Malatya’nın Pütürge ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.36’da merkez üssü Pütürge olan 4.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.
Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen depremde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirtti.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.
Malatya'da son dakika deprem! Geçtiğimiz sene büyük depremlerin yaşandığı bölgelerden olan Malatya'da büyük deprem meydana geldi. Deprem sonrasında AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. İşte depremin şiddeti, merkezi ve detayları...
AFAD'dan gelen son dakika açıklamasına göre, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin detayları. İçişleri Bakanı ve Vali açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum rapor edilmedi
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın Akçadağ ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşların geçici de olsa barınma ihtiyaçlarını sağlamak için İsviçre Merkezli Finans Kuruluşu ile yaptığı görüşmeler neticesinde Malatya’ya 310 adet geçici konut yapılacağını söyledi.
Asrın felaketinde Malatya’da yıkılan binalarının yüzde 99’unun 2000 yılı öncesi yapılan eski yapılar olduğunu söyleyen Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, acilen kentsel dönüşümün tüm mahallelerde yapılması gerektiğini söyledi.
Yorumlar (0)