Manisa

MASKİ'den Selendi'ye Çevre Dostu Yatırım

MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde inşa edilen Selendi Atık Su Arıtma Tesisinin faaliyete alınmasının ardından geçici kabul işlemleri de gerçekleştirildi. Kabul işlemi sırasında alınan giriş ve çıkış suyu numuneleri yapılan yatırımın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

 MASKİ'den Selendi'ye Çevre Dostu Yatırım

MANİSA (İHA) - MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde inşa edilen Selendi Atık Su Arıtma Tesisinin faaliyete alınmasının ardından geçici kabul işlemleri de gerçekleştirildi. Kabul işlemi sırasında alınan giriş ve çıkış suyu numuneleri yapılan yatırımın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi’nin bereketli topraklarını korumak için çalışmaya devam ediyor. Selendi ilçesinde inşa edilerek atık su arıtımına başlanan ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin geçici kabul işlemleri de yapıldı. Tesisin faaliyete alınıp, çalıştırılmasının ardından MASKİ Genel Müdürlüğü teknik personeli, İller Bankasından gelen teknik heyet ile birlikte yapılan incelemeler sonrasında kabul işlemleri gerçekleştirdi. Tesisteki tüm üniteler incelenerek, giriş ve çıkış suyundan numune alındı. Giriş ve çıkış suyu numuneleri arasındaki fark yapılan yatırımın önemini bir kez daha ortaya koydu.

“Şehrimizin geleceği için, kıymetli hemşehrilerimiz için çalışmaya devam edeceğiz”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek de, “Geçtiğimiz günlerde Selendi Atık Su Arıtma Tesisini faaliyete aldığımızı kıymetli hemşehrilerimle paylaşmıştım. Tesisi faaliyete almamızın ardından yapılan kontrollerin sonrasında geçici kabul işlemleri de teknik personelimiz tarafından gerçekleştirildi. Atık su arıtma tesisimizi faaliyete aldığımızda şöyle demiştim: ‘Bu fotoğraflara çok iyi bakın. Burası Selendi Çayı. Arıtılmadan verilen atık su, bu güzelim çayımızı yıllardır pisletiyor, kötü kokulara ve sineklere sebep oluyordu. Faaliyete aldığımız Selendi Atık Su Arıtma Tesisi ile Selendi Çayı’nda artık bu görüntüler görülmeyecek.’ Çok kısa bir süre içerisinde tesise aldığımız ve arıtarak Selendi Çayı’na deşarj ettiğimiz suyun berraklığı bizleri çok mutlu etti. Şehrimizin geleceği için, kıymetli hemşehrilerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Karali Çay, Uluslararası WorldFood İstanbul Fuarı’nda İlgi Odağı Oldu
İş Dünyası

Karali Çay, Uluslararası WorldFood İstanbul Fuarı’nda İlgi Odağı Oldu

Türkiye'nin uluslararası kalite ödülleri alan köklü çay firması Karali Çay, Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul'da ilgi odağı oldu.

Kekik Bitkisi ve Kekik Çayı Faydaları, Kekik Çayı Nasıl Demlenir?
Yaşam

Kekik Bitkisi ve Kekik Çayı Faydaları, Kekik Çayı Nasıl Demlenir?

Kekik bitkisi nedir, kekik çayı nelere faydalıdır ve kekik çayı nasıl demlenir? Kekik çayı sindirimden bağışıklığa birçok sağlık faydası sunar. Kekik çayının doğru demleme yöntemi ve dikkat edilmesi gerekenler bu yazıda!

Dikkat Bazı İşletmeler “İade yoktur”, “değişim yoktur”  ifadeleri kullanıyor  Bu Doğrumu işin aslı nedir
Yaşam

Dikkat Bazı İşletmeler “İade yoktur”, “değişim yoktur” ifadeleri kullanıyor Bu Doğrumu işin aslı nedir

Bazı işletmeler, hukuki olarak hiçbir dayanağı olmamasına rağmen tüketiciye iade ve değişim hakkı tanımıyor. Hem online satış yapan işletmelerin hem de fiziki işletmelerin 14 gün içerisinde yapılan iadeleri kabul etmek zorunda olduğunu belirten Avukat Özlem Şen, ikinci el ürün satışı yapılan internet sitelerinde de tüketicinin iade hakkı bulunduğunu hatırlattı.

Hakan Han Özcan verdi veriştirdi! Bakın Tuncay Özkan'a nasıl tepki gösterdi
Bölgesel

Hakan Han Özcan verdi veriştirdi! Bakın Tuncay Özkan'a nasıl tepki gösterdi

Hakan Han Özcan, Tuncay Özkan'ın Erdoğan'a yönelik hakaretine sert tepki gösterdi. Hakan Han Özcan'ın, Tuncay Özkan'a bakın neler söyledi. Ayrıntılar burada!

Bakanlar CHP Milletvekili Tuncay Özkan'a tepki gösterdi
Yaşam

Bakanlar CHP Milletvekili Tuncay Özkan'a tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin sözlerine bakanlar tepki gösterdi. Detaylar haberimizde..

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den Tuncay Özkan’a sert tepki: “Haddi bil”
Bölgesel

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den Tuncay Özkan’a sert tepki: “Haddi bil”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerine sert tepki gösterdi.