Burdur

MAKÜ ve BUTSO’dan Batı Burdur’un kalkınmasına akademik destek

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), Batı Burdur’un ekonomik ve sosyal kalkınmasını hızlandırmak amacıyla önemli bir iş birliği protokolüne imza attı.

MAKÜ ve BUTSO’dan Batı Burdur’un kalkınmasına akademik destek

MAKÜ ve BUTSO iş birliğiyle Batı Burdur’un kalkınmasına akademik destek

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) arasında, Batı Burdur’un ekonomik ve sosyal kalkınmasını desteklemek amacıyla önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Bu protokol, bilim ve sanayi dünyasını bir araya getirerek bölgenin potansiyelini en verimli şekilde değerlendirmeyi hedefliyor.

Protokol kapsamında; Gölhisar, Çavdır, Altınyayla, Yeşilova, Tefenni, Karamanlı ve Kemer ilçelerinin ekonomik ve sosyal kalkınmasını desteklemek amacıyla akademik araştırmalar ve saha çalışmaları yürütülecek. Üniversitenin bilimsel altyapısı, bölgedeki iş dünyası ile bütünleştirilerek yeni yatırım fırsatları oluşturulacak.

Rektör Dalgar; “Biz her zaman Batı Burdur, Doğu Burdur, Merkez Burdur fark etmeksizin, Burdur'un her yeri için Ticaret Odamız gibi özellikle güçlü sivil toplum yapılarıyla iş birliği yaparak, devletimizin tüm kurumlarıyla iş birliği yaparak çalışmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu iş birliği protokolümüz hayırlı uğurlu olsun, Allah insanımıza ve bölgemize güzel hizmetler yapmayı ve güzel neticeler almayı nasip etsin”

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, üniversitenin sahip olduğu akademik bilgi birikimi ve araştırma altyapısıyla bölgesel kalkınmayı desteklemek için her zaman hazır olduklarını belirterek, “Batı Burdur’un kalkınması için bilimsel veriler ışığında projeler geliştireceğiz. Bu iş birliğiyle sanayi, tarım ve turizm alanlarında bölgeye katkı sunacağız” dedi.

Bilim, sanayi ve tarımda güçlü iş birliği

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, bu iş birliğinin önemine vurgu yaparak, “MAKÜ ile yürüttüğümüz bu ortak çalışma, Batı Burdur’un dinamiklerini bilimsel yöntemlerle analiz etmeyi, yerel ekonomiyi güçlendirmeyi ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamayı hedefliyor. Kadın ve genç istihdamına yönelik projeler geliştirecek, bölgedeki tarım, sanayi ve turizm potansiyelini bilimsel veriler ışığında daha etkin kullanacağız” dedi.

Bölgenin potansiyeli akademik destekle değerlendirilecek

Rektör Dalgar, Batı Burdur’un sahip olduğu turizm, tarım ve sanayi potansiyeline dikkat çekerek, üniversitenin bu alanlarda bölgeye bilimsel katkı sunacağını ifade etti.

“Bizzat ben kendim başta olmak üzere bütün kurumsal kapasitemizle bu çalışmalara katkı vereceğiz ve bundan büyük bir mutluluk duyuyorum. Gölhisar: Gölhisar’ımızın turizmi ve tarımsal potansiyeli, Gölhisar ovası dediğimiz bölge son yıllarda Türkiye'nin önemli bir seracılık merkezi haline geldi. Gölhisar’ın Kibrya dolayısıyla zaten çok büyük bir turizm potansiyeli var. Geçtiğimiz günlerde Turizm Bakanımızın ziyaretinde toplantı konusunun büyük bir bölümü Kibrya ve Sagalassos üzerineydi. Çünkü artık bu arkeolojik değerler özellikle Kibrya’dak son zamanlarda çalışmalar hızlandı ve bizim üniversite olarak kazı noktasındaki çalışmalarımız çok önemli.

