Manisa

Manisa'nın lezzetleri buluştu

Manisa'nın dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye Üzümü ve Mesir Macunu başta olmak üzere farklı lezzetleri bir araya getiren Manisalı şefler hazırladıkları sunumlarla katılımcılara lezzet şöleni yaşattı.

Manisa'nın lezzetleri buluştu

MANİSA (İHA) - Manisa'nın dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye Üzümü ve Mesir Macunu başta olmak üzere farklı lezzetleri bir araya getiren Manisalı şefler hazırladıkları sunumlarla katılımcılara lezzet şöleni yaşattı.
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa'da, 'Coğrafi İşaretli Ürünlerle Manisa Mutfağından Yenilikçi Lezzetler' sunumu yapıldı. Başta dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye Üzümü ve Mesir Macunu başta olmak üzere farklı lezzetleri bir araya getiren Manisalı şefler hazırladıkları sunumlarla katılımcılara lezzet şöleni yaşatırken, hem şeflere hem de sunum yapan öğrencilere sertifika takdim edildi.
Program hakkında bilgi veren Manisa Gastronomi Derneği Başkanı Gizem Tarım, "Bu sene programımızda üzümü ön plana çıkarmak istedik. Manisa Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü başkanlığında Manisa Ticaret Borsası sponsorluğunda Gastronomi Derneği olarak bu programı hazırladık. Amacımız üzümü, asma yaprağını, tescilli ürünlerimizi ön plana çıkarmaktı. Bundan dolayı ürünlerimizi de ona göre hazırladık. Manisa Bağcılık Araştırma Merkezinin üzüm şırası, üzüm şerbeti, koruk suyu, üzüm çekirdeği, üzüm pekmezi ve Ticaret Borsamızın tescilli üzümü ile başladık. Manisa'nın yine tescilli bir ürünü olan taban simidinin yapıldığı nohut mayasıyla üzümlü bir ekmek yaptırdık. Farklı bir lezzet oldu. Sadece otlarımızı sezonu bitirdiğimiz için kullanamadık. Asma yaprağında farklı yemekler ortaya çıktı. Koruk suyu ile pişen ve soslanan yemeklerimiz oldukça lezzetli oldu" dedi.
Yapılan sunumun ardından Manisa Vali Yardımcısı Erhan Günay ve Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak tarafından hem şeflere hem de sunum yapan öğrencilere sertifika takdim edildi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Şuhut'un meşhur yemeği çömlek içinde keşkek
Yaşam

Şuhut'un meşhur yemeği çömlek içinde keşkek

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinin yöresel yemeği olan ve çömlekte özel olarak yapılan tescilli keşkek, vatandaşları tarafından yoğun ilgi görüyor. Detaylar haberimizde...

CarrefourSA yeme içme sektörüne getirdiği yeni bakış açısı ile büyülemeye devam ediyor
Bölgesel

CarrefourSA yeme içme sektörüne getirdiği yeni bakış açısı ile büyülemeye devam ediyor

Yeni yatırımlar ve iş modelleriyle, organize gıda perakende sektöründe dönüşüme öncülük eden CarrefourSA, yeme içme sektöründeki çok kanallı büyümesine devam ediyor.

Uygun fiyata lezzeti tadın! Hemen arayın siparişinizi verin
Tanıtım

Uygun fiyata lezzeti tadın! Hemen arayın siparişinizi verin

Gülköy Pide Salonu, Bucak'ta uygun fiyatlarla pide ve kebap keyfi sunuyor! 1.5 kıymalı pide, 1.5 kaşarlı pide, 1 etli ekmek, 1 kuşbaşılı pide, Burdur şiş, tavuk şiş, Adana kebap, Urfa kebap, ayran, salata ve tatlı sadece 140 TL!

Batman ile özdeşleşen çileğin lezzeti ve öyküsü
Bölgesel

Batman ile özdeşleşen çileğin lezzeti ve öyküsü

Batman gezimiz sırasında uğradığımız Mor Kuryakos Manastırı’nda gazetecilere sunulan çileğin farklı bir tadı ve öyküsü var…

Şırnak'tan Sofralara Uzanan Lezzet: Dergûl Susam Tahini
Yaşam

Şırnak'tan Sofralara Uzanan Lezzet: Dergûl Susam Tahini

Şırnak’ta 1869 yılından bu yana su değirmeni ile geleneksel yöntemlerle üretilen coğrafi işaretli 'Dergûl susam tahini' yapılıyor.

Amasya'da Türk Mutfağı Haftası'nda miniklere lezzet şöleni
Yaşam

Amasya'da Türk Mutfağı Haftası'nda miniklere lezzet şöleni

Amasya’da kadın girişimciler ve üniversiteliler şehrin coğrafi işaretli yemeklerini gittikleri köy okulunda ‘Türk Mutfağı Haftası’ temalı etkinlikte pişirerek minik öğrencilere ikram ettiler.