MAKÜ Uyuşturucuyla Mücadele Projesinde Önemli Adımlar Atıyor
Burdur Valiliği tarafından yürütülen Uyuşturucuyla Mücadele Projesi kapsamında ‘Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum’ projesine Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) de destek vermeye devam ediyor.
Bu kapsamda Burdur Valiliği ile MAKÜ arasında iki yıllık iş birliği protokolü imzalandı. Yapılan ikili anlaşma sonrasında MAKÜ uyuşturucu ile mücadeleye etkin bir şekilde destek vermeye başladı.
Bu kapsamda öncelikle MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca başkanlığında uyuşturucu ile mücadele çalışma grubu kuruldu. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 5 ve 6 Kasım 2019 tarihlerinde MAKÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü’ndeki 350 öğrenciye “Madde Bağımlılığında Tedavi Süreci” konulu konferans verildi. MAKÜ Güvenlik Görevlileri konu ile ilgili eğitimlere tabi tutuldu. Fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulları ve sosyal alanlara valilik tarafından gönderilen ‘Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi’nin tanıtıldığı afişler asıldı, broşürler dağıtıldı. MAKÜ’nün kurumsal sosyal medya hesaplarından projeye destek için görseller paylaşıldı ve #UmudaKapıAçıyorumHayataTutunuyorum hashtagi ile farkındalık yaratmak için paylaşımlar yapıldı. Birçok öğrenci topluluğu da kampanyaya sosyal medyadan destek verdi. MAKÜ Sosyal mobil uygulaması üzerinden öğrencilere bildirimler gönderildi.
Bunlara ek olarak Uyuşturucu ile mücadele çalışma grubuna bağlı Araştırma Grubu, Eğitim ve Programların Hazırlanması Grubu ve Proje Çalışma Grubu alt birimlerinin kurulması planlandı. MAKÜ’de bulunan Genç Yeşilay Topluluğu ve diğer öğrenci toplulukları tarafından konu ile ilgili etkinlik yapılması planlandı. “Madde Bağımlılığını Önlemede Üniversite Modeli Geliştirilmesi“ amacıyla geniş kapsamlı bir çalıştay yapılması planlandı. Madde kullanımı karşıtı kampanyalar ve etkinlikler yapılması planlandı. MAKÜSOSYAL uygulamasına bağımlılık ile ilgili ayrı bir buton eklenerek UYUMA uygulaması ve ALO 191 linki verilmesi planlandı
Planlanan bu çalışmaların da en kısa sürede hayata geçeceğine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Üniversite olarak bu projeye destek vermekten son derece mutluyuz. MAKÜ bu projenin 3 önemli noktasında yer alacaktır. Bunlardan birincisi, üniversitemizin alanında uzman akademik personelimizin bu konuya proje ve fikri anlamda destek vermesidir. Bu protokolden sonra her akademik personel kendi alanında bu projenin doğal fikir yürütücüsü olacak. İkinci aşamada üniversitede bağımlılık riski ile muhatap olmuş olan öğrencilerimizi titiz bir çalışma ile ortaya çıkartıp bunların bu zararlı alışkanlıklarla mücadelesini sağlayacağız ve bu kişileri sağlıklı birer bireye dönüştürüp topluma kazandırılmaları konusunda etkin bir çalışma yürüteceğiz. Üçüncü aşamada da ilerleyen zamanlarda tüm üniversite öğrencilerinin ve camiasının bu projenin gönüllü uygulayıcısı haline dönüştürmek. Bu projenin yaygın etkisini artıracak çok önemli bir enstrüman olarak ortaya çıkıyor. Çünkü biz şunu biliyoruz ki bu gibi problemlerle önleyici çalışmalar yapmak, farkındalık yaratma çalışmaları yapmak, aileleri ve toplumu bilinçlendirmek, gençlere ciddi eğitimler vermek çok önemli aşamalar kaydettiriyor. Çünkü bir kişi bağımlılığa yakalandıktan sonra bunu ortaya çıkarmak ve kurtarmak çok kolay olmuyor. Uzun mücadele ve istikrarlı çalışmalar gerekiyor. İnsanlar bu bataklığa düşmeden bunu önleyebilirsek o zaman başarıyı sağlamış oluruz. Yani bizler üniversite olarak yapacağımız çalışmalarda projeye taze kan sağlarken aynı zamanda bu misyonu yüklenen öğrencinin de böyle bir bataklığa düşmesini de önlemiş oluruz. Üniversitemiz tarafından proje kapsamında yapılması planlanan çalışmaları en kısa sürede hayata geçireceğiz.”
Yorumlar (0)