Antalya / Manavgat

MATSO Başkanı Güngör, Finans erişimi hakkında açıklama yaptı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, iş dünyasının finansa erişiminin kolaylaşması için kredi mevzuatının yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyleyerek, kredi mevzuatı konusundaki talepleri bir dosya halinde birleştirerek Ankara’ya taşıdıklarını belirtti.

MATSO Başkanı Güngör, Finans erişimi hakkında açıklama yaptı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, iş dünyasının finansa erişiminin kolaylaşması için kredi mevzuatının yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, kredi mevzuatı konusundaki talepleri bir dosya haline getirerek Ankara’ya taşıdıklarını söyledi.
MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, iş dünyasının finansa erişiminin kolaylaşması için mevzuatın yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi. MATSO üyelerinin finansa ulaşmasının gittikçe zorlaştığının altını çizen Başkan Güngör," Finansa ulaşmanın önündeki mevzuattan doğan zorlukların bir kısmı kaldırılarak finansa ulaşım kolaylaştırılmazsa Manavgat iş dünyasında kış sezonuna girilmiş olması nedeni ile yaşanan ekonomik daralma firmalarımızın ayakta durmalarını çok güç hale getirecektir” dedi.

 

"Kredi kooperatiflerinden MATSO üyeleri de yaralansın"


Ticaret ve sanayi odaları üyelerinin de esnaf kefalet kredi kooperatifleri kredilerinden yararlandırılması için mevzuatta düzenleme yapılması gerekliğini vurgulayan Başkan Güngör, “Maalesef mevcut kredi kooperatiflerinden ticaret odası üyeleri yararlanamamaktadır. Kredi kooperatiflerinden kullanılan avantajlı kredilerden ticaret ve sanayi odası üyelerinin de yaralanması gerekiyor. Bu konu ile ilgili mevzuat yeniden düzenlenerek kredi Kooperatiflerinden, ticaret odası üyelerinin de yaralanması sağlanmalıdır” diye konuştu.

"Ekspertizler gerçek değeri yansıtmıyor"


MATSO üyelerinin özel bankalardan kullandığı krediler için gösterdiği teminatlarda ipotek verilen gayrimenkullerin gerçek değerinin çok altında gösterilerek işlem yapıldığını belirten Güngör, “Kredi kullanımı için bankalara teminat olarak verilen gayrimenkuller gerçek değerinin çok altında gösterildiği için kullanılan kredilerin limitleri istenilen limitlere ulaşmıyor. Bu konu ile ilgi bankaların genel merkezlerine bilgilendirme raporları gönderdik” dedi.

"Takip ediyoruz"


MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör Manavgat iş dünyasının finansa erişim ile ilgili yaşadığı sıkıntıları Ekonomi Bakanı Nureddin Nebati’ye Ankara ilettiğini Bakan Nureddin Nebati’nin sorunun çözümüne yönelik çalışma yapacaklarına dair söz verdiğini kaydetti.
MATSO Başkanı Güngör, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu geçtiğimiz günlerde, Manavgat iş dünyasının sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir dosyayı sunduklarını söyledi.
Başkan Güngör Finansa erişim konusunda somut bir gelişme yaşanana kadar konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MATSO'ya bakanlıktan olumlu cevap
İş Dünyası

MATSO'ya bakanlıktan olumlu cevap

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, şantiyeler için şube açılışı yapmadan ilave iş yeri olarak gösterilmesi taleplerinin Maliye Bakanlığı tarafından uygun bulunduğunu açıkladı.

MATSO'da belgeler verildi
Bölgesel

MATSO'da belgeler verildi

MATSO’da Galericilik Seviye 5 Mesleki Yeterlilik sınavında başarılı olanlara belgeleri MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör tarafından verildi.

Manavgatlılara esnafa sahip çıkma çağrısı
İş Dünyası

Manavgatlılara esnafa sahip çıkma çağrısı

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Kurban Bayramı öncesinde alışverişlerin ilçedeki işletmelerden yapılması çağrısında bulundu.

Müzik yayın saatleri pandemiyle geldi artık kaldırılmalı
İş Dünyası

Müzik yayın saatleri pandemiyle geldi artık kaldırılmalı

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, müzik yayın saatleri kısıtlamasının ya tamamen kaldırılması ya da gece saat 03.00'e kadar uzatılması gerektiğini söyledi.

Yerel marketlerin korunması için yasal düzenleme yapılmalıdır
İş Dünyası

Yerel marketlerin korunması için yasal düzenleme yapılmalıdır

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, yerel marketlerin korunması için yasal düzenlemenin şart olduğunu söyledi.

MATSO'da İş sağlığı ve güvenliği semineri
İş Dünyası

MATSO'da İş sağlığı ve güvenliği semineri

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından üyelere yönelik ‘İş Sağlığı ve İş Güvenliği Semineri’ düzenlendi. MATSO binasında düzenlenen seminer, farklı sektörlerden Oda üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.