzetli bir köfte ortaya çıkar” dedi.
Emirgan Köftecisi Şefi Gökhan Karakuş lezzetli bir köftenin nasıl yapılacağı konusunda vatandaşlarda önerilerde bulundu. Köfte için alınan kıymanın taze olmasının çok önem arz ettiğini dile getiren Karakuş, köftenin lezzetli olması için kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini söyledi. Şef Gökhan Karakuş, köftenin piştiğini renginden anlamanın kolay olduğunu belirterek, “Köftemizde yüzde 80 dana eti, yüzde 20 kuzu eti kullanıyoruz. İçerisinde kırmızıbiber, sivri biber, soğan ve sarımsakta mevcut. Lezzetli bir köfte için en önemlisi taze ettir. Taze bir et olmaz ise lezzetli bir köfte de olmaz. Köfteyi tahmini 10 dakika yoğurup, istediğimiz kıvama getirdikten sonra gramajlara ayırıp, basım işlemini yapıyoruz. Daha sonra köfte dinlenip, pişirmeye hazır hale geliyor. Köftenin piştiğini renginden anlamak kolay. Köftenin rengi değiştiği zaman çevirip, diğer yüzünü pişiriyoruz. Püf nokta olarak köfte harcı yoğurulduktan sonra bir gün dinlendirilirse çok lezzetli bir köfte ortaya çıkar. İyi bir köfte için eti güvenilir yerlerden almak gerekiyor. Bir sonraki konu ise dediğim gibi köfte harcı hazırlandıktan sonra dinlendirilmesi ve ızgarada pişerken kısık ateşte ve sık sık çevrilmesi önemlidir” ifadelerini kullandı.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Erpiliç kamyonu virajı alamadı Yüzlerce tavuk telef oldu
3. Sayfa

Erpiliç kamyonu virajı alamadı Yüzlerce tavuk telef oldu

Bolu'da karlı yolda virajı alamayan Erpiliç firmasına ait canlı tavuk nakil kamyonu devrildi. Kazada sürücü yaralanırken, yüzlerce tavuk telef oldu. İşte detaylar...

Malatya kar yağışıyla beyaza büründü
Bölgesel

Malatya kar yağışıyla beyaza büründü

Malatya'da bir süre önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Malatya kar yağışı detaylar ve fotoğraflar için tıklayın

Finike de Kaza 4 yaralı
Bölgesel

Finike de Kaza 4 yaralı

Finike ilçesi Kum Mahallesi Akdeniz Bulvarı üzerinde meydana gelen trafik kazadında 4 kişi yaralandı. 

Isparta’da 122 kişilik İUP alımı yapılacak İş fırsatını kaçırmayın
Eleman İlanı

Isparta’da 122 kişilik İUP alımı yapılacak İş fırsatını kaçırmayın

Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 122 personel alacak. Başvurular 3-7 Şubat arasında e-Devlet ve İŞKUR üzerinden yapılacak. Detaylar burada!

Alanya Belediyesi'nden toplu ulaşım sürücülerine eğitim semineri
Bölgesel

Alanya Belediyesi'nden toplu ulaşım sürücülerine eğitim semineri

Alanya Belediyesi Trafik Eğitim Merkezi'nde, toplu ulaşım sürücülerine yönelik seminer düzenlendi.

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran  İle Partisi CHP  arasında problem mi var dedirten oylama  Başkan Evet derken Partili meclis Üyeleri hayır dedi
Yerel Yönetim

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran İle Partisi CHP arasında problem mi var dedirten oylama Başkan Evet derken Partili meclis Üyeleri hayır dedi

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran başkanlığında 3 Şubat 2025 pazartesi toplanan mecliste ilk kez Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran ve CHP Grubu farklı görüşte oy kullandı. Gündemin 9’uncu maddesinde Başkan Caran’ın evet oyuna karşılık CHP Grubu hayır oyu kullandı.