LGS 2024 boş kontenjanlar ve taban puanlar açıklandı mı? Boş kontenjanlar için tıkla! 2. tercihler ne zaman başlayacak?

MEB, LGS 2024 sonuçlarını açıkladı. Boş kontenjanlar ve taban puanlar yakında açıklanacak. LGS 2. nakil tercihlerinin yapılacağı tarih aralığı belli oldu. LGS 2024 boş kontenjan ve taban puanlar detayları için tıklayın!

LGS 2024 boş kontenjanlar ve taban puanlar açıklandı mı? Boş kontenjanlar için tıkla!  2. tercihler ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler boş kontenjanlar ve lise taban puanlarına çevrildi. Herhangi bir okula kayıt hakkı kazanamayan adaylar, 2. tercihlerde şanslarını deneyecek.

LGS TABAN PUANLARI VE BOŞ KONTENJANLAR

2024 yılı LGS yerleştirme işlemlerine ilişkin taban puanlar ve boş kontenjanlar henüz açıklanmadı. Ancak MEB, sınavla öğrenci alan okullar için açılan 202 bin 348 kontenjanın 197 bin 129'unun öğrenciler tarafından tercih edildiğini ve yerleştirme oranının %97,42 olduğunu belirtti. Peki LGS boş kontenjanlar ve taban puanlar açıklandı mı? İşte, LGS taban puanları ve boş kontenjanlara ilişkin ayrıntılar…

LGS (LİSE) TABAN PUANLARI VE BOŞ KONTENJANLAR AÇIKLANDI MI?

LGS tercih sonuçları erişime açılırken gözler boş kontenjanlara çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı 2024 yerleştirme işlemlerine ilişkin taban puanları henüz açıklamadı.

MEB'den yapılan açıklamada " Sınavla öğrenci alan okullar için açılan 202 bin 348 kontenjanın 197 bin 129'u öğrenciler tarafından tercih edildi ve yerleştirme oranı %97,42 olarak gerçekleşti." ifadeleri kullanıldı.

LİSELERİN DOLULUK ORANLARI BELLİ OLDU

Depremzede öğrenciler için ayrılan kontenjanların dışında, ilk yerleştirme döneminde fen liselerindeki 39 bin 720 ve sosyal bilimler liselerindeki 9 bin 480 kontenjanın tamamı doldu.

Anadolu liselerinin doluluk oranı yüzde 99.66

Anadolu liselerinde bulunan 67 bin 390 kontenjana 67 bin 167 öğrenci yerleşti ve Anadolu liselerinin kontenjan doluluk oranı yüzde 99,66 oldu.

İHL'lerin doluluk oranı yüzde 95

Anadolu imam hatip liselerinde bulunan 43 bin 268 kontenjana 41 bin 135 öğrenci yerleşti ve bu okul türünün kontenjanlarındaki doluluk oranı yüzde 95,07 oldu.

Meslek liselerinin doluluk oranı yüzde 93.26

Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde bulunan 42 bin 490 kontenjana 39 bin 627 öğrencinin yerleşmesiyle doluluk oranı yüzde 93,26 olarak gerçekleşti.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 5 Şubat 2023 tarihi itibarıyla kayıtlı bulunan depremzede öğrenciler için Türkiye genelinde 6 bin 805 kontenjan açıldı. Bu kapsamda açılan kontenjanlara başvuran öğrencilerin tamamı tercihlerine yerleştirildi.

Yerel yerleştirmede öğrencilerin yüzde 95.77'si ilk üç tercihinden birine yerleşti

Merkezî ve yerel yerleştirmede tercih sırasına göre yerleşme durumu ise şöyle gerçekleşti: Merkezî yerleştirme tercihinde bulunan öğrencilerin yüzde 72.64'ü ilk üç tercihinden birine yerleşti.

Yerel yerleştirme tercihinde bulunan öğrencilerin yarısından fazlası ilk tercihine yerleşirken öğrencilerin yüzde 95,77'si ise ilk üç tercihinden birine yerleşti.

LGS 2. TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakanlık tarafından yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirmeye esas 1. nakik tercih başvuruları 22-26 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Tercih sonuçları ise 29 Temmuz tarihinde erişime açılacak. Herhangi bir liseye kayıt hakkı elde edemeyen adaylar için ise 2. nakil tercih başvuruları 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak. 2. tercih sonuçları ise 5 Ağustos’ta duyurulacak. Takvim ise şu şekilde;

Merkezî Sınav Puanlarının İlanı 28 Haziran 2024

Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı 28 Haziran 2024

Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması 28 Haziran-17 Temmuz 2024

Yerleştirme Sonuçlarının ve Boş Kontenjanların İlan Edilmesi 22 Temmuz 2024

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması 22-26 Temmuz 2024

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı 29 Temmuz 2024

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması 29 Temmuz-2 Ağustos 2024

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı 05 Ağustos 2024

kaynak: ntv spor

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Büyükşehir’den LGS ve YKS’de dereceye giren öğrencilere ödül
Yerel Yönetim

Büyükşehir’den LGS ve YKS’de dereceye giren öğrencilere ödül

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli’de LGS’de tam puan alan 7 öğrenci ile YKS’de Türkiye ve Denizli derecesine giren 16 öğrenciyi ödüllendirdi. Detaylar haberimizde..

Kızılcahamam’da LGS ve YKS birincileri ödüllendirildi
Yaşam

Kızılcahamam’da LGS ve YKS birincileri ödüllendirildi

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde LGS ve YKS birincileri, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi. Detaylar haberimizde...

 Keçiören’de yeni eğitim öğretim yılının hazırlıkları tüm hızıyla başladı
Yaşam

Keçiören’de yeni eğitim öğretim yılının hazırlıkları tüm hızıyla başladı

Keçiören’de YKS ve LGS öğrencilerine yeni eğitim öğretim yılı çerçevesinde verilen eğitim faaliyetlerinin hazırlıkları başladı. Detaylar haberimizde...

Hangi liseye yerleştin? LGS ikinci nakil sonuçları çıktı!
Yaşam

Hangi liseye yerleştin? LGS ikinci nakil sonuçları çıktı!

Merakla beklenen LGS ikinci nakil sonuçları belli oldu. Öğrenciler, mebin sitesi üzerinden yerleşim durumlarını öğrenebilir ve açıkta kalanlar için başvuru süreci başladı. Yerleşme durumunuzu öğrenmek için hemen tıklayın!

Gökyüzünde başarı tesadüf değil!
Bölgesel

Gökyüzünde başarı tesadüf değil!

Gökyüzü Özel Bucak Koleji, 2024 LGS'de büyük başarı elde etti. Öğrenciler, Antalya TOBB Fen Lisesi, Bucak Adem Tolunay Fen Lisesi ve diğer nitelikli okullara yerleşti.

LGS Tercih Sonuçları Açıklandı - MEB 2024 Yerleştirme Sonuçları ve Nakil Takvimi
Yaşam

LGS Tercih Sonuçları Açıklandı - MEB 2024 Yerleştirme Sonuçları ve Nakil Takvimi

LGS tercih sonuçları açıklandı! Yerleştirme sonuçlarınızı öğrenin ve nakil başvuru tarihlerini kaçırmayın. Detaylar için hemen tıklayın!