MasterChef'i aratmadı! Öğrencilerin lezzetlerini Rektör puanladı

MAKÜ öğrencileri, Güz Dönemi Dünya Mutfaklarından Uygulamalar dersinin final sınavını gerçekleştirdi. Rektör Dalgar ve yönetimi, öğrencilerin hazırladığı lezzetler üzerinden değerlendirme yaparak final notlarını belirledi.

MasterChef'i aratmadı! Öğrencilerin lezzetlerini Rektör puanladı

Burdur MAKÜ'de aşçılık programı öğrencilerinin final sınavı, MasterChef'i aratmadı. Öğrencilerin hazırladığı lezzetler, final notunu belirledi. Yemekleri ise Rektör Dalgar ve yönetimi puanladı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri 2023-2024 Güz Dönemi Dünya Mutfaklarından Uygulamalar dersi kapsamında final sınavlarını uygulamalı olarak gerçekleştirdiler. Rektör Dalgar ve yönetimi öğrencilerin final sınavlarında yaptıkları yemekleri tadarak değerlendirdi ve puan verdiler.

Dersin sorumlu öğretim elemanı Öğr. Gör. Yunus Baygül kontrolünde öğrenciler Dünya mutfağında ün kazanmış yemekleri yaparak Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Tekşen, Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Rektör Danışmanları Prof. Dr. İsmail Çelik, Prof. Dr. Ali Murat Alpaslan, Genel Sekreter Ümit Yavuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık MYO Müdürü Prof. Dr. Şenol Güzel ve Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Muhammed Haykır’a hazırladıkları ürünleri sunarak ülkelerin yemek kültürleri hakkında bilgilendirme yaptılar.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve beraberindekiler lezzet, sunum, kıvam kriterlerine göre değerlendirme yaparak öğrencilere puan verdiler. Aşçılık programı öğrencileri heyecan dolu bir günü tamamlayarak iş yeri eğitimine hazır olduklarını kanıtladılar.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar öğrencilere hazırladıkları yemekler için teşekkür ederek; “Meslekte iyi olmak istiyorsanız farklı olmanız lazım. Satacağınız ürünü iyi pazarlamanız gerekir. Gastronomide de sunumdan lezzete farklılık yaratmanız gerekir. Biz üniversitemizde yapay zekayı her alanda kullanabilir miyiz bunun çalışmasını yapıyoruz. Yapay zekâ mutfağa da girebilir. Farklı tatların, maliyeti yüksek tatların benzerleri üretilebilir. Gastronomiyi yapay zekayla buluşturmak lazım. Fark yaratabilmemiz gerekiyor ki bu işte ön plana çıkalım. Yapay zekâ neredeyse çoğu mesleğin alanına dahil olmuşken neden gastronomide kullanılmasın. Uygulamalı eğitimleriniz iş hayatınızda sizlere büyük bir avantaj katacak. Dünya mutfağı tatlarını bizlere sundunuz, hepinizin ellerine sağlık. Hepsi birbirinden farklı ve güzel lezzetler.” İfadelerini kullandı.

MasterChef'i aratmadı! Öğrencilerin lezzetlerini Rektör puanladıMasterChef'i aratmadı! Öğrencilerin lezzetlerini Rektör puanladıMasterChef'i aratmadı! Öğrencilerin lezzetlerini Rektör puanladıMasterChef'i aratmadı! Öğrencilerin lezzetlerini Rektör puanladıMasterChef'i aratmadı! Öğrencilerin lezzetlerini Rektör puanladıMasterChef'i aratmadı! Öğrencilerin lezzetlerini Rektör puanladıMasterChef'i aratmadı! Öğrencilerin lezzetlerini Rektör puanladıMasterChef'i aratmadı! Öğrencilerin lezzetlerini Rektör puanladıMasterChef'i aratmadı! Öğrencilerin lezzetlerini Rektör puanladıMasterChef'i aratmadı! Öğrencilerin lezzetlerini Rektör puanladıMasterChef'i aratmadı! Öğrencilerin lezzetlerini Rektör puanladıMasterChef'i aratmadı! Öğrencilerin lezzetlerini Rektör puanladı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MasterChef’ten Mehmet Şef, final hakkında konuştu
Etkinlik

MasterChef’ten Mehmet Şef, final hakkında konuştu

MasterChef Türkiye’nin jürilerinden ünlü Şef ve Aşçı Mehmet Yalçınkaya şampiyonun belirleneceği yaklaşan final öncesi “All Star’da sürprizlere açık ve zor bir final olacak. Her sene olurdu ama şampiyon için bu sefer gerçekten bir tahminimiz yok” dedi.

16 Ekim 2023 reyting sonuçları açıklandı mı?
Yaşam

16 Ekim 2023 reyting sonuçları açıklandı mı?

16 Ekim Pazartesi günü yayınlanan dizi, film, haber bültenleri ve yarışma programları gecenin birincisi olmak için yarıştı. peki kim birinci oldu?

MasterChef Türkiye All Star'da büyük ödül Kıvanç'ın oldu
Yaşam

MasterChef Türkiye All Star'da büyük ödül Kıvanç'ın oldu

TV8'in sevilen yemek yarışması MasterChef Türkiye All Star'da büyük ödül heyecanı yaşandı. İşte detaylar...

Gabar Dağı eteklerinde öğrencilere eğitim
Yaşam

Gabar Dağı eteklerinde öğrencilere eğitim

Şırnak Gabar Dağı eteklerinde ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimde, afet durumlarında alınacak önlemlere ve güvenli şekilde nasıl davranılması gerektiği konularına ilişkin bilgi verildi.

Hatipoğlu, Gece seferleri ve abonman kartlarına ilişkin açıklamalarda bulundu
Bölgesel

Hatipoğlu, Gece seferleri ve abonman kartlarına ilişkin açıklamalarda bulundu

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Eskişehir’de hayata geçirileceği açıklanan ulaşımda gece seferleri ile öğrenci abonman kartları hakkında yaptığı açıklamada, seçim döneminde sunulan vaatlerin önemine dikkat çekti.

Zonguldak gençleri gururlandırdı
Etkinlik

Zonguldak gençleri gururlandırdı

Zonguldak Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Küçük Kızlar Hokey takımı Kırıkkale’de düzenlenen şampiyonada bölge birincisi oldu.