Marketler çıldırdı! Herkesi şaşırttı! Bin üründe %50'ye varan indirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına yanıt veren zincir marketler, temel gıda ürünlerinde yüzde 50'ye varan indirimler başlattı. Bu indirimler, hane bütçelerine nefes aldıracak.

Marketler çıldırdı! Herkesi şaşırttı! Bin üründe %50'ye varan indirim

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyonla mücadele ve hayat pahalılığını azaltma amacıyla yaptığı çağrıya yanıt veren iki büyük zincir market, binlerce mağazası olan üç zincir market ise 1000 üründe yüzde 50'ye varan indirim yapacaklarını açıkladılar. Bu adımlar, Türk halkına ekonomik açıdan bir nefes aldırma amacını taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın indirim çağrısına 2 zincir marketten destek geldi. Türkiye'de binlerce mağazası olan üç zincir market 1000 üründe yüzde 50'ye varan indirim yaptığını açıkladı.

Zincir market A101, birçok üründe yaptığı süresiz indirim politikasıyla ürünleri ucuz fiyatlarla müşterilerine ulaştırdığını, ucuz fiyatlarına ek olarak yıl boyu her gün en az 1000 üründe uyguladığı yüzde 50'ye varan indirimle enflasyonla mücadeleyi desteklemeye devam ettiğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, tekstil ve beyaz eşya sektörleri başta olmak üzere tüm sektörleri, büyük indirim kampanyasına destek vermeye davet etti.

A101, yıl boyu sürdürdüğü kampanyalar ile hem tüketicilerin alım gücünün korunmasına hem de ülke ekonomisine destek olmaya devam ettiğini duyurdu. 66 binden fazla çalışanı ve 600'ün üzerinde tedarikçisi ile marka, yılın 12 ayı boyunca yaptığı haftalık kampanyalarla, ürünleri her daim uygun fiyatlarla müşterilerine sunarak enflasyonla mücadelede tüketicinin yanında olmaya devam edeceğini belirtti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, tekstil ve beyaz eşya sektörleri başta olmak üzere tüm sektörleri, büyük indirim kampanyasına destek vermeye davet etti.

A101: BİN ÜRÜNDE YÜZDE 50'YE VARAN İNDİRİM!

A101'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, "A101'in temel misyonu kaliteli ürünleri en ucuz fiyatla müşterilerine sunmaktır ve kurulduğu günden beri bu misyonla hareket etmektedir. A101 olarak, tüketicilerin temel ürünlere erişimini kolaylaştıracak her türlü adımı sadece belirli bir dönemde değil, 12 ay boyunca atıyoruz. Artan maliyetlerde ve zorlu piyasa koşullarında müşterilerimize tüm ürün kategorilerinde en ucuz fiyatları sunmaya dün olduğu gibi bugün de devam edeceğiz. A101, en ucuz fiyatlarına ek olarak, yıl boyu her gün en az 1000 üründe yüzde 50'ye varan indirim yapmaktadır. A101, kendisi ile özdeşleşmiş kampanyalarına ek olarak halkımızın ihtiyacı olan tüm ürün kategorilerinde de düzenli olarak indirim yaparak enflasyonla mücadelede tüketicinin ve tüm kurumlarımızın yanında olmaya devam edecektir" denildi.

100. YILA ÖZEL İNDİRİM

ŞOK Marketler, Cumhuriyetin 100. Yıl Şenlikleri kapsamında büyük bir indirim kampanyası gerçekleştiriyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Şok Marketler, ekim ayı boyunca her hafta en az 250 üründe olmak üzere, peynirden zeytine, çaydan kahveye, undan süte bir evin en temel ihtiyaçları arasından belirlenen toplam 1.000 üründe, yüzde 50'ye varan indirimler ve Win sadakat programı müşterilerine özel avantajlar sağlayacak.

MİGROS'TAN BİNLERCE ÜRÜNDE İNDİRİM İLE AİLE BÜTÇESİNE KATKI

Türkiye'nin 81 ilinde 3.200'ü aşkın mağazası ve online platformlarıyla hizmet veren Migros, 70. yılı vesilesiyle her güne özel kampanyalar düzenliyor.

Migros, "Birlikten Berekete Kazanan Türkiye" kampanyasıyla temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinde uyguladığı en dip fiyatlar ve özel kampanyalarla müşterilerinin bütçesini rahatlatmaya devam ediyor.

