Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Burdur Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu; nitelikli ve çağın gereklerini yerine getirebilecek yüksek donanımlı öğrenciler yetiştirme misyonu doğrultusunda uygulamalı eğitimlere devam ediyor.
Bu bağlamda MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerine yönelik “Ambulans Ekipmanları Tanıtımı ve Örnek Vaka Çalışmaları” gerçekleştirildi. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliğine ait uzman personeller tarafından verilen uygulamalı ve interaktif eğitimde, ambulans ekipmanlarının tanıtımı ve bu ekipmanların hangi durumlarda kullanılacağı, özellikle acil durumlarda nakil süreçlerinde müdahale zorluklarından bahsedildi. İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim Görevlisi Ali Sert tarafından koordine edilen etkinlikte salt teorik bir eğitim yerine uygulamalı eğitimin özelikle öğrencilerin motivasyonlarının artmasında ve öğrendikleri bilgilerinin daha kalıcı olmasına katkı sunulacağı belirtildi. Sert yaptığı açıklamada; “Tüm gün devam eden etkinliğin öğleden sonraki oturumunda vaka senaryoları ile öğrencilerimiz bire bir uygulamaları yapmak üzere ekipler halinde birbirinden bağımsız vakaları yönetme deneyimleri yaşadılar.” dedi.
Öğrencilerin yoğun ilgiyle takip ettikleri eğitim sonrası Burdur Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mümin Polat, Burdur İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servis Başhekimliği Eğitmenlerine teşekkür belgesi ve hediye takdim etti.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi akademisyenleri tarafından hazırlanan proje başvurusu akademik değerlendirme sonucu başarılı bulunarak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) destek almaya hak kazandı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından toplumsal katkı projeleri kapsamında hayata geçirilen ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan 'Köy Üniversitesi' projesi, Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Susuz Köyü'nde devam etti.
Ramazan ayı boyunca Salı, Çarşamba ve Perşembe akşamları Taş Oda Konağı’nda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri tarafından geleneksel gösteri sanatları sahnelenecek.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi lisans öğrencileri için mikro yeterlilik programları hakkında bilgilendirmek amacıyla önemli bir eğitim semineri düzenledi.
MAKÜ’de düzenlenen Üniversitelerarası Masa Tenisi Süper Lig ve 1. Lig müsabakaları başladı! 50 üniversiteden 78 takım ve 400 sporcu Burdur’da kıyasıya yarışıyor. Detaylar haberimizde!
MAKÜ öğrencileri, Güney Kariyer Fuarı’nda sektör temsilcileriyle bir araya gelerek iş ve staj fırsatları yakaladı. Etkinlik detayları için tıklayın.
Yorumlar (0)