Burdur

MAKÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Kariyer Odaklı Buluşmalar!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, öğrencilerini sektör profesyonelleri ile bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik ediyor. Detaylar haberimizde...

MAKÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Kariyer Odaklı Buluşmalar!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın politika belgesinde vurguladığı "Evrensel Bilgiden Toplumsal Katkıya" ilkesiyle harekete geçen Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, öğrencilerini alanında uzman kişilerle buluşturarak, kariyer planlamalarına yön vermeye devam ediyor.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Fatih Gündoğdu tarafından program öğrencileriyle sektörü buluşturmak ve kariyer planlarını oluşturmalarına katkı sağlamak amacıyla "Her Hafta Bir Etkinlik" sloganıyla 7 etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında "Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programımızı Piyasalaştırıyoruz" mottosuyla sektör temsilcileri ile öğrenciler bir araya geldi. İlk olarak Kariyer Planlaması dersi kapsamında öğrencilere programın sektörel karşılığı ve kariyer alanları konusunda bilgi verilmesinin ardından öğrenciler, sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Öğr. Gör. Fatih Gündoğdu tarafından Dikey Geçiş Sınavı her yönüyle anlatıldı. Sağlık Kurumları İşletmeciliği 2023 mezunu ve aynı zamanda MAKÜ İİBF İşletme bölümüne dikey geçiş yapan öğrencisi Seval Kıyar DGS sürecini ve ders muafiyetlerini anlattı.

Bunun yanında kariyer etkinlikleri kapsamında Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Sosyal Bilimler MYO'yu ziyaret ederek öğrencilere "Emniyet Müdürlüğü Bünyesinde Kariyer Olanakları" konusunda bilgiler verdi.

Ayrıca Çocuk Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Personel Şube Müdürlüğünden katılımcılar, kendi alanlarını tanıtarak KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yaptılar.

Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş Kulübü Lideri Nihan Yıldırım tarafından, öğrencilere iş arama yöntem desteği ve motivasyon sağlamak için İş Kulübü Eğitimi verildi.

MAKÜ Kariyer Geliştirme Merkezi'nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Tortumlu tarafından CV hazırlama ve mülakat teknikleri eğitimi verildi. Eğitimde, CV oluşturma süreçlerinden mülakatlarda başarılı performansa kadar bir dizi konuda bilgi ve beceri kazandırıldı.

Burdur Eczacılar Odası Başkanı Ferdi Demirol tarafından öğrencilere eczane sektörü ve kariyer olanakları aktarıldı. Burdur Mali Müşavirler Odası Başkanı M.M. Gürhan Özveren ve Burdur Mali Müşavirler Odası Sekreter M.M. Mehmet Ali Savaş tarafından işletme denilince ilk akla gelen mali müşavirlik kariyer alanı ile idari ve mali departmanlarındaki kariyer olanakları aktarıldı.

Burdur İl Sağlık Şube Müdürü Yunus Taşpınar da İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kariyer olanaklarını ve başarı öykülerini anlattı. 3+1 İşyeri Uygulama Eğitimi'ne çıkacak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Bunun yanında Burdur İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları ve Eğitim Koordinatörü Bekir Yürekli de öğrencilere hasta haklarından ve iş eğitiminden bahsetti. Aynı zamanda başarı süreçlerini öğrencilerle paylaşan Yürekli, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde ve özel sektördeki kariyer olanakları hakkında bilgiler aktardı.

MAKÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Kariyer Odaklı Buluşmalar!MAKÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Kariyer Odaklı Buluşmalar!MAKÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Kariyer Odaklı Buluşmalar!MAKÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Kariyer Odaklı Buluşmalar!MAKÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Kariyer Odaklı Buluşmalar!MAKÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Kariyer Odaklı Buluşmalar!MAKÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Kariyer Odaklı Buluşmalar!MAKÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Kariyer Odaklı Buluşmalar!MAKÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Kariyer Odaklı Buluşmalar!MAKÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Kariyer Odaklı Buluşmalar!MAKÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Kariyer Odaklı Buluşmalar!MAKÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Kariyer Odaklı Buluşmalar!

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    KIZDIM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 1
    GÜLDÜM
  • 1
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MAKÜ'de İşletmenin Geleceği Tartışıldı: Sempozyumda Yapay Zeka, Finansman ve Markalaşma Ele Alınacak
Bölgesel

MAKÜ'de İşletmenin Geleceği Tartışıldı: Sempozyumda Yapay Zeka, Finansman ve Markalaşma Ele Alınacak

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde düzenlenen 7. Lisansüstü İşletme Öğrencileri Sempozyumu'nda bilginin gücü ve işletmenin geleceği masaya yatırıldı. Detaylar haberimizde...

MAKÜ'de Engelliler Haftası Renkli Etkinliklerle Kutlandı!
Etkinlik

MAKÜ'de Engelliler Haftası Renkli Etkinliklerle Kutlandı!

MAKÜ Engelli Öğrenci Birimi, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Detaylar haberimizde...

MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!
Bölgesel

MAKÜ Öğrencileri Depremde Kaybettikleri Arkadaşlarını unutmadılar!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden arkadaşlarını 'İz Bırakanlar Ormanı' projesi ile anma etkinliğinde bir araya geldi.

Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nde Makü’den Farkındalık Etkinliği
Bölgesel

Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nde Makü’den Farkındalık Etkinliği

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Yaban Hayvanları Koruma, Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Dünya Göçmen Kuşlar dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

MAKÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinden Toplumsal Katkı
3. Sayfa

MAKÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinden Toplumsal Katkı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, toplumsal sorumluluk bilinciyle Hüsnü Bayer Ortaokulu’nun 5. sınıf öğrencilerine Kuran-ı Kerim dersleri vermeye başladı.

BAL'da Burdur'u kim temsil edecek? Baraj Maçı Tarih, Yer ve Saat Belli Oldu!
Spor

BAL'da Burdur'u kim temsil edecek? Baraj Maçı Tarih, Yer ve Saat Belli Oldu!

Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) Burdur'u gelecek sezon temsil edecek takımı belirleyecek baraj maçı yer ve zamanı belli oldu. Kazanan BAL'a yükselirken, kaybeden takım Amatör Küme'de oynayacak.