Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) yürüttüğü “Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi” kapsamında Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Islahı ve Yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Burdur Sektör Meclisi Başkanı Vali Hasan Şıldak, Burdur Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Yıldız, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Proje Sorumlusu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, ve Küçükbaş Proje Sorumlusu Prof. Dr. Özkan Elmaz’dan oluşan heyet Portekiz’de incelemelerde bulundular.
İncelemeler kapsamında Lizbon Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. George Stilwell’in rehberliğinde Lizbon bölgesinde koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan işletmeler, peynir üretim tesisi ve Veteriner Fakültesi ziyaret edildi.
Ziyaret hakkında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz; “Üniversitemiz Bölgesel Kalkınma Odaklı Hayvancılık Projesi kapsamında yürütmekte olduğumuz Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Islahı ve Yaygınlaştırılması çalışmaları ile ilgili gözlem ve tecrübe paylaşımları yapmak üzere Portekiz’de incelemelerde bulunduk. Portekiz’deki küçükbaş hayvan işletmelerinin üretim modelleri ve ölçekleri konusunda inceleme ve karşılaştırmalar yaptığımız gezimizde Burdur’daki yetiştiricilerimize daha faydalı olabilmek adına önemli tecrübe paylaşımlarında bulunduk. Fakülteler arasında iş birliğini de başlattık. Çalışmanın hayırlı olmasını ve projeye katkı sağlamasını diliyorum.” dedi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak İşletme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3. sınıf öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kocaaliler İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret etti.
Burdur'da bu yıl ikincisi düzenlenecek olan HAYTEKFEST 2025 için başvurular alınmaya başlandı. Hayvancılık, tarım ve gıda teknolojileri alanında projeler geliştiren girişimciler, akademisyenler ve öğrenciler için büyük fırsatlar sunuluyor.
Burdur'da MAKÜ'de düzenlenen 'Yeni Teknolojiler ve Yeni Meslekler' konferansında TOGG, yapay zekâ ve kariyer fırsatları ele alındı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi akademisyenleri tarafından hazırlanan proje başvurusu akademik değerlendirme sonucu başarılı bulunarak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) destek almaya hak kazandı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından toplumsal katkı projeleri kapsamında hayata geçirilen ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan 'Köy Üniversitesi' projesi, Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Susuz Köyü'nde devam etti.
Ramazan ayı boyunca Salı, Çarşamba ve Perşembe akşamları Taş Oda Konağı’nda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri tarafından geleneksel gösteri sanatları sahnelenecek.
Yorumlar (0)