Burdur

MAKÜ Gölhisar Meslek Yüksekokulu 2024 YKS Ek Kayıt Duyurusu

Gölhisar Meslek Yüksekokulu, 2024 YKS ek yerleştirme kayıt işlemlerini açıkladı. e-Devlet üzerinden kayıt ve şahsen kayıt tarihleri, gerekli belgeler ve tüm detaylar burada.

MAKÜ Gölhisar Meslek Yüksekokulu 2024 YKS Ek Kayıt Duyurusu

MAKÜ GÖLHİSAR MESLEK YÜKSEK OKULU YKS EK KAYITLARI İÇİN BİR BİLDİRİ YAYINLADI

Gölhisar Meslek Yüksek Okulu tarafından 2024 yılı YKS ek kayıtları hakkında bir açıklama yayınlandı. Paylaşılan açıklamada ise şu satırlara yer verildi;

Değerli Öğrencimiz, Üniversitemize hoş geldiniz. Yükseköğreniminiz için üniversitemizi tercih ettiğiniz için sizi tebrik eder, başarılarınızın devamını dileriz. 2024 YKS Ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler, e-Devlet şifreleri ile elektronik kayıt yaptırabilir veya dilerlerse üniversitemize gelerek şahsen kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.

- Elektronik Kayıtlar: 25-27 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapılacaktır.

- Şahsen Kayıtlar: 25-30 Eylül 2024 tarihleri arasında Üniversitemize gelerek şahsen kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. E-Devlet üzerinden kaydını tamamlayan öğrencilerimizden herhangi bir belge talep edilmeyecektir.

Üniversitemizde dersler 16 Eylül 2024 tarihinde başlamıştır. Kayıt işlemlerinizden sonra ders kaydı yapmak için kayıt olduğunuz birim öğrenci işlerine başvuru yapınız. Ders kayıt işleminden sonra derslere katılabilirsiniz.

Şahsen Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

T.C. Kimlik kartının aslı (Adayın yanında bulundurması gerekmektedir.),

Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,

Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.),

4 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf.

Şahsen Kayıtla İlgili Bilgiler;

Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez. Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan programın koşul ve açıklamalarında yer alıyorsa sağlık kurulu raporu isteyebilir. Programın koşul ve açıklamalarında bulunmaması halinde sağlık kurulu raporu istenemez. Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

Aynı anda örgün iki önlisans veya iki lisans programında kaydınız bulunamayacağından bu durumda olan adayların kazandıkları programa kayıt yaptırmaları için kayıtlı oldukları programdan ilişiklerini kesmeleri gerekmektedir.

Zorunlu yabancı dil (İngilizce) hazırlık sınıfı bulunan programlara kayıt yaptıran adayların Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı ve Yabancı Dil Muafiyet Sınavı ile ilgili olarak Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü web sayfasındaki https://ydyo.mehmetakif.edu.tr/ duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarında, ön lisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2024 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde, Açık Öğretim Liseleri öğrencilerinden bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adayların ise mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Ocak 2025 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde, asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

KYK yurt konusunda ayrıntılı bilgi için Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü için tıklayınız. https://burdur.gsb.gov.tr/Sayfalar/1965/-1/iletisim

Durumları aşağıdaki bentlerden birine uyan adaylar için uygulanmak üzere;

a) 7179 sayılı Askeralma Kanununun hükümlerine ve bu konuda Millî Savunma Bakanlığınca yayınlanan prensip emirlerine göre askerlik hizmetlerini erteletme hakkını kaybedenler,

b) İki veya üç yıllık bir yükseköğretim programını bitirmiş olup dört yıldan daha az süreli bir başka yükseköğretim programına girmek isteyenlerden askerliğini yapmamış olanlar (İki veya üç yıl süreli bir yükseköğretim programından mezun olup askerliğini yapmamış olan adaylar, dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programına girmek için 2024-YKS'ye başvurabilirler.),

c) Dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programını bitirmiş olanlardan askerliğini yapmamış olan adaylar,

2024-YKS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır.

Ancak bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

YKS Türkiye Şampiyonlarına Burdur Bahçeşehir Kolejinden ödül
Bölgesel

YKS Türkiye Şampiyonlarına Burdur Bahçeşehir Kolejinden ödül

Burdur Bahçeşehir Koleji, 2024 YKS'de Burdur 1.si ve Türkiye 114.'sü Eylül Öztürk ile Türkiye 687.'si Sude Balaban'ı 25.000₺ ödülle onurlandırdı. Başarılı öğrenciler, Burdur’un gururu oldu.

Büyükşehir’den LGS ve YKS’de dereceye giren öğrencilere ödül
Yerel Yönetim

Büyükşehir’den LGS ve YKS’de dereceye giren öğrencilere ödül

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli’de LGS’de tam puan alan 7 öğrenci ile YKS’de Türkiye ve Denizli derecesine giren 16 öğrenciyi ödüllendirdi. Detaylar haberimizde..

Bucak Hikmet Tolunay MYO'ya yoğun ilgi! Kontenjan fazlası alım yapıldı
Bölgesel

Bucak Hikmet Tolunay MYO'ya yoğun ilgi! Kontenjan fazlası alım yapıldı

Bucak Hikmet Tolunay MYO, 2024-2025 yılında kontenjanlarını doldurdu. Öğrenciler için eğitim kalitesi ve imkanlar arttırıldı. Detaylar burada....

Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi, doluluk yüzde 100 oldu
Yaşam

Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi, doluluk yüzde 100 oldu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar, mazeretli kayıt başvurularını 26 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yapabilecek. Detaylar haberimizde..

Denizli Ersen Atan Eğitim Kurumlarının özel öğrencisi YKS’de Türkiye 313.’sü oldu
Yaşam

Denizli Ersen Atan Eğitim Kurumlarının özel öğrencisi YKS’de Türkiye 313.’sü oldu

Denizli Ersen Atan Eğitim Kurumları Bereketler Şubesinin görme engelli öğrencisi Feyzanur Kaya, Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) büyük bir başarıya imza attı. Detaylar haberimizde..

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları başarısıyla konuşturdu
Bölgesel

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları başarısıyla konuşturdu

LGS ve YKS sonuçlarında elde ettiği başarılarla rekoru elinde bulunduran Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları üniversite yerleştirme sonucunda da rekor sayıda öğrencisini Türkiye’nin en prestijli üniversitelerine yerleştirerek başarı zincirine yeni bir halka daha ekledi.