Migros, tüketicilerin alım gücünü artırmak ve enflasyonla mücadele için 12 Ekim itibariyle başlayarak Kasım ayının sonuna kadar olan süreçte Migroskop ve aile indirimleri ile evin tüm temel ihtiyaçlarını karşılayacak yaklaşık 15.000'i aşkın üründe %20'den %50'ye varan indirimler sunacak.

HANGİ ÜRÜNLERDE İNDİRİM OLACAK? İNDİRİMİ NASIL BULDUNUZ?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu şu ifadeleri kullandı: "Sıvıyağı, peynir, zeytin gibi temel ihtiyaç ürünlerinde Cumhuriyetin 100. yılı onuruna bir zincir market bin üründe yüzde 50'ye varan indirim artı ekim ayı sonuna kadar indirimli sabit fiyat uygulayacak. Bu yerli ve milli bir davranıştır.

'PİYASADA REFERANS FİYATA YOL AÇMAKTA'

Bilindiği gibi on binlerce mağaza ile zincir marketler piyasada fiyat belirleyici rol oynamakta yani referans fiyata yol açmaktadırlar.

İNDİRİMLER EN AZ NE KADAR SÜRE SÜRMELİ?

Bu geç kalınmış ancak olumlu bir işaret fişeğidir. İngiltere'de geçtiğimiz yıl sabit indirimli fiyat uygulaması 9 ay uygulandı. Bizde ise sürenin asgari üç ay olarak belirlenmesi ve diğer zincir marketlerin de bu kampanyaya katılarak enflasyon baskısı altında bunalan tüketicilere sadakat ve saygılarını göstermeleri gerekmektedir.

DİĞER MARKETLERDE FİYAT İNDİRİMİNE GİDER Mİ?

Bu artışla hep birlikte mücadele etmeliyiz. O nedenle piyasada önemli aktörlerinden zincir marketlerden bir çağrıda bulunuyoruz. Tüketici Konfederasyonu olarak tüm zincir marketler tedarik zincirlerindeki önemli aktörlere de yaslanarak fiyatların artışında azalmaya katkı sağlamalı ve enflasyonun düşüşünde önemli rol almalıdırlar.

Zincir marketlerin burada önemi şu nedenle büyüktür. Zincir marketlerin büyük montanlı alımları, tarım ürünlerinde sadece hal değil, tüccardan tarladan her türlü kanaldan mal temini imkanlarının bulunması, tedarikçiler üzerinde önemli etki yapmakta, dolayısıyla fiyatların stabil kalmasını sağlayacak güçleri bulunmaktadır. Tüketici Konfederasyonu olarak Gıda Perakendecileri Derneği'nin üyelerine bir tavsiye kararı almasını ve bir zincir marketin başlattığı indirim kampanyasına katılmalarının sağlanmasını bekliyoruz."

Kaynak: Takvim

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Didim’de Zincir Marketlerde Denetimlerine Devam Ediyor
Yaşam

Didim’de Zincir Marketlerde Denetimlerine Devam Ediyor

Didim Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde denetimlerini tüm hızıyla sürdürüyor.

Zabıta marketlerde denetime çıktı
Yaşam

Zabıta marketlerde denetime çıktı

Çayırova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelindeki marketlerde kasa ve raf fiyatı ile tartı denetimi gerçekleştirdi.

BİM’deki fare görüntüsünü çeken vatandaş o anlar hakkında  konuştu
Yaşam

BİM’deki fare görüntüsünü çeken vatandaş o anlar hakkında konuştu

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde alışverişi yapmak girdiği BİM’de reyonda gördüğü fareyi saniye saniye kayda alan vatandaş, o anları anlattı.

Zincir marketlere zabıta ekiplerinden denetim
Yaşam

Zincir marketlere zabıta ekiplerinden denetim

Aydın’ın İncirliova ilçesinde zabıta ekiplerince zincir marketlerde ürün denetimi gerçekleştirildi.

Kars’ta  o zincir marketlere denetim yapıldı
Etkinlik

Kars’ta o zincir marketlere denetim yapıldı

Kars Valiliği’nce oluşturulan ekipler, kentte bulunan zincir marketlerde denetimler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Alparslan Dursun, 'Yerel Esnafa Destek Konusunda İki Yüzlülük Var'
Bölgesel

Alparslan Dursun, 'Yerel Esnafa Destek Konusunda İki Yüzlülük Var'

MHP Burdur Milletvekili Alparslan Ahmet Dursun, yerel esnafa yapılan destek açıklamalarına karşın zincir marketlerin artmasına dikkat çekerek eleştirdi.