Yeşilova: Yeşilova'da yine Salda Gölü. Geçtiğimiz günlerde Üniversite olarak Salda Gölü’nde bir bilim merkezi kurduk. Bu bilim merkezini inşallah açılışa hazırlıyoruz. Siz değerli basın mensuplarının da katkısıyla medyaya yansıdıkça bize dünyanın her yerinden ‘biz burayı ziyaret etmek istiyoruz, gelip burada bilimsel araştırmalar yapmak istiyoruz’ diye mesaj atanlar, mail atanlar olmaya başladı. Biz hemen hızlı bir şekilde orayı da hazırlıyoruz. Salda Gölü Bilim Merkezinin kuruluşu resmî olarak geçtiğimiz Pazar günü Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Orada Salda da müthiş bir turizm potansiyelimiz var. Ancak orada bir potansiyel var duruyor, gidin o potansiyelden yararlanın değil, bunu çok akıllı organizasyonlarla, ortak akılla kazanca ve bu şehrin gelişimine dönüştürmemiz gerekiyor.

Tefenni: Tefenni’miz yine rezene üretimi dediğimiz tıbbî aromatik bitkiler noktasında Türkiye'de önemli bir merkez. Karamanlı Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden firmaların gelip mermer ocağı açtı mermeri ile meşhur bir bölge. Kemer, Çavdır bölgemiz hayvancılıkta özellikle öne çıkan bölgeler. Bu bölgelerimize üniversitemiz bünyesinde destek verebilecek akademik altyapı var ve biz bu konularda bölgemize ve insanlarımzıa daha çok katkıda bulabileceğimizi umut ediyoruz. Bu katkıyı vermek için heyecan duyuyoruz.” dedi.

İş birliği protokolü, BUTSO Başkanı Yusuf Keyik ve MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar tarafından imzalanarak resmiyet kazandı. Akademisyenler ve iş dünyasının temsilcilerinin de katıldığı tören, Batı Burdur’un geleceğine yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MAKÜ'de turizm sektörü ile öğrenciler buluştu
Etkinlik

MAKÜ'de turizm sektörü ile öğrenciler buluştu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Turizm Fakültesi ile Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) iş birliğiyle düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinliği, turizm sektörü ile öğrencileri bir araya getirdi.

Teknik geziden sonra MAKÜ'lü öğrencilerin Bucak Salebi keyfi
Etkinlik

Teknik geziden sonra MAKÜ'lü öğrencilerin Bucak Salebi keyfi

MAKÜ Veteriner Fakültesi öğrencileri, teknik gezi dönüşünde Bucak salebini denedi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerin yorumları haberimizde.

Salda Gölü Bilim Merkezi kuruldu MAKÜ Salda için harekete geçti
Bölgesel

Salda Gölü Bilim Merkezi kuruldu MAKÜ Salda için harekete geçti

Salda Gölü Bilim Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından kuruldu. Doğa koruma ve bilimsel araştırmalara katkı sunacak merkezin detayları burada.

MAKÜ’den Ar-Ge Projelerine %100 Bütçe Artışı
Bölgesel

MAKÜ’den Ar-Ge Projelerine %100 Bütçe Artışı

MAKÜ, 2025 yılında BAP bütçesini %100 artırarak Ar-Ge projelerine büyük destek sağladı. Yeni fon miktarları ve detaylar burada!

Halosheep Projesi 3. toplantısı MAKÜ’de yapıldı
Bölgesel

Halosheep Projesi 3. toplantısı MAKÜ’de yapıldı

Halosheep Projesi’nin 3. Bilgilendirme Toplantısı MAKÜ’de yapıldı. İklim değişikliğinin koyun-keçi yetiştiriciliği üzerindeki etkileri değerlendirildi.

MAKÜ⁺ mobil uygulamasıyla dijital eğitim devrimi başladı
Bölgesel

MAKÜ⁺ mobil uygulamasıyla dijital eğitim devrimi başladı

MAKÜ’nün tanıttığı yeni mobil uygulama, öğrencilere yapay zeka destekli kariyer planlama, etkinlik önerileri ve bireyselleştirilmiş eğitim sunuyor. Detaylar için hemen tıklayın!