Ardahan Yunus Emre Anadolu Lisesi ve Ardahan Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı kapsamında öğrencilerinin yapmış oldukları çalışmalar ile ilgili düzenlenmiş olan Bilim Fuarı açılışı gerçekleşti.
Lise öğrencilerinin yapmış oldukları çalışmalar ile ilgili düzenlenen Bilim Fuarına, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Akın Koç ve Atanur Sarıçam, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Kayhan Zorba, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Metin Çoban ve Erhan Doğan, Eğitim Müfettişleri, Okul Müdürleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Etkinlik boyunca, iki okulun öğrencilerine ait 30'a yakın proje sunumu yapıldı. Öğrenciler, bilimsel meraklarını ve hünerlerini sergiledikleri bu fuar, katılımcılar arasında büyük heyecan ve ilgi uyandırdı. Projeler arasında çevre dostu enerji sistemlerinden sağlık alanına kadar geniş bir yelpazede çalışmalar yer aldı.
Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla Antalya Korkuteli’nde 19 mahallede bulunan lise öğrencilerinin taşımalı eğitim kapsamından çıkarılmasını Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e vermiş olduğu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyarak basın açıklaması yaptı.
TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finaline 6 proje ile katılım sağlayan Erzurum; 1 ikincilik, 2 üçüncülük, 2 teşvik ödülü olmak üzere 5 derece elde ederek büyük bir başarıya imza attı.
Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri okuldan kovmakla öğrencileri tehdit eden okul müdürü Ali Fuat Güney'e mezuniyet töreninde tepki göstererek sırtını döndü. O görüntüler ise sosyal medyada gündem oldu.
Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları tarafından "Tutku Senin, Sahne Senin" sloganıyla düzenlenen Orkestralar Festivalinde lise öğrencileri sahne aldı.
Tavşanlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Tavşanlı Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "FARK(N)ET" isimli mobil uygulama ile 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri bölge finallerinde yarışacak.
Düzce Üniversitesi'nin her ayın son Çarşamba günü düzenlediği "Açık Kampüs" uygulamasında bu ay Düzce Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri konuk oldu. Yaklaşık 45 öğrenci, Mühendislik, Eğitim ve Fen Edebiyat Fakültelerini ziyaret ederek üniversite hakkında bilgi aldı.
Yorumlar (